Πρόβλημα κυτταρίτιδας ; Εξαφάνισέ το με … σημύδα !!!

Η κυτταρίτιδα … πρόβλημα ΚΑΘΕ γυναίκας !

Όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικού βάρους παρουσιάζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας ! Άλλες πιο πολύ, άλλες πιο λίγο, όμως είναι ένα πρόβλημα που κάθε γυναίκα βιώνει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει με ό,τι μέσα διαθέτει ! Ειδική διατροφή, δίαιτα, γυμναστική, μασάζ, ειδικά κέντρα αδυνατίσματος και περιποίησης, χάπια … αλλά το πρόβλημα της κυτταρίτιδας δυστυχώς είναι επίμονο και παραμένει ! Μήπως τελικά είναι στο DNA των γυναικών ; Μήπως δεν υπάρχει τροπος αντιμετώπισης ;shmyda-adinatisma-greece

Ίσως τελικά η κυτταρίτιδα να επιδεικνύει μια μεγαλύτερη “συμπάθεια” προς το γυναικείο φύλο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως και οι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα. Για να είμαστε μάλιστα δίκαιοι θα πρέπει να πούμε πως ακόμα και τα μωράκια έχουν κυτταρίτιδα ! Δεν χρειάζεται λοιπόν να χάνουμε την ψυχραιμία μας, ούτε να απελπιζόμαστε, και φυσικά δε χρειάζεται να οδηγούμαστε σε υπερβολές και ακρότητες !

Ως ένα βαθμό, η κυτταρίτιδα, είναι φυσικό να υπάρχει επάνω σε ένα σώμα (και κυρίως επάνω σε ένα γυναικείο σώμα, αφού σχετίζεται και με τις ορμόνες της γυναίκας), και κυρίως είναι όμορφο να υπάρχει όταν είναι σε ήπια μορφή και απλά σκιαγραφεί μια φυσική και χειροπιαστή γυναικεία ομορφιά η οποία είναι το ακριβώς αντίθετο από την αψεγάδιαστη και ψεύτικη εικόνα της γυναίκας που προωθούν τα ΜΜΕ και η μόδα !

Οι μεγάλοι εχθροί της επιδερμιδας …

Όσο και αν μην το πιστεύουμε, υπάρχουν πράγματα που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας και που δημιουργούν προβλήματα σε αυτή, μεταξύ των οποίων και το δυσάρεστο πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
Για να έχετε μια όμορφη, μεταξένια και λαμπερή επιδερμίδα και στα 30, και στα 40 … και στα 60 σας, αποφύγετε τα παρακάτω :

  • πολύς και δυνατός ήλιος
  • κάπνισμα
  • κακή διατροφή
  • αλκοόλ
  • πολλοί καφέδες
  • έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης
  • κακός ύπνος
  • άγχος
  • άσκοπη λήψη φαρμάκων

Όταν η φύση δίνει τη λύση …

Και όμως, η φύση, προσφέρει τα πιο ισχυρά γιατρικά ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλα τα φάρμακα έχουν βάση από βότανα και πως στηρίζονται σε αρχαία γιατροσόφια εμπνευσμένα από τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης στον άνθρωπο.
Μάλιστα, τα φυσικά προϊόντα, προσφέρουν φροντίδα και ίαση χωρίς να επιβαρύνουν παραπάνω τον οργανισμό. Όπως συμβαίνει συνήθως με τα περισσότερα φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ένα τέτοιο λοιπόν προϊόν της φύσης στην υπηρεσία του ανθρώπου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι και η σημύδα ! Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουν όλοι τη σημύδα … αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να την μάθουν !

Η σημύδα κατά της κυτταρίτιδας !

(!!!) : Η σημύδα, και πιο συγκεκριμένα τα φύλλα της, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός πολύ ευεργετικού αφεψήματος. Το αφέψημα αυτό προσφέρει ισχυρή διουρητική δράση, μειώνει αποτελεσματικά τα επίπεδα του ουρικού οξέος … και ενισχύει την καύση λίπους στο σώμα ! Με άλλα λόγια ; … Μειώνει την κυτταρίτιδα και βοηθάει στην απώλεια βάρους !

Φύλλα για το αφέψημα από σημύδα μπορούμε να βρούμε σε όλα τα καταστήματα με βότανα.

Το αφέψημα της σημύδας παρασκευάζεται όπως ακριβώς και το τσάι. Σε ένα ποτήρι με νερό προσθέτετε ένα κουταλάκι από φύλλα σημύδας. Αφήνετε για μερικά λεπτά, σουρώνετε και πίνετε !

Αδυνάτισμα , , , ,

Comments are closed.