Προβλήματα υγείας που προκαλούν… αμηχανία και πώς θα τα αντιμετωπίσεις!!!

Υπάρχουν κάποια προβλήματα υγείας τα οποία από την μία δεν θεωρούνται σοβαρά ή ανησυχητικά αλλά από την άλλη έρχονται στιγμές που σε κάνουν να κοκκινίζεις. Αντιμετώπισέ τα και βγες απ’ την δύσκολη θέση στην οποία σε φέρνουν…kakosmia-adinatisma-greece

  • Δυσάρεστη αναπνοή.

Είναι φυσικό και επόμενο μετά την κατανάλωση σκόρδου ή κρεμμυδιού το στόμα σου να μην μυρίζει τόσο ωραία. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων τους οποίους η κακοσμία του στόματος τους συνοδεύει καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Τι να κάνεις: Μην αμελείς το πλύσιμο των δοντιών σου 3 φορές την ημέρα, καθώς και το βούρτσισμα ΚΑΙ της γλώσσας σου. Επίσης πίνε πολύ νερό προκειμένου να ξεπλένεις μικρόβια και βακτηρίδια που τείνουν να συγκεντρώνονται στο στόμα σου. Τέλος, κρίνεται πολύ σημαντικό να επισκέπτεσαι δυο φορές τον χρόνο τον οδοντίατρό σου ο οποίος θα σε κατευθύνει για το τι άλλο μπορείς να κάνεις, όπως για παράδειγμα να σου συστήσει κάποιο ειδικό στοματικό διάλυμα ή για να διαγνώσει κάποια πιθανή βαθύτερη αιτία, όπως είναι για παράδειγμα η ιγμορίτιδα.

  • Κακοσμία ευαίσθητης περιοχής.

Το συγκεκριμένο σύμπτωμα σύμφωνα με τους γυναικολόγους υποδηλώνει πιθανή μεταβολή της χημικής ισορροπίας στην περιοχή του κόλπου. Οι πιο συχνές αιτίες γι’ αυτό είναι η κολπική μυκητίαση, η βακτηριακή κολπίτιδα αλλά ίσως και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Τι να κάνεις: Το πλύσιμο με ουδέτερου αρώματος σαπούνι και ζεστό νερό θα διατηρήσει το εξωτερικό της ευαίσθητης περιοχής σου υγιές και καθαρό. Συνιστάται απ’ τους ειδικούς να αποφύγεις τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για κολπικές πλύσεις, καθώς ελλοχεύουν κινδύνους για εισαγωγή κι άλλων βακτηριδίων στον κόλπο επιφέροντας επιδείνωση της μόλυνσης. Στην περίπτωση που το σύμπτωμα επιμείνει, επισκέψου απαραιτήτως τον γυναικολόγο σου, ο οποίος θα διαγνώσει άμεσα το πρόβλημα και θα σου προτείνει την απαραίτητη θεραπεία.

  • Ακράτεια ούρων.

Κι όμως, είναι πολλές οι γυναίκες που παρουσιάζουν ουρική διαρροή σε κάποια στιγμή της ζωής τους, συνηθέστερα μετά τον τοκετό.

Τι να κάνεις: Υπάρχει μία ομάδα ασκήσεων (ονόματι ‘’Κέγκελ’’) με την βοήθεια της οποίας δυναμώνει το περίνεο. Συνδυαστικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολπικά βάρη, ειδικές συσκευές που τοποθετούνται στον κόλπο ενώ μια ακόμα λύση είναι το λεγόμενο ‘’κολπικό υπόθεμα’’, το οποίο αναλαμβάνει να υποστηρίζει την ουρήθρα έτσι ώστε να αποφεύγεται η διαρροή. Τέλος, αν τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, καλό θα είναι να απευθυνθείς στο γιατρό σου που θα σου συστήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

  • Έντονη εφίδρωση.

Η υπερεφίδρωση είναι ένα συχνό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί πλήθος γυναικών. Η πιο κοινή αιτία είναι κάποια κληρονομική διαταραχή, ενώ το συγκεκριμένο δυσάρεστο σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται και σε κάποια φάρμακα- όπως είναι τα υπνωτικά.

Τι να κάνεις: Βάζε αντιιδρωτικό (αποσμητικό) 2 φορές την ημέρα όχι μόνο στις μασχάλες αλλά και στα πέλματα ή τις παλάμες, αν το πρόβλημα εκτείνεται και εκεί. Επίλεξε να φοράς βαμβακερά υφάσματα τα οποία επιτρέπουν στο σώμα σου να ‘’αναπνέει’’ ενώ σαν ύστατη λύση μπορείς να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου ο οποίος πιθανώς να σου χορηγήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πολύ αποτελεσματική λύση αποτελούν τα τελευταία χρόνια και τα μπότοξ μιας και απενεργοποιούν τους αδένες!

( !!! ) : Κάθε δυσάρεστο σύμπτωμα που επιμένει καλό θα είναι να αντιμετωπίζεται από τον αντίστοιχο ειδικό γιατρό!!!

Γενικά Άρθρα , , , ,

Comments are closed.