Πιες καφέ και κέρδισε σε υγεία !

10 σημαντικοί λόγοι για να κάνεις τον καφέ αγαπημένη συνήθεια κάθε ημέρα

Μπορούμε να σας πούμε 10 πολύ σημαντικούς λόγους για να κάνετε αυτή την καθημερινή συνήθεια την πιο αγαπημένη σας, αφού και ευχάριστη είναι και μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε έναν πιο υγιή οργανισμό. Πώς ; Ιδού οι 10 λόγοι να βάλετε τον καφέ στην καθημερινότητά σας …coffee

1ος λόγος : Σύμφωνα με μελέτη του 2005 από την Radiological Society of North America (Ακτινολογική Εταιρεία της Βορείου Αμερικής) τα άτομα που κατανάλωναν 2 με 3 φλιτζάνια καφέ την κάθε ημέρα εμφάνιζαν λιγότερες πιθανότητες κατά 15 % να εμφανίσουν κατάθλιψη σε κάποια φάση της ζωής τους.

2ος λόγος : Σύμφωνα με μια ακόμα μελέτη του 2005, επίσης από την Radiological Society of North America (Ακτινολογική Εταιρεία της Βορείου Αμερικής), δύο φλιτζάνια καφέ την κάθε ημέρα βοήθησαν τους χρήστες στην βελτίωση της βραχυπρόθεσμης μνήμης τους αλλά και στην ταχύτητα με την οποία αντιλαμβάνονται καταστάσεις και αντιδρούν σε αυτές.

3ος λόγος : Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ την κάθε ημέρα χαρίζει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα, να ξεφύγει από τη νωθρότητα και να καταπολεμήσει την κούραση και την υπνηλία.

4ος λόγος : Σύμφωνα με πάρα πολλές μελέτες σχετικά με τις θετικές επιδράσεις της καθημερινής κατανάλωσης καφέ στην ζωή και την υγεία του ανθρώπου, διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση αυτή του καφέ μείωνε σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος του ήπατος αλλά και ο καρκίνος του ενδομητρίου.

5ος λόγος : Από πολύ παλιά, από το 1980 ακόμα, έγινε γνωστό πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού του οργανισμού που στη συνέχεια οδηγεί σε ταχύτερη καύση αποθηκευμένου λίπους και κατά συνέπεια και σε ταχύτερη απώλεια βάρους του χρήστη.

6ος λόγος : Η κατανάλωση καφέ σε καθημερινή βάση μπορεί να βοηθήσει και στην πρόληψη της νόσου του Πάρκινσον. Σύμφωνα με μελέτη του «Journal of the American Medical Association» του 2000, δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα παρέχουν σημαντική προστασία στον χρήστη από τη νόσο του Πάρκινσον, και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνει το 25 %.

7ος λόγος : Τα άτομα που καταναλώνουν καθημερινά καφέ τείνουν να παρουσιάζουν χαμηλότερες πιθανότητες κατά 50 % να εμφανίζουν διαβήτη τύπου 2.

8ος λόγος : Ο καφές παρέχει στον οργανισμό ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση η οποία μάλιστα είναι μεγαλύτερη ακόμα και από εκέινη πολλών λαχανικών και φρούτων. Ο καφές, με τα πολλά αντιοξειδωτικά του στοιχεία, καταπολεμά την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών.

9ος λόγος : Η κατανάλωση καφέ παρέχει στον χρήστη προστασία κατά της χολολιθίασης μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισής της κατά 25 %.

10ος λόγος : Προφυλάσσει τους άνδρες από την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας.

Γενικά Άρθρα ,

Comments are closed.