Πιάστε τα πιρούνια και διώξτε τα κιλά !

Η νέα μόδα με το όνομα “Le Forking”

Η νέα μόδα με το όνομα “Le Forking”

Δεν πρόκειται ακριβώς για δίαιτα, αλλά για τη νέα μανία που έχει κυριεύσει όλες τις γυναίκες στη Γαλλία καιπου με γοργά βήματα επεκτείνεται και εκτός των γαλλικών συνόρων.

Ποια γυναίκα δε θα ήθελε να μπορεί να καταναλώνει κρουασάν, κρεμώδη παχύρευστα τυριά, άφθονο φρέσκο βούτυρο, μπαγκέτες, προφιτερόλ και τιραμισού και παρ’ολα αυτά να διατηρεί ένα καλλίγραμμο και φινετσάτο σώμα όπως οι Γαλλίδες ;

Το “Le Forking” είναι η νέα must δίαιτα που ακολουθούν φανατικά πολλές γυναίκες με στόχο την εύκολη απώλεια κιλών.

Κατά καιρούς διάφορες, ακραίες πολλές φορές, δίαιτες που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής, γίνονται θέμα συζήτησης για την αποτελεσματικότητα αλλά και για την επικινδυνότητά τους. Δίαιτες που αποκλείουν κάθε τροφή μη λευκή (μαύρο ψωμί, δημητριακά ολικής άλεσης, άγριο ρύζι κλπ), δίαιτες που απαγορεύουν την κατανάλωση τροφής πριν τη δύση του ηλίου, και γενικώς δίαιτες που σχοινοβατούν μεταξύ υπερβολής και μανίας.

Είναι γεγονός πως τέτοια ακραία διατροφικά πειράματα μπορούν να είναι πολύ επιζήμια για τον οργανισμό μερικές φορές, ειδικά όταν χαθεί το μέτρο. Η δίαιτα “Le Forking” αποτελεί μια νέα, σχετικά ακίνδυνη μανία που κατακλύζει τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη. Υπακούει σε πολύ αυστηρούς και συγκεκριμένους κανονισμούς και υπόσχεται άμεση απώλεια κιλών.

 Βασική αρχή του “Le Forking”

Για τη σωστή διεξαγωγή της δίαιτας και φυσικά για την αποτελεσματική της έκβαση, μοναδική και βασική ερχή που θεσπίζει το “Le Forking” είναι πως μπορούμε να φάμε αποκλειστικά και μόνο ότι μπορεί να καταναλωθεί με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Σημαντικό είναι να κατανοήσουμε πως απαγορεύεται η βοηθητική χρήση οποιουδήποτε άλλου μέσου, όπως είναι τα χέρια μας, το κουτάλι, το μαχαίρι ή ακόμα και τα chopsticks.

Φαίνεται εύκολο αλλά χρειάζεται προσοχή. Ειδικά οι πιστοί και σκληροπυρηνικοί οπαδοί της δίαιτας “Le Forking” δεν κάνουν καμία παραχώρηση και είναι ιδιαίτερα αυστηροί στο τι μπορεί και τι όχι να φάει το άτομο.

 Παράδειγμα τροφών που απαγορεύονται στη δίαιτα “Le Forking”

  • Τροφές που απαιτούν χρήση κουταλιού

Γιαούρτι

Σούπες

Δημητριακά

Γλυκά κουταλιού

  • Τροφές που απαιτούν χρήση μαχαιριού

Ψωμί 

Τυρί

Φρούτα

Λαχανικά

Κρέας

  • Όλες οι κρεμώδεις τροφές

Όλα τα μαλακά τυριά που αλοίφονται

Ταχίνι

Μέλι

Κέτσαπ

Μουστάρδα

Μαγιονέζα

  • Όλες οι σως

Χούμους

 Μειονέκτημα της δίαιτας “Le Forking”

Όπως γίνεται λοιπόν άμεσα αντιληπτό, με τον περίεργο αυτό κανόνα της δίαιτας “Le Forking”, αποκλείονται πολλές και ιδιαίτερα θρεπτικές τροφές από τη διατροφή μας, με αποτέλεσμα την έλλειψη του οργανισμού σε συγκεκριμένα θρεπτικά και πολύτιμα συστατικά.

 Συμπέρασμα

Η δίαιτα  “Le Forking” αποτελεί την νέα in διατροφική τάση στην Ευρώπη και είναι πλέον στην δική σας κρίση εάν θα την ακολουθήσετε και εσείς ή όχι.

Δίαιτες ,

Comments are closed.