Παχυσαρκία και επιπλοκές στην υγεία

Όλοι, άντρες και γυναίκες, ακολουθούν κατά καιρούς διάφορες δίαιτες, προγράμματα διατροφής και άσκησης, αλλά και τόσες άλλες χειρουργικές και μη μεθόδους προκειμένου να μειώσουν το σωματικό τους βάρος. Πέρα όμως από τον παράγοντα της αισθητικής, που είναι κοινός παρονομαστής για όλους, σημαντικότερος είναι ο παράγοντας της υγείας και της διαφύλαξής της. Εκτός από ένα όμορφο, αδύνατο και καλλίγραμμο σώμα, επιτακτική ανάγκη είναι η απόκτηση ενός οργανισμού δυνατού και και γεμάτου υγεία, χωρίς περιττό βάρος να τον επιβαρύνει.

Πολλές ασθένειες έχουν ως αφετηρία τους την παχυσαρκία. Για την ακρίβεια, πάνω από 7000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Για τον λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη αποβολής από τον οργανισμό του περιττού βάρους και η ένταξη σε έναν υγιή τρόπο διατροφής και ζωής γενικότερα.

Οι ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από την παχυσαρκία είναι οι ακόλουθες:

 • Διαβήτης

Η σχέση παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 είναι καθοριστική. Ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης 80-85% που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 είναι και παχύσαρκοι. Με τον διαβήτη, ο οργανισμός αδυνατεί να ελέγξει τα επίπεδα που βρίσκεται η γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα καρδιακά επεισόδια, προβλήματα με τα νεφρά, εγκεφαλικά επεισόδια, προβλήματα με την όραση, ακόμα και θάνατο.

 • Καρδιακή ανεπάρκεια

Το αποθηκευμένο λίπος στο σώμα, ειδικά όταν είναι σε μεγάλες ποσότητες, αυξάνει τις πιθανότητες να ανέβει η αρτηριακή πίεση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οδηγεί συνήθως σε καρδιακά επεισόδια και στηθάγχη. Με τον έλεγχο του σωματικού βάρους ελέγχει κανείς και την χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, και δίνει ώθηση στην καρδιά του.

 • Εγκεφαλικά επεισόδια

Όπως για τα καρδιακά επεισόδια, έτσι και για τα εγκεφαλικά επεισόδια, κύριος υπεύθυνος είναι συνήθως το υπερβολικό πάχος.

 • Καρκίνος

Πολλές μορφές καρκίνου σχετίζονται άρρηκτα με την παχυσαρκία. Καρκίνος της μήτρας, του τραχήλου, των ωοθηκών, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του μαστού, είναι μερικές μορφές καρκίνου που πάρα πολλές φορές οφείλουν τη δημιουργία τους στο υπερβολικό πάχος.

 • Υπερθυρεοειδισμός

Το επιπλέον πάχος οδηγεί κυρίως τις γυναίκες στην εμφάνιση υπερθυρεοειδισμού και στην ακόμα παραπάνω αύξηση του σωματικού τους βάρους.

 • Κατάθλιψη

Το πολύ αυξημένο σωματικό βάρος μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και μερικές φορές ακόμα και στην κατάθλιψη ή και την αυτοκτονία του ατόμου.

 • Οστεοαρθρίτιδα

Το αυξημένο σωματικό βάρος και το αποθηκευμένο λίπος επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας.

 • Άπνοια κατά τον ύπνο

Πολλοί άνθρωποι με πρόβλημα παχυσαρκίας εμφανίζουν κατά τον ύπνο τους το φαινόμενο της άπνοιας, το οποίο μπορεί να τους κοστίσει ακόμα και τη ζωή τους.

 • Ανικανότητα και στειρότητα

Το πάχος επηρρεάζει την ανδρική γονιμότητα. Συγκεκριμένα κάθε 10 επιπλέον κιλά στερεί τις πιθανότητες του άντρα να γονιμοποιήσει την γυναίκα κατά 10%.

 • Χολόλιθος

Κυρίως οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες, όταν είναι υπέρβαροι παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν χολόλιθους.

 • Ακράτεια

Το υπερβολικό πάχος δημιουργεί πολλές φορές δυσλειτουργία και αδυναμία ελέγχου της ουροδόχου κύστης.

Αν οι προσπάθειες να αδυνατίσετε είναι άκαρπες παράτις δίαιτες που έχετε ακολουθήσει, μπορείτε να χρησοποιήσετε κάποιον φυτικό λυποδιαλύτη ώστε να σας δώσει την ώθηση να χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Οι καλύτεροι φυσικοί λιποδιαλύτες που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή είναι το Phen375 και το Nuratrim.

Αδυνάτισμα ,

Comments are closed.