Παχάκια στην κοιλίτσα ;;; …Φάε έξυπνα και εξαφάνισέ τα !

Γιατί μας ταλαιπωρούν τόσο πολύ ;

Τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς είναι ίσως από τα πιο επίμονα παχάκια. Όσο εύκολα τα αποκτάμε άλλο τόσο δύσκολα τα καταπολεμάμε ! Γιατί όμως ισχύει πραγματικά αυτό ; Η απάντηση είναι απλή. Στην περιοχή της κοιλιάς τείνει να συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα λίπους (είτε από άνδρες είτε από γυναίκες). Το λίπος αυτό καλύπτει τους μύες της περιοχής (τους λεγόμενους κοιλιακούς μύες), με αποτέλεσμα ακόμα και αν γυμναζόμαστε, οι μύες αυτοί να μη γίνονται ορατοί !belly fat

(!) : Με λίγα λόγια, για να μπορέσει να γυμναστεί η δύσκολη αυτή περιοχή της κοιλιάς σας, θα πρέπει πρώτα να κάψετε το κοιλιακό λίπος που δεν αφήνει τους μύες να διαγράφονται !

Το φαγητό παίζει ρόλο στην καταπολέμησή τους ;

Ναι ! Το φαγητό παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στη δημιουργία τους (όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο), αλλά και στην καθοριστική αντιμετώπισή τους. Ορισμένα τρόφιμα, λόγω των ενεργών συστατικών τους, μπορούν να βοηθήσουν στην κατά μέτωπο επίθεση κατά του επίμονου και αντιαισθητικού κοιλιακού λίπους που μας κρατάει μακριά από τα αγαπημένα μας στενά τζην και μας στερεί την αυτοπεποίθησή μας !

Τα τρόφιμα που θα κάνουν τη διαφορά !

  • Το νερό

Σαν το νερό δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο ! Πηγή ζωής και σημαντικότατο στοιχείο για την λειτουργία του οργανισμού, το νερό, μπορεί να επιτύχει σημαντική αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του οργανισμού, να μειώσει την κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό και τη δημιουργία κυτταρίτιδας, και επίσης να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις καύσεις λίπους που πραγματοποιεί το σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση 2 περίπου λίτρων νερού την ΚΑΘΕ ημέρα είναι υποχρεωτική από όλους !

  • Τα πορτοκάλια

Τα ποστοκάλια αποτελούν την γνωστότερη πηγή βιταμίνης C. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι πως η κατανάλωση πορτοκαλιών (ή και φυσικού χυμού από πορτοκάλια) μειώνει την παραγωγή μια ορμόνης στον οργανισμό (της ορμόνης κορτιζόλης) με αποτέλεσμα να προλαμβάνει την αποθήκευση του διατροφικού λίπους στην «επικίνδυνη» ζώνη της κοιλιάς. Επίσης τα πορτοκάλια, πλούσια σε ευεργετικές φυτικές ίνες, ευνοούν το αδυνάτισμα και το κάψιμο του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους.

  • Τα ψάρια, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο

Τα Ω-3 καλά λιπαρά οξέα, όπως έχει αποδειχθεί από μελέτες ειδικών επιστημόνων, συμβάλλουν στην αποτελεσματική καταπολέμηση του σωματικού λίπους και μάλιστα πιο συγκεκριμένα του αποθηκευμένου κοιλιακού λίπους !

  • Η κανέλα

Η κανέλα, με την ουσία methylhydroxy chalcone polymer (MHCP) που περιέχει, βοηθάει στην διατήρηση των επιπέδων της ινσουλίνης σταθερή και χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα την αποφυγή αποθήκευσης λίπους στις «δεξαμενές» του σώματος.

  • Το κύμινο

Το κύμινο βοηθάει στην καταπολέμηση του φουσκώματος που προκαλείται με την κατανάλωση του φαγητού, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση των αερίων που αυτό προκαλεί. Έτσι, το πρήξιμο φεύγει και η κοιλιά ξεφουσκώνει.

  • Η σοκολάτα (μαύρη), τα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί & τα φυστίκια

Η σοκολάτα, και πιο συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα, όπως επίσης και τα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί και τα φυστίκια, όσο παράλογο και αν αυτό ακούγεται, λόγω της ουσίας ρεσβερατρόλης που περιέχουν, όταν καταναλώνονται σωστά και με σύνεση, όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά αντιθέτως αυξάνουν τονμεταβολισμό και βοηθούν στο αδυνάτισμα !!!

Δίαιτες , , ,

Comments are closed.