5 Ομάδες Τροφών για Αδυνάτισμα

Πολλές φορές στην ανάγκη μας να χάσουμε βάρος καταφεύγουμε σε διάφορες δίαιτες που μας οδηγούν σε διατροφικές υπερβολές. Με τον τρόπο αυτό αντί να έχουμε θετικά αποτελέσματα καταλήγουμε να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας και να έχουμε τα ανάποδα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες τροφών που είναι «σύμμαχοί» μας στη διαδικασία απώλειας κιλών.

-Και φυσικά ξεκινάμε από τα λαχανικά και τα φρούτα που αποτελούν μια βασική κατηγορία τροφών που όλοι θα πρέπει να έχουν εντάξει στο καθημερινό τους διατροφολόγιο. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Είναι πλούσια σε γεύση, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού χωρίς όμως να καταναλώνουμε πολλές θερμίδες. Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων αποτρέπουν καρδιακά νοσήματα και εμφάνιση καρκίνου και διαβήτη.

-Πολύ σημαντικές επίσης είναι οι πρωτεϊνούχες τροφές. Τα άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, τα ψάρια, αλλά και τα αυγά και τα όσπρια, αποτελούν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και χαμηλές σε λιπαρά. Συνδυάζονται γευστικά υπέροχα και με λαχανικά και απαρτίζουν ένα τέλειο και ολοκληρωμένο γεύμα με όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό συστατικά.

-Μια ακόμα κατηγορία σημαντική για τον οργανισμό είναι τα γαλακτοκομικά με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά. Είναι πλούσια σε ασβέστιο που είναι σημαντικό συστατικό για τα οστά.Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, όταν είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι ιδανικές τροφές για μια δίαιτα.

-Επίσης όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που όπως προαναφέραμε έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμο, και διευκολύνουν τη διαδικασία απώλειας βάρους και τη διαδικασία της πέψης. Το ψωμί, τα δημητριακά, οι φρυγανιές και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, αλλά και το καφέ ρύζι, η βρώμη, το σιτάρι, το κριθάρι και το πλιγούρι, είναι τροφές που πρέπει να ις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά κατά την περίοδο που ακολουθούμε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και λαχανικά.

-Τέλος, είναι και μια ακόμα κατηγορία τροφών, εκείνη των ξηρών καρπών, που αποτελούν δυνατό μας σύμμαχο στη διαδικασία απώλειας βάρους. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, που διαφυλάσσουν την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα είναι ικανή να κόψει τη λιγούρα και να δώσει στον οργανισμο την ενέργεια που χρειάζεται. Συνδυάζεται επίσης εξίσου ωραία και μέσα στις σαλάτες με λίγο άπαχο κρέας.

Βέβαια μια σωστή διατροφή θα πρέπει πάντα να συνδυάζεται και με κάποια σωματική άσκηση για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όταν αυτό γίνει τρόπος ζωής, θα αποκτήσουμε έναν γερό και υγιή οργανισμό και ένα σφριγηλό και καλλίγραμμο κορμί.

Αδυνάτισμα , ,

Comments are closed.