Οι πιο σούπερ-detox τροφές

Ο οργανισμός μας επιβαρύνεται συνεχώς και με διάφορους τρόπους. Η δυσβάσταχτη καθημερινότητα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το έντονο στρες και η διαρκής κατανάλωση χημικών προϊόντων και φαρμάκων, επιβαρύνουν διαρκώς όλο και περισσότερο τις λειτουργίες του οργανισμού. Για τον λόγο αυτό απαιτείται πού και πού να φροντίζουμε για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας από όλο αυτό το πρόσθετο και επιβλαβές φορτίο. Την αποτοξίνωση αυτή μπορούμε να την επιτύχουμε με ορισμένες τροφές που θα φροντίσουν γι’αυτό.

detox-τροφές

Αυτές είναι μερικές από τις πιο ισχυρές detox τροφές που μπορούμε να προσφέρουμε σαν δώρο υγείας στον οργανισμό μας.

  • Το σκόρδο

Το σκόρδο εκτός από την πασίγνωστη δράση του υπέρ της καρδιάς και της υγείας της, μας χαρίζει και έντονη αποτοξινωτική δράση. στο σκόρδο παρατηρείται μια ουσία, η αλισίνη, που προάγει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και εξαφάνιση των τοξινών από το σύστημα.

  • Το λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει φυσικά την βιταμίνη C σε μεγάλη ποσότητα, και για τον λόγο αυτό το συναντάμε πολύ συχνά και σχεδόν σε όλες τις δίαιτες αποτοξίνωσης, που συνιστούν το ξεκίνημα της ημέρας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού.

  • Όλα τα φρέσκα φρούτα και τα φρούτα εποχής

Κύριο στοιχείο κάθε διατροφής αποτοξίνωσης αποτελούν τα φρέσκα φρούτα, τα οποία και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε κατανάλωση. Περιέχουν άφθονα ατιοξειδωτικά στοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες και διευκολύνουν την αποτοξίνωση του οργανισμού.

  • Το πράσινο τσάι

Φυσικά και το πράσινο τσάι είναι μια από τις πιο βασικές παρουσίες σε κάθε δίαιτα αποτοξίνωσης. Πρόκειται για ένα αφέψημα που ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού ενώ παράλληλα βοηθάει και στην λιποδιάλυση και την απώλεια βάρους.

  • Το μαύρο ρύζι

Το μαύρο ρύζι επειδή είναι μια τροφή μη επεξεργασμένη και με άφθονα πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό, προάγει την καλή υγεία και την αποβολή των επιβαρυντικών τοξινών.

  • Το λάχανο

Το λάχανο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη που ενισχύει την διαδικασία αποβολής των τοξινών.

  • Το κάρδαμο

Είναι πλούσιο σε πάρα πολλές βιταμίνες και εξαιρετικά αποτοξινωτικό.

 

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.