Οι καλύτερες τροφές για την υγεία

Η καλή διατροφή αποτελεί το κλειδί για την διατήρηση της υγείας και την κατάκτηση μιας καλής και ποιοτικής ζωής. Ο σωστός τρόπος διατροφής χωρίς υπερβολές και ελλείψεις, το σωστό ωράριο διατροφής αλλά και η σωστή ποσότητα των γευμάτων, αποτελούν σημαντικό παράγοντα για ένα όμορφο σώμα και έναν υγιή οργανισμό.

Οι καλύτερες τροφές, superfoods, υπερτροφές

Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές πολύ πιο ισχυρές από όλες τις υπόλοιπες, και με πολύ περισσότερες θετικές επιδράσεις για τον οργανισμό. Εάν δεν τις έχετε στη διατροφή σας, ενημερωθείτε για αυτές και σίγουρα θα τις προσθέσετε!

 Οι τροφές που παίρνουν “oskar”

  • Ο σολωμός

Ο σολωμός όπως είναι γνωστό είναι μια από τις καλύτερες πηγές καλών λιπαρών Ω-3 για τον οργανισμό. Τα καλά αυτά λιπαρά λειτουργούν σαν ασπίδα για την καρδιά και αποτρέπουν καρδιαγγειακά επεισόδια, μειώνοντας το επίπεδο των τριγλυκεριδίων και κατ’επέκταση και τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακά νοσήματα.

Ο σολωμός τρώγεται εύκολα ψητός ή καπνιστός, σκέτος ή μέσα σε σαλάτα, για μεσημεριανό ή για βραδινό γεύμα.

  • Τα blueberries (ή μύρτιλλα)

Τα blueberries ειναι ένα πασίγνωστο μούρο που όπως αποδεικνύεται από μελέτες λειτουργεί κατασταλτικά στην υψηλή αρτηριακή πίεση, προφυλάσσοντας τον χρήστη, ενώ παράλληλα προσφέρει και ισχυρή αντιοξειδωτική και ατικαρκινική δράση.

  • Τα raspberries (ή σμέουρα)

Τα raspberries είναι από τα φρούτα με την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, και για τον λόγο αυτό περιλαμβάνονται και σε πάρα πολλά και πολύ δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής. Τα raspberries παρουσιάζουν πιο πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία ακόμα και από τις φράουλες, το μπρόκολο, τα ακτινίδια ή τα μήλα.

Μπορείτε να τα καταναλώνετε εύκολα από το πρωί έως το βράδυ μέσα στα δημητριακά, στο γιαούρτι ή ακόμα και στις σαλάτες σας. Μπορείτε λόγω της γλυκιάς γεύσης τους να τα φάτε ακόμα και ως επιδόρπιο.

  • Το σπανάκι

Το σπανάκι δεν ήταν τυχαία η τροφή του Ποπάυ, αφού περιέχει άφθονα θρεπτικά συστατικά και 18 διαφορετικές βιταμίνες. Μπορείτε νατο φάτε είτε μαγειρεμένο είτε ωμό σε σαλάτα, μέσα σε χυμούς ή ακόμα και σε σάντουιτς.

  • Το μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι επίσης μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές και πάρα πολύ θρεπτικό. Είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε υδατάνθρακες και μπορεί να καταναλώνεται άφοβα ακόμα και σε δίαιτες. Επίσης παρουσιάζει έντονη αντικαρκινική δράση, και ιδιαίτερα κατά του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του προστάτη.

  • Τα καρύδια

Τα καρύδια είναι πηγή καλών λιπαρών και πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που αμποδίζουν την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών. Τρώγονται εύκολα όλες τις ώρες της ημέρας και αποτελούν ιδανικό και ιδιαίτερα θρεπτικό σνακ.

 

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.