Ξεκίνησες τρέξιμο ; … Μάθε τα βασικά !

Ήρθε η άνοιξη … βάλε τα αθλητικά σου και βγες έξω !

Τώρα που ο χειμώνας μας χαιρετάει και η άνοιξη κάνει δειλα – δειλά την εμφάνισή της, ένα τρέξιμο στον ελεύθερο χρόνο σας δεν φαντάζει και τόσο κακή ιδέα ! Φτηνός, αποδοτικός και πάρα πολύ οικονομικός τρόπος,το τρέξιμο, σας βοηθάει να χάσετε τα περιττά κιλάκια και να απαλλαγείτε από την πίεση και το άγχος που κουβαλάτε από τη δουλειά και από τις πολλές υποχρεώσεις σας.running

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια τρεξίματος (running) είναι αρκετά για να σας φέρουν ξανά κοντά σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και σε μια πιο αδύνατη και όμορφη πλευρά του εαυτού σας !

Ξεκινάμε λοιπόν …

1η συμβουλή : Όπως ήδη αναφέραμε, τα παπούτσια είναι το ΜΟΝΟ αλλά εξαιρετικά σημαντικό «εργαλείο» για το τρέξιμο, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Τα σωστά παπούτσια σας προφυλάσσουν από ενοχλητικούς τραυματισμούς και από πολύ κόπο και πόνο. Στο τρέξιμο δεν χρειάζεστε ακριβές συνδρομές όπως στα γυμναστήρια, παρά μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια. Αγοράστε τα !

2η συμβουλή : Μην ζορίσετε πολύ το εαυτό σας ! Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τραυματιστείτε και να μείνετε για καιρό εκτός προπονήσεων. Ειδικά εάν είστε αρχάριοι, φροντίστε η αύξηση επιπέδου και βαθμού δυσκολίας να γίνεται σιγά – σιγά και όχι από τη μια φορά στην άλλη.

3η συμβουλή : Εάν θέλετε να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα στην αντοχή και στην απόδοσή σας, φροντίστε για την μυϊκή σας νεδυνάμωση. Με χορό, yoga, pilates, capoeira, όργανα στο γυμναστήριο, ποδήλατο, κολύμπι, ποδόσφαιρο, και τόσα πολλά ακόμα αθλήματα και προγράμματα, μπορείτε να επιτύχετε αύξηση του επιπέδου των αντοχών σας και γρήγορο χτίσιμο μιας καλής μυϊκής κατάστασης.

4η συμβουλή : Το ζέσταμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πριν ξεκινήσετε να τρέχετε θα πρέπει να έχετε κάνει την απαραίτητη προθέρμανση ώστε να αποφευχθούν τραβήγματα και τραυματισμοί.

5η συμβουλή : Εξίσου σημαντικό με το ζέσταμα είναι και το stretching, η αποθεραπεία δηλαδή, μετά από το τρέξιμο. Η εφαρμογή οποιασδήποτε άσκηση που έχει να κάνει με μια επαναλαμβανόμενη κίνηση,οδηγεί σε τέντωμα του συγκεκριμένου μυ. Το stretching μετά από το πέρας της άσκησης βοηθάει ώστε ο μυς αυτός να χαλαρώσει ξανά.

6η συμβουλή : Το σώμα και ο οργανισμός χρειάζονται σωστή ενυδάτωση. Ειδικά μάλιστα με μια άσκηση όπως είναι το τρέξιμο, που ο οργανισμός χάνει μεγάλες ποσότητες υγρών σε ιδρώτα, η ενυδάτωση του οργανισμού είναι επιβεβλημένη.

7η συμβουλή : Η σωστή διατροφή είναι επίσης ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Ο οργανισμός έχει ανάγκη τόσο πριν όσο και μετά από την άσκηση για τροφή. Το παν είναι η σωστή και ποιοτική, κατάλληλη για την κάθε στιγμή τροφοδότηση του οργανισμού με «καύσιμη ύλη» … δηλαδή φαγητό !

8η συμβουλή : Το παν δεν είναι μόνο η σωστή τροφή αλλά και οι σωστές ώρες, οι σωστές ποσότητες και η σωστή σύνθεση των γευμάτων, ειδικά πριν και μετά την άθληση.

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.