‘’Ξαναγεννήσου’’ με την εναλλακτική άσκηση … Feldenkrais !!!

Πρόκειται για το νέο είδος εναλλακτικής γυμναστικής που έχει ως βασικό στόχο να βελτιώσει την κίνηση και τη γενικότερη δράση του σώματος, αντικαθιστώντας κινήσεις που το δυσκολεύουν με νέες, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη ποιότητα ζωής!Feldenkrais-adinatisma-greece

  • Τι θα μου προσφέρει η άσκηση Feldenkrais ;;;

Το συγκεκριμένο εναλλακτικό είδος άσκησης ήρθε στην ζωή μας για να την διευκολύνει! Επιτυγχάνει βελτίωση του τρόπου με τον οποίο στεκόμαστε αλλά και κινούμαστε, κατά την διάρκεια ολόκληρης της ημέρας- και όχι μόνο κατά την διάρκεια της άσκησης- και μας βοηθά να αντικαταστήσουμε ακόμα και μακροχρόνια λανθασμένες συνήθειες που έχει υιοθετήσει το σώμα μας και οι οποίες επιβαρύνουν τον σκελετό! Επίσης διευκολύνει την ισορροπία και επανατοποθετεί την αναπνοή μας στην σωστή της βάση βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίζουμε στρεσογόνες καταστάσεις ενώ παράλληλα είναι ικανή να μας απαλλάξει από πόνος στην μέση, τους ώμους, τα γόνατα και τον αυχένα.

  • Τι περιλαμβάνει η μέθοδος άσκησης Feldenkrais ;;;

Το μάθημα της συγκεκριμένης άσκησης περιλαμβάνει αργές κινήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με την συνεργασία πολλών μελών του σώματος. Καλό είναι αρχικά το άτομο να συζητήσει με τον δάσκαλο τυχόν κινητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ή και την εμπειρία που έχει στον τομέα της άσκησης έτσι ώστε εκείνος να τον κατευθύνει πιο σωστά ως προς το ποιά μαθήματα μπορούν να αποδειχθούν περισσότερο βοηθητικά στην προσωπική του περίπτωση. Η διδασκαλία πραγματοποιείται με ‘’θεματικά’’ μαθήματα, εστιάζοντας κάθε φορά και σε κάτι διαφορετικό όπως για παράδειγμα <πώς θα βαδίζουμε καλύτερα, αποφεύγοντας την επιβάρυνση των ποδιών και της μέσης>. Όλοι αυτοί οι κύκλοι μαθημάτων έχουν σαν τελικό στόχο την χαλιναγώγηση της κίνησής μας μέσα απ’ την συνειδητοποίησή της!

( !!! ) : Η μέθοδος άσκησης Feldenkrais συνδυασμένη με ψυχοθεραπεία, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική. Με την ψυχική αλλαγή, οφείλει να αλλάζει και το σώμα, ισχυρίζονται οι ειδικοί. Γι’ αυτό τον λόγο η παράλληλη δουλειά και στους δύο τομείς κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η βελτίωση και η αλλαγή στον εαυτό μας να είναι ολοκληρωτική!!!

  • Μπορώ να ακολουθήσω κι εγώ τον συγκεκριμένο τρόπο άσκησης ;;;

Η μέθοδος άσκησης Feldenkrais ενδείκνυται για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και ιδιαιτέρως για όσους έχουν υποστεί κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα εξ’ αιτίας κάποιας νευρολογικής ασθένειας. Επίσης μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως κατάλληλη σε ανθρώπους οι οποίοι χρησιμοποιούν το σώμα τους στο επάγγελμά τους, όπως για παράδειγμα χορευτές, γυμναστές, αθλητές αλλά και εγκυμονούσες!

( !!! ) : Κάθε ατομικό μάθημα διαρκεί 60’ ενώ το αντίστοιχο ομαδικό 75’. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος κυμαίνεται περίπου γύρω στα 50€ ενώ το κόστος του ομαδικού κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, αγγίζοντας περίπου τα 13€! Τέλος, η συνιστώμενη παρακολούθηση μαθημάτων είναι 1-2 ανά εβδομάδα !!!

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.