Νικήστε το κοιλιακό λίπος ΤΩΡΑ !

Δεν είναι μόνο η ποσότητα του φαγητού που παχαίνει αλλά και η ποιότητα και το είδος. Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά τείνουν να δημιουργούν φλεγμονές, που οδηγούν σε δημιουργία λίπους που αποθηκεύεται τοπικά στο σώμα και μακροπρόθεσμα θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία μας.

Μπορεί λοιπόν τα «θανάσιμα αμαρτήματά μας» που μας οδήγησαν σε αύξηση του σωματικού βάρους και σε δημιουργία σωσίβιου στη μέση μας από το λίπος να ήταν 7 (μπορεί και περισσότερα), αλλά 7 είναι και οι σύμμαχοί μας στην καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους.

7 τροφές, που μπορούν με την αντιφλεγμονώδη δράση τους να ανακόψουν και να αποτρέψουν τη δημιουργία τέτοιων φλεγμονών και να προστατέψουν τη σιλουέττα και την υγεία μας.

  • Το νερό :

Φυσικά το νερό είναι το πρώτο και κυριότερο, αναγκαίο και πολύτιμο συστατικό για την ζωή και για τη διατήρηση μιας καλή λειτουργίας του οργανισμού. Με την κατανάλωση νερού και διατηρώντας τον οργανισμό ενυδατωμένο, αποτρέπουμε την εμφάνιση φλεγμονών που προκαλούνται από τις τοξίνες του σώματός μας.

Απαραίτητη είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού την κάθε ημέρα, ενώ εάν γυμνάζεστε απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα νερού για να αναπληρώσει αυτή που χάθηκε λόγω της άσκησης.

  • Τα δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι εξαιρετικά πλούσια σε πολύτιμες φυτικές διαιτητικές ίνες, που βοηθούν στον αποτελεσματικό έλεγχο της έκκρισης ινσουλίνης από τον οργανισμό. Η υψηλή μάλιστα περιεκτικότητά τους σε Βιταμίνη Β καταπολεμάει και κατορθώνει να ελέγξει και τελικά να μειώσει την ορμμόνη homocystine που προκαλεί τις φλεγμονές.

  • Λαχανικά και Φρούτα

Όλα τα λαχανικά και όλα τα φρούτα πρέπει να αποτελούν βασικό και μεγάλο μέρος της διατροφής μας. είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και άφθονες φυτικές ίνες που συμβάλλουν καταλυτικά στην καταπολέμηση των χρόνιων φλεγμονών και των συνεπειών τους.

Μερικά από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη λαχανικά και φρούτα είναι και το σπανάκι, το μήλο, το μπρόκολο και τα διάφορα μούρα.

  • Το πράσινο τσάι

Η ισχυρή αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση του πράσινου τσαγιού είναι πλέον γνωστή σε όλους. Οι εκπληκτικές του ιδιότητες κατά του τοπικού κοιλιακού πάχους είναι αξιοσημείωτες και οφείλονται στα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι και δρουν κατά των φλεγμονών αναστέλλοντας τη δημιουργία λίπους.

  • Τα μονοακόρεστα λιπαρά

Πρόκειται για τα καλά λιπαρά που αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL και καταστέλλουν τις φλεγμονές. Τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά είναι το αγνό ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα αμύγδαλα.

  • Τα Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα συνδέονται άρρηκτα με την καταπολέμηση των φλεγμονών και αποτελούν δυνατό σύμμαχο στην μάχη για απόκτηση ενός οργανισμού δυνατού και υγιούς και ενός σώματος αδύνατου χωρίς περιττά κιλά.

Τροφές εξαιρετικά πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα είναι τα ψάρια, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

  • Τα μπαχαρικά

Υπάρχουν πολλά καρυκεύματα και μπαχαρικά που παρουσιάζουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, όπως είναι η κανέλα, το ginger, το σκόρδο και οι πιπεριές τσίλι.

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.