Να ενδώσω στους καλοκαιρινούς πειρασμούς…;

καλοκαίριΤο καλοκαίρι συχνά συνοδεύεται από ακατάσχετο άγχος σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση, τα κιλά που πήραμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έχουν επίμονα κάτσει στην περιφέρεια και στην κοιλίτσα μας, ή ακόμα με τύψεις για τις φορές που αντί να πάμε γυμναστήριο προτιμήσαμε να βγούμε με τους φίλους μας για φαγητό ή ποτό.

Το καλοκαίρι όμως είναι ήδη εδώ, και τα μικρά λάθη του χειμώνα δε θα πρέπει να μας αποθαρρύνουν και να μας οδηγήσουν σε έναν νέο κύκλο λαθών τώρα το καλοκαίρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δε θα πρέπει να απολαύσουμε κάθε μας στιγμή, ούτε πως θα πρέπει όλο το καλοκαίρι να καταπιεζόμαστε.

Το καλοκαίρι είναι περίοδος χαράς και αποσυμπίεσης από το στρες και το έντονο άγχος του χειμώνα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρούμε τον τρόπο εκείνο που θα μας επιτρέψει να χαρούμε κάθε στιγμή του καλοκαιριού μας χωρίς να πιεστούμε ή να στερηθούμε κάτι, ενώ παράλληλα όμως θα διατηρούμε και κάποιες ισορροπίες που θα επιτρέψουν όλες τις γευστικές απολαύσεις στον οργανισμό μας χωρίς όμως τις επιπτώσεις αυτών.

 Tips για απενοχοποιημένη απόλαυση !

Προσέχοντας μερικά συγκεκριμένα πράγματα, μπορούμε να πετύχουμε maximum της απόλαυσης και minimum των δυσάρεστων επιπτώσεων και των ακόμα πιο δυσάρεστων τύψεων. Για να μη χρειαστεί λοιπόν να περάσετε το χειμώνα σας επάνω σε έναν διάδρομο ιδρώνοντας γεμάτη από τύψεις για τις καλοκαιρινές σας ατασθαλίες, φροντίστε από τώρα ! Διασκεδάστε έξυπνα !

  • Αν και το καλοκαίρι αλλάζει εντελώς το ημερήσιο διατροφικό μας πλάνο, περιορίζοντάς το πολύ συχνά σε ένα γεύμα την ημέρα και αυτό συνήθως το βράδυ μετά την παραλία, καλό είναι να προσπαθήσουμε φέτος το καλοκαίρι να αλλάξουμε αυτό το μοτίβο. Διατηρώντας ένα πρόγραμμα διατροφικό πιο κοντά στο καθημερινό μας πρόγραμμα, είναι πιο εύκολο να ελέγξουμε το φαγητό που καταναλώνουμε. Τρώγοντας ένα μόνο γεύμα το βράδυ, μετά από όλη την κούραση της παραλίας, καταλήγουμε να τρώμε διπλή ποσότητα φαγητού και μάλιστα σε ώρα που ο οργανισμός έχει ήδη ρίξει τις καύσεις του, με αποτέλεσμα ότι τρώμε να μετατρέπεται σε λίπος. 
  • Λογικό είναι, το καλοκαίρι, να οδηγούμαστε σε υπερβολές και να ξεφεύγουμε από το διατροφικό μας πρόγραμμα. Όταν σε ένα γεύμα ξεφύγουμε λίγο και φάμε περισσότερο (που θα συμβεί σίγουρα στις διακοπές και καλό είναι να το απολαύσουμε), καλό είναι να φροντίσουμε στο επόμενό μας γεύμα να είμαστε εγκρατείς. Κατά προτίμηση μάλιστα είναι καλύτερο τα μεγάλα γεύματα να γίνονται το μεσημέρι και το βράδυ τα γεύματα να είναι πιο ελαφριά.
  • Οι βραδινές έξοδοι με υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι μέσα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Εάν το ποτό σας είναι ένα ποτό με πολλές θερμίδες (κοκτέηλ) και σκοπεύετε να πιείτε μεγάλη ποσότητα, προτιμήστε να πιείτε ένα ποτό με λιγότερες θερμίδες που θα ρίξει σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων.
  • Οι ταβερνούλες δίπλα στη θάλασσα είναι αναπόσπαστο κομμάτιτου ελληνικού καλοκαιριού. Καλό όμως είναι να γνωρίζετε πως οι μερίδες είναι συνήθως διπλές από εκείνες που πραγματικά επιτρέπεται να φάτε. Μην στρέφεστε «με τα μούτρα» προς το φαγητό ! Απολαύστε τη συντροφιά σας, το όμορφο περιβάλλον, την ανεμελιά των διακοπών και δείτε το φαγητό σας διασκέδαση. Φάτε αργά συνοδεύοντας το κρασάκι ή το ουζάκι σας και απολαμβάνοντας τη στιγμή !
  • Μην αφήνετε άδειο για πολλές ώρες το στομάχι σας. Φυσικά όταν έχετε σκοπό να κολυμπήσετε δεν κάνει να τρώτε φαγητό, αλλά μια χούφτα από ξηρούς καρπούς ή μερικά φρουτάκια και θα σας κρατήσουν χορτάτους και δεν πρόκειται να σας βαρύνουν ! Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε και την μεγάλη κατανάλωση θερμίδων στο βραδινό σας γεύμα.
Γενικά Άρθρα

Comments are closed.