Νίκησε τη βαρεμάρα και … χάσε κιλά !!!

Κακός σύμβουλος η βαρεμάρα …

Η βαρεμάρα φέρνει την αδράνεια και η αδράνεια εν συνεχεία φέρνει όλες εκέινες τις σοβαρές παθήσεις που απειλούν την υγεία και καταβάλλουν τον οργανισμό. Όταν μάλιστα η αδράνεια γίνει καθημερινότητα και τρόπος ζωής, τότε σοβαρά προβλήματα, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα ψυχολογικά νοσήματα, η κακή σεξουαλική ζωή, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη και η αρθρίτιδα, είναι μόνο ελάχιστα από τα προβλήματα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους.bored-at-gym

Και ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση ;;; … Η σωματική άσκηση παράλληλα με μια σωστή διατροφή. Πώς όμως ξεκινάμε την ενασχόληση με κάποιο σπορ ή κάποιας μορφής άσκηση όταν η βαρεμάρα και η άρνηση να ασχοληθούμε με οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα είναι που μας οδήγησαν εδώ ;

Οι λόγοι που κάνουν τη γυμναστική τόσο … «απωθητική» !

Οι λόγοι που μαςκάνουν να βαριόμαστε τόσο πολύ την γυμναστική και που σιγά – σιγά μας οδηγούν στην απόλυτη αδράνεια είναι συνήθως πολύ συγκεκριμένοι. Αν λοιπόν τους εντοπίσουμε τότε ΜΟΝΟ θα μπορέσουμε και να τους καταπολεμήσουμε.

  • Δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο λόγω πολλών υποχρεώσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι αλήθεια πως η έλλειψη ελεύθερου χρόνου αποτελεί ίσως την πιο συχνή αιτία απομάκρυνσής μας από οποιαδήποτε άσκηση και σωματική δραστηριότητα, από τη γυμναστική ή από τα σπορ. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η ολοκληρωτική αποχή από οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα είναι πολύ επιζήμια για τον οργανισμό και την υγεία. Ακόμα λοιπόν και όταν ο χρόνος σας είναι τόσο περιορισμένος, φροντίστε να βάλετε λίγα λεπτά περπάτημα στην ημέρα σας. Έτσι, για παράδειγμα, αντί να πηγαίνετε με το αυτοκίνητο για τα ψώνια σας, βγείτε για έναν όμορφο περίπατο στα μαγαζιά, στο σοθπερμάρκετ ή στη λαϊκή με τα πόδια.

  • Απεχθανόμαστε το γυμναστήριο και την άσκηση με όργανα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΝΑΙ ! Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι εκείνοι που στο γυμναστήριο, στην άσκηση με όργανα, καθώς και στις ατελείωτες ώρες τρεξίματος στον διάδρομο ή στο ποδήλατο μέσα στους 4 τοίχους ενός γυμναστηρίου, δεν βρίσκουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Υπάρχει όμως λύση και για αυτά τα άτομα. Προγράμματα που καλύπτουν εξαιρετικά μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων προσφέρονται για όλους μας, για να μας γυμνάσουν το σώμα και να μας ηρεμήσουν το πνεύμα αποφορτίζοντάς μας από το στρες της ημέρας. Χορός (π.χ. χορός της κοιλιάς, μπαλέτο, zumba, latin κ.λ.π.), πολεμικές τέχνες (π.χ. καράτε, kick boxing, tae kwon do κ.λ.π.), αθλήματα (π.χ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις, στίβος, κολύμβηση, ιππασία κ.λ.π.) και συνδυασμός άσκησης και διαλογισμού (π.χ yoga, pilates κ.λ.π.) είναι μερικές προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε όσοι βαριόμαστε το γυμναστήριο.

  • Δεν αισθανόμαστε άνετα να ασκούμαστε μαζί με άλλο κόσμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Υπάρχουν μαθήματα που παραδίδονται προσωπικά στα άτομα που δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ομαδικά τμήματα. Μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο αλλά σίγουρα μας εξασφαλίζουν πως θα παραμείνουμε μακριά από τα βλέμματα των υπολοίπων που μας κάνουν να νιώθουμε αμήχανα.

  • Υποφέρουμε από πόνους στις αρθρώσεις που δεν επιτρέπουν μεγάλη καταπόνηση και βαριές ασκήσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η κολύμβηση είναι μια καλή απάντηση σε όσους πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις τους, και αυτό γιατί δεν τις καταπονεί όπως η άσκηση με τα βαράκια.

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.