Μικρές ανωμαλίες στο δέρμα σου;; Μάθε τι σημαίνουν…

Έχεις απορίες σχετικά με διαφοροποιήσεις που παρατηρείς ανά διαστήματα στο δέρμα σου; Διάβασε παρακάτω και θα λάβεις όλες τις απαντήσεις που θέλεις…spyrakia-ston-popo-adinatisma-greece

  • Γιατί κοκκινίζω εύκολα;;;

Η εμφάνιση κοκκινίσματος στην περιοχή του προσώπου προκαλείται συνήθως απ’ το αίσθημα ντροπής. Κάποιες φορές όμως είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή του σε άλλες, άσχετες στιγμές είτε στα μάγουλα είτε στο μέτωπο είτε στο πηγούνι, γεγονός το οποίο μπορεί να υποδεικνύει την ύπαρξη ροδόχρους ακμής. Σ’ αυτή την περίπτωση η επίσκεψη στον δερματολόγο σου είναι αναγκαία μιας και εκείνος θα σου προτείνει συγκεκριμένες κρέμες και φάρμακα τα οποία θα βοηθήσουν να εξαλείψεις την εμφάνισή της. Απαραίτητο επίσης είναι να μην αποχωρίζεσαι καθόλου το αντηλιακό προσώπου σου καθώς ο ήλιος είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει την κατάστασή σου.

  • Γιατί απέκτησα ραγάδες;;;

Όταν το δέρμα μας ανοίγει λόγω της ανάπτυξης, λόγω εγκυμοσύνης ή από αύξηση βάρους τότε είναι πολύ πιθανή η δημιουργία κάποιων κάθετων λευκών γραμμών οι οποίες αρχικά εμφανίζονται με ένα μωβ ή κόκκινο χρώμα . Συνήθως εμφανίζονται στο στήθος, στην κοιλιά, στους μηρούς, στην μέση και στους γοφούς. Η εξάλειψή τους είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση παρ’ όλα αυτά οι κρέμες και η γενικότερη ενυδάτωση του δέρματός μας μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή πρόληψη.

  • Το δέρμα μου ερεθίζεται πολύ με το ξύρισμα.

Η χειρότερη μορφή ερεθισμού λόγω του ξυρίσματος εκδηλώνεται συνήθως με το γύρισμα της τρίχας προς τα μέσα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με ένα ζεστό ντους και στην συνέχεια να απλώσεις στο δέρμα σου ένα πηχτό ζελέ και να πραγματοποιήσεις το ξύρισμα με ένα κοφτερό ξυράφι εφαρμόζοντάς το προς την κατεύθυνση που τείνουν να φυτρώνουν οι τρίχες. Ιδανικά θα μπορούσες να καταργήσεις την συγκεκριμένη διαδικασία εντελώς χρησιμοποιώντας εναλλακτικά αποτριχωτικές κρέμες ή και λέιζερ θεραπείες.

  • Έχω εμφανίσει σπυράκια στον πωπό.

Για την ακρίβεια δεν πρόκειται ακριβώς για σπυράκια αλλά για την λεγόμενη θυλακική υπερκεράτωση. Δεν είναι κάτι σοβαρό έτσι ώστε να σε ανησυχήσει ενώ έχε υπ’ όψιν σου ότι μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα μπράτσα, στα μάγουλα, στην πλάτη και στους μηρούς. Συνήθως το συγκεκριμένο φαινόμενο υποχωρεί μετά την ηλικία των 30 αλλά έως τότε η καλή ενυδάτωση με την συστηματική εφαρμογή της κρέμας σου θα βοηθήσει αρκετά.

( !!! ) : Οποιαδήποτε αλλαγή και αν παρατηρήσεις στο δέρμα σου καλό θα ήταν να την αναφέρεις στο γιατρό σου ειδικά αν τείνει να επιμένει ή και να εντείνεται!!!

  • Ιδρώνω ενοχλητικά πολύ.

Ο ιδρώτας εκκρίνεται απ’ το σώμα ούτως προκειμένου να μην υπερθερμαίνεσαι. Αν συνηθίζεις να ιδρώνεις σε δροσερές θερμοκρασίες και ενώ είσαι ήρεμη ίσως να παρουσιάζεις υπερίδρωση και θα πρέπει να το αναφέρεις στο γιατρό σου. Αν και δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό και σε φέρνει σε αμηχανία επομένως ο γιατρός πιθανώς να σου χορηγήσει αντιιδρωτικά χάπια.

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.