«Μακάρι να μπορούσα να τρώω γλυκά και να αδυνατίζω» …

Ευχήθηκα να μπορούσα να τρώω τα αγαπημένα μου γλυκά και να μην φορτώνομαι με τύψεις, αφού θα τα τρώω και ταυτόχρονα θα αδυνατίζω ! Ουτοπία  ; Όνειρο απατηλό ;

πως να τρώω γλυκά χωρίς να παχαίνω

Και όμως όχι ! Η ευχή μου φαίνεται επιτέλους ότι εισακούστηκε από το τζίνι (το οποίο όπως φαίνεται αγαπά όσο και εγώ τα γλυκά !) που αποφάσισε να μη με δυσαρεστήσει, εμένα αλλά και ακόμα τόσο κόσμο που χρόνια τώρα καταπιέζεται και νιώθει τύψεις κάθε φορά που απολαμβάνει το αγαπημένο του γλυκό !

 Η έρευνα που σοκάρει

Σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, άτομα τα οποία στο πρωινό τους γεύμα συμπεριλάμβαναν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που κατόπιν συνοδεύονταν και από ένα γλύκισμα, παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σχέση με τα αάτομα που στο πρωινό τους γεύμα φρόντιζαν να έχουν εξαιρετικά χαμηλή πρόσληψη ζάχαρης και υδατανθράκων !

 Η εξήγηση

Ναι, δεν πρόκειται για μύθο ! Υπάρχει λογική εξήγηση που δικαιολογεί την παράλογη αυτή (τουλάχιστον εκ πρώτης όψεος) θεωρία !

Ένα άτομο που στο πρωινό του γεύμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά και στοιχεία, εκτός του ότι χαρίζει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του κάθε συστατικού στον οργανισμό του, λαμβάνει και ένα μεγάλο ποσό ενέργειας, που ειδικά το πρωί το έχει μεγάλη ανάγκη για να ανταπεξέλθει κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς σημάδια έντονης κόπωσης και εξάντλησης.

Εκτός όμως από αυτό, το πλήρες πρωινό γεύμα που συνοδεύεται από μια λιχουδιά της επιλογής του ατόμου (κέικ, ντόνατ, μπισκότο, σοκολάτα κ.λ.π.) χαρίζει αίσθημα πληρότητας στο άτομο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας σημαντικά λιγότερα επεισόδια πείνας και διάθεση για τσιμπολόγημα. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται καταλυτικά η ποσότητα φαγητού που καταναλώνει μέσα σε ένα 24ωρο και κατ’επέκταση μειώνονται δραστικά και οι θερμίδες που έχει καταναλώσει μέσα σε αυτό το 24ωρο. Έτσι, επιτυγχάνεται απώλεια βάρους και μάλιστα με τον πιο «γλυκό» τρόπο, χωρίς να στερούμαστε τα αγαπημένα μας γλυκά, αλλά και χωρίς να νιώθουμε τύψεις όταν τα τρώμε ! Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα άτομα με πλήρες πρωινό που συνοδευόταν από ένα γλύκισμα έχασαν περίπου 20 κιλά σε αντίθεση με τα άτομα με φτωχό σε υδατάνθρακες και ζάχαρη πρωινό που έχασαν περίπου 5 κιλά, σε διάστημα 8 μηνών !

Τέλος, η κατανάλωση ενός γλυκίσματος το πρωί μετά το πρωινό γεύμα, εκτός από την πρακτική του ωφέλιμη δράση της σχετικά με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την αύξηση του ρυθμού με τον οποίο μεταβολίζει τις τροφές και καίει λίπος, προσφέρει και ικανοποίηση στο άτομο και του φτιάχνει τη διάθεση και την ψυχολογία. Ξεκινώντας το πρωί όμορφα και γλυκά την ημέρα, μειώνεται αισθητά η κακή ψυχολογία και περιορίζονται δραστικά τα επίπεδα του άγχους κατά τη διάρκεια της δύσκολης καθημερινότητας καθώς επίσης περιορίζεται αποτελεσματικά και η εκδήλωση κατάθλιψης.

Φυσικά δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε υπερβολές που θα έχουν αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Προσέχοντας και κρατώντας το μέτρο, μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις και βγαίνοντας κερδισμένοι .

Αδυνάτισμα ,

Comments are closed.