Μήπως τελικά οι αγελάδες παχαίνουν επειδή τρώνε … σαλάτες ;;;

Η λογική απορία …

Όλοι κατά καιρούς έχουμε προσπαθήσει να χάσουμε βάρος με αποτέλεσμα να το ρίξουμε στις σαλάτες και στα φρούτα για να το επιτύχουμε. Ωστόσο ορισμένες φορές όχι μόνο δεν κατορθώνουμε να χάσουμε βάρος, αλλά αντιθέτως προσθέτουμς βάρος και φυσικά χάνουμε την αυτοπεποίθηση, το κουράγιο και την δύναμή μας !

Τι είναι όμως τελικά αυτό που οδηγεί σε αποτυχία την προσπάθειά μας ;

Μήπως τελικά φταίνε τα λαχανικά γι’αυτό ; Μήπως τελικά αυτό που λέγαμε ως αστείο μέχρι χτες, πως οι αγελάδες ενώ κάνουν «δίαιτα» και τρώνε λαχανικά ωστόσο είναι τετράπαχες, έχει μια βάση αλήθειας ;

Μήπως δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά και απλά μας διαφεύγει κάτι ;

Τελικά τι φταίει και παχαίνω ;

Οι σαλάτες και γενικότερα τα χόρτα και τα λαχανικά, αποτελούσαν και θα αποτελούν πάντα την ιδανικότερη επιλογή διατροφής και τον πιο δυνατό σύμμαχο της υγείας μας. αν όμως δεν φταίνε τα λαχανικά, τότε τι πραγματικά φταίει και αποτυγχάνουμε στη δίαιτα ;

Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από το περιττό βάρος τους (είτε αυτό είναι μικρό είτε είναι μεγαλύτερο), προσανατολίζονται προς μια δίαιτα που στηρίζεται στην κατανάλωση σαλάτας και φρούτων ως κύρια πηγή διατροφής (όχι όμως απαραίτητα χορτοφαγική δίαιτα).

Κατά την εκπόνηση μιας τέτοιας δίαιτας καταναλώνουν κάποια σαλάτα το μεσημέρι ως κυρίως γεύμα και επίσης κάποια σαλάτα αντίστοιχα το βράδυ ως δείπνο.Μήπως τελικά οι αγελάδες παχαίνουν επειδή τρώνε ... σαλάτες ;;;

Ωστόσο, παρά την προσπάθειά τους, με το πέρας των ημερών παρατηρούν το σωματικό τους βάρος αντί να κατεβαίνει, να ανεβαίνει. Αυτό έχει ως συνέπεια φυσικά να αποθαρρύνονται και να εγκαταλείπουν την κάθε προσπάθεια για έλεγχο του σωματικού τους βάρους, και να χάνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους.

Πού γίνεται όμως το λάθος ;

Αυτό που οδηγεί την προσπάθειά μας σε παταγώδη αποτυχία είναι τελικά μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια ! Τι εννοούμε όμως με αυτό ;

Ναι μεν μπορεί να περιορίζουμε τη διατροφή μας και να στρεφόμαστε στην κατανάλωση σαλάτας, αλλά η λεπτομέρεια στην οποία δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή και συνήθως οδηγεί σε αποτυχία την προσπάθειά μας, είναι η σύσταση της σαλάτας.

Οι περισσότερες σαλάτες του εμπορίου, περιέχουν και συνοδευτικές σως, τυριά, κρουτόν, μπέικον, πατάτες και κοτόπουλα πανέ και τηγανισμένα, και γενικότερα περιέχουν πολλά επιπλέον λιπαρά και παχυντικά τρόφιμα, στα οποία δεν δίνουμε βάση, αλλά επηρεάζουν το βάρος μας.

Ακόμα και στις σαλάτες που παρασκευάζουν στο σπίτι, πολλοί άνθρωποι, προσθέτουν υλικά, και με την πεποίθηση πως τρώνε απλά μια διαιτητική σαλάτα εγνοούν την πραγματική πρόσληψη θερμίδων και φυσικά χάνουν το μέτρο !

Τα υλικά που μπορούν να κάνουν μια σαλάτα «βόμβα θερμίδων» !

  • Οι διάφορες σως

Υπάρχουν πολλοί τύποι σως, από τις οποίες οι περισσότερες είναι άκρως λιπαρές, παχυντικές και ανθυγιεινές. Η σως που προτείνεται για μια σαλάτα και για μια υγιεινή διατροφή είναι το γνωστό σε όλους λαδολέμονο ! Το αγνό ελαιόλαδο είναι μια καλή πηγή λιπαρών που σε μια λογική ποσότητα την κάθε ημέρα αποτελεί πηγή υγείας.

  • Τα τυριά

Το λίγο τριμμένο τυρί επάνω από τη σαλάτα σας μπορεί να σας προσθέσει έως και 250 θερμίδες. Αυτό το ξέρατε ; Προσέξτε λοιπόν πως και με τι συνοδεύετε τη σαλάτα σας. Εάν επιθυμείτε να φάτε τυρί, προσθέστε μια μικρή ποσότητα για τη γεύση, και κατά προτίμηση τυριά χαμηλών λιπαρών.

  • Οι διάφοροι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα

Αν και πολύ υγιεινοί, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα, δεν σας διευκολύνουν στην απώλεια βάρους, αφού μπορούν να σας προσθέσουν αρκετές θερμίδες στο πιάτο σας. Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα που έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από τα αποξηραμένα.

  • Τα διάφορα τηγανητά

Το μπέικον, τα κοτόπουλα, οι πατάτες, και γενικότερα όλα τα τηγανητά αυξάνουν πολύ τη θερμιδική αξία της σαλάτας σας και φυσικά και το σωματικό σας βάρος. Προτιμήστε άπαχο κρέας και κατά προτίμηση βραστό ή ψητό.

Αδυνάτισμα ,

Comments are closed.