Λίγο Ginger στο τσάι … κάνει «θαύματα»

Διώξε το κρυολόγημα τώρα !

Με ένα πράσινο τσάι με λίγο Ginger, λίγο λεμόνι και λίγο μέλι μπορείς να κάνεις το κρυολόγημα «να το βάλει πραγματικά στα πόδια». Είναι τόσο απλό και όμως τόσο λίγοι γνωρίζουν αυτό το φυσικό γιατρικό !Hot ginger tea

Το χαλαρωτικό αυτό τσάι, συνδυάζει τις φυσικές ιδιότητες όλων αυτών των συστατικών και λειτουργεί ως τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα κατευνάζει όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος. Είναι ευχάριστο στη γεύση, μαλακώνει τον λαιμό και απαλύνει τα συμπτώματα του συναχιού. Χαρίζει μια αίσθηση ηρεμίας, χαλάρωσης αλλά και μια ευεξία.

Τα οφέλη όμως του εύγεστου αυτού αφεψήματος δεν περιορίζονται εδώ. Αντιθέτως είναι πολλά και αξίζει να τα γνωρίζετε και να βάλετε το τσάι αυτό στις καθημερινές χειμερινές σας συνήθειες. Άλλωστε ένα ζεστό τσάι δίπλα από το τζάκι ένα κρύο βροχερό απόγευμα του χειμώνα … είναι μόνο ευχαρίστηση !

Τα οφέλη του τσαγιού με το Ginger

  • Όπως ήδη αναφέραμε,το τσάι με το Ginger, το μέλι και το λεμόνι, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά δραστικά το κρυολόγημα. Επίσης προφυλάσσει τον οργανισμό από ιώσεις και γρίππη, και ανακουφίζει από οποιαδήποτε συμπτώματα κρυώματος.
  • Σύμφωνα με διάφορες μελέτες το Ginger φαίνεται να μπορεί να καταπολεμήσει καρδιαγγειακά νοσήματα και να βοηθήσει δραστικά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Αν και οι έρευνες αυτές βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο φαίνεται πως το Ginger προλαμβάνει την πήξη του αίματος που οδηγεί σε φράξιμο των αρτηριών και κατ’επέκταση σε καρδιακό ή σε εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Το πράσινο τσάι όπως και ο χυμός από το λεμόνι είναι όπως γνωρίζουμε ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Με το τσάι αυτό καταπολεμάται η ανάπτυξη ελευθέρων ριζών που οδηγεί και στην ανάπτυξη καρκίνου. Επίσης η βιταμίνη C από τον χυμό του λεμονιού βοηθάει και στη μάχη κατά της αρθρίτιδας και των καρδιοπαθειών. Επίσης φροντίζει για την καλή υγεία τόσο των οστών όσο και των δοντιών.
  • Το μέλι παρουσιάζει μαλακτικές ιδιότητες για τον ερεθισμένο λαιμό. Μαλακώνει τον βήχα και ηρεμεί τους πρησμένους αδένες. Ένα τέτοιο τσάι πριν τον ύπνο θα μπορέσει να απαλύνει τον εκνευριστικό βήχα για να μπορέσετε να κοιμηθείτε.
  • Επίσης το μέλι προσφέρει ισχυρή αντισηπτική και επουλωτική δράση. καταπολεμά τα βακτήρια και προλαμβάνει διάφορες λοιμώξεις.
  • Το μέλι χαρίζει και εξαιρετική ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Αυτό το τσάι προσφέρει ανακούφιση και από εγκαύματα του δέρματος, ενώ επιταχύνει και την διαδικασία της θεραπείας του.
  • Το Ginger, όπως έχει αποδειχθεί, ηρεμεί από τα συμπτώματα της ναυτίας και του εμετού, αλλά και βοηθάει στην πρόληψη και την αντιμετώπισή τους. Ανακουφίζει το στομάχι και ηρεμεί. Πολύ συχνά μάλιστα χρησιμοποιείται γι’αυτόν το λόγο και από ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Με το τσάι αυτό ανακουφίζονται από τα δυσάρεστα συμπτώματα των χημιοθεραπειών.
Γενικά Άρθρα

Comments are closed.