Κρύο & Δίαιτα : Δοκίμασε τη δίαιτα της λαχανόσουπας.

Κρύο – καιρός για σούπα !

Τι πιο ευχάριστο τις κρύες ημέρες του χειμώνα από μια ζεστή ζεστή και αχνιστή σούπα, που και θα μας ζεστάνει, και θα μας προσφέρει πολλά πολύτιμα συστατικά, αλλά και θα φροντίσει τη γραμμή μας.λαχανόσουπα

Τι είναι η δίαιτα της λαχανόσουπας ;

Η δίαιτα της λαχανόσουπας είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που στοχεύει στην απώλεια σωματικού βάρους. Ωστόσο δεν είναι γνωστός ο εμπνευστής αυτής της δίαιτας και κανείς έως τώρα δε φαίνεται να έχει διεκδικήσει την πατρότητα της δίαιτας αυτής.

Βασικά αυτή η διατροφή βασίζεται στην κατανάλωση λάχανου, όπου κυρίως μαγειρεύεται ως σούπα και σπανίως (για αλλαγή) διαφορετικά. Επειδή όμως είναι μια πάρα πολύ περιοριστική διατροφή καλό είναι ναμην εφαρμόζεται για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ως αποτοξίνωση του οργανισμού για 5 – 7 ημέρες, ειδικά όταν θέλουμε να χάσουμε εύκολα 2 – 3 κιλάκια.

Τι περιλαμβάνει η δίαιτα της λαχανόσουπας ;

Όπως ήδη αναφέραμε προηγουμένως, η δίαιτα της λαχανόσουπας, είναι ένα πολύ αυστηρό και περιοριστικό διατροφικό πλάνο. Επιτρέπει την κατανάλωση λαχανόσουπας καθημερινά, αλλά σε όση ποσότητα επιθυμεί το κάθε άτομο ώστε να χορτάσει.

Από αναψυκτικά επιτρέπεται μόνο το νερό και φρέσκοι χυμοί φρούτων χωρίς προσθήκε ζάχαρης κατά τις 7 ημέρες διεξαγωγής της δίαιτας, ενώ απαγορεύονται εντελώς τα αλκοολούχα ποτά.

Ελάχιστα τρόφιμα επιτρέπονται συμπληρωματικά στη δίαιτα της λαχανόσουπας. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο :

1η ημέρα της δίαιτας : Λαχανόσουπα και άφθονα φρούτα (εκτός από μπανάνες)

2η ημέρα της δίαιτας : Λαχανόσουπα, άφθονα λαχανικά και μια ψητή πατάτα με ελάχιστο βούτυρο

3η ημέρα της δίαιτας : Λαχανόσουπα και άφθονα φρούτα και λαχανικά (αποκλείονται οι μπανάνες και οι πατάτες)

4η ημέρα της δίαιτας : Λαχανόσουπα και μπανάνες (το πολύ 8) και άφθονο άπαχο γάλα

5η ημέρα της δίαιτας : Λαχανόσουπα και μια μικρή μερίδα βοδινού κρέατος και ντομάτες (το πολύ 6)

6η ημέρα της δίαιτας : Λαχανόσουπα και το βοδινό κρέας και άφθονα λαχανικά (εκτός από πατάτες)

7η ημέρα της δίαιτας : Λαχανόσουπα και καστανό ρύζι, άφθονα λαχανικά (εκτός από πατάτες) και άφθονο φρέσκο χυμό φρούτων χωρίς ζάχαρη

Ο τρόπος κατανάλωσης των λαχανικών, αλλά και ο τρόπος παρασκευής της λαχανόσουπας έγκειται στην διάθεση και τα διατροφικά σας γούστα.

Αποδίδει η δίαιτα της λαχανόσουπας ;

Επειδή είναι πολύ αυστηρή αλλά και πολύ περιοριστική αυτή η δίαιτα, είναι γεγονός πως αποδίδει και μάλιστα μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα της μίας εβδομάδας που διαρκεί. Ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν πως η μεγαλύτερη απώλεια δεν οφείλεται πραγματικά σε κάψιμο λίπους αλλά σε απώλεια υγρών. Μάλιστα κάποιο ποσοστό της απώλειας μπορεί να οφείλεται και σε απώλεια μυικού ιστού, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούμε.

Μια τέτοια δίαιτα ουσιαστικά, αντί να επιταχύνει τον μεταβολισμό για να αρχίσει τις καύσεις λίπους (πράγμα το οποίο επιθυμούμε), τον επιβραδύνει με εντελώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μετά το πέρας της μίας εβδομάδας το πιο πιθανό είναι να ανακτήσουμε τα χαμένα κιλά και ίσως και να προσθέσουμε περισσότερα από αυτά.

Δίαιτες

Comments are closed.