ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ : Το αγαπάμε, αλλά ;

Το καλοκαίρι αποτελεί αναμφισβήτητα την αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων, μικρών ή μεγάλων ! Όταν όμως κάνει αισθητή την εμφάνισή του και ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα, τότε αναθεωρείς και αναπολείς τις δροσερές ημέρες του χειμώνα !

Μερικές μικρές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να χαρείς το καλοκαίρι, να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που σου προκαλεί η τόσο υψηλή θερμοκρασία … και φυσικά θα σε βοηθήσουν να διατηρηθεί το καλοκαίρι η αγαπημένη σου εποχή !!!

tips για το καλοκαίρι

  • Ρούχα κατάλληλα …

Τα ρούχα, ειδικά τις ημέρες με την μεγάλη ζέστη, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να μπορέσεις να διατηρηθείς δροσερή και να γλιτώσεις την πολύ μεγάλη εφίδρωση ! Ρούχα βαμβακερά, με φαρδιά γραμμή, χωρίς συνθετικά στην ύφανσή τους, θα σας βοηθήσουν να νιώθετε καλύτερα μέσα στην αφόρητη ζέστη.

  • Συχνά μπάνια !!!

Κάνοντας μπάνια τακτικά, 2 και 3 φορές την ημέρα, ειδικά μάλιστα τις ώρες του μεσημεριού που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι στα ύψη, θα καταφέρεις να ρίξεις τη θερμοκρασία του σώματός σου και να διατηρηθείς δροσερή και φρέσκια για περισσότερη ώρα ! Προτίμησε το μπάνιο σου να μην είναι με πολύ κρύο νερό ! Αν και εκείνη τη στιγμή θα νιώσεις όμορφα και δροσερά, μετά η μεγάλη απόκλιση από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος θα σε κάνει γρήγορα να αισθανθείς άσχημα από τη ζέστη !

  • Αφυδάτωση … ο μεγάλος κίνδυνος των υψηλών θερμοκρασιών

Ειδικά το καλοκαίρι με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο οργανισμός χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα νερού για να μπορέσει να αποφύγει την αφυδάτωση ! Ο ιδρώτας, καθώς και η θάλασσαή η πισίνα, αφυδατώνουν τον οργανισμό δημιουργώντας του μετά δυσάρεστα συμπτώματα όπως αδιαθεσία, πονοκέφαλο, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, κακή διάθεση, ανακάτωση, νωθρότητα, ζαλάδα, ακόμα και πυρετό ! Αποφύγετέ τα και πιείτε ακόμα ένα ποτηράκι νερό !

  • Μακιγιάζ ή οχι ;

Το μακιγιάζ, ειδικά με την πολλή αυξημένη θερμοκρασία, καλό είναι να αποφεύγεται ! πολύ ελαφρύ ή και καθόλου μακιγιάζ είναι ιδανικότερο για το καλοκαίρι ! Η μεγάλη ζέστη σε συνδυασμό με το μακιγιάζ και τον ιδρώτα μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς και ακμή στην επιδερμίδα σου !

  • Κατεψυγμένα καλλυντικά !

Θέλεις να βγεις έξω μα πριν ακόμα προλάβεις να ετοιμαστείς καλά-καλά έχει ήδη ιδρώσει ξανά, με αποτέλεσμα αντί να δείχνεις φρέσκια, δροσερή και όμορφη, να δείχνεις κουρασμένη, ταλαιπωρημένη και ιδρωμένη ! Στόχος είναι να καταφέρεις να διατηρήσεις δροσερή την επιδερμίδα σου για όσο περισσότερο μπορείς ! Πριν λοιπόν μπεις να κάνεις το μπάνιο σου τοποθέτησε όλα τα καλλυντικά σου και τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης του προσώπου και του σώματος στο ψυγείο ! Μόλις βγεις από το μπάνιο εφάρμοσε τα δροσερά καλλυντικά στο δέρμα σου και εκείνα θα καταφέρουν να σε διατηρήσουν φρέσκια για λίγο παραπάνω !

  • ΟΧΙ στο σεσουάρ !!!

Μέσα στην τόσο μεγάλη ζέστη και μόνο η προσπάθεια να στεγνώσεις τα μαλλιά σου θα σε κάνει να ιδρώσεις μέσα σε ένα λεπτό ! Προτίμησε όμορφα ανάλαφρα και φυσικά χτενίσματα για το καλοκαίρι ! Αν παρ’ολα αυτά χρειάζεται να φτιάξεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ ή με ηλεκτρικό ψαλίδι για κάποια έξοδο, φρόντισε να φτιάξεις πρώτα τα μαλλιά σου και μετά να ντυθείς … αλλιώς θα καταλήξεις με τα καλά σου ρούχα μούσκεμα από τον ιδρώτα !

  • Κότσοι και πλεξίδες

Κότσοι και πλεξίδες θα καταφέρουν να κρατήσουν τα μαλλιά σας μακριά από τον λαιμό και τον σβέρκο σας και θα σας δώσουν μια πνοή δροσιάς !

  • Καλό μακιγιάζ = Μακιγιάζ χωρίς σκιά !

Το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγεις τη χρήση σκιών ! Εκτός του ότι βαραίνουν πολύ το μακιγιάζ σου που μέσα στην τόση ζέστη πρέπει να είναι ανάλαφρο και νεανικό, διατρέχεις και τον μεγάλο κίνδυνο να λιώσουν από τη ζέστη και να αρχίσουν να «χύνονται» με τον ιδρώτα στο πρόσωπό σου δημιουργώντας άσχημες και αντιαισθητικές μουτζούρες !

  • Δροσεροί καρποί

Όταν αρχίζεις να νιώθεις δυσφορία και αφόρητη ζέστη, πηγαινε στο μπάνιο, άνοιξε τη βρύση στο κρύο και άφησε τους καρπούς σου για μερικά λεπτά κάτω από το δροσερό νερό ! Έπειτα βάλε και λιγο δροσερό νερό στον σβέρκο σου ! Αμέσως θα αισθανθείς καλύτερα και πιο δροσερή !

 

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.