Κακές καθημερινές συνήθειες που… βλάπτουν την υγεία σου!!!

Παραδέξου το… έχει τύχει κι εσύ να πέσεις για ύπνο χωρίς να κάνεις πρώτα το απαραίτητο για το δέρμα σου ντεμακιγιάζ. Αυτό αποτελεί ίσως ένα από τα πιο συχνά και πιο ανώδυνα λάθη που μπορεί να συνηθίζεις στην καθημερινότητά σου. Εντόπισέ τα όλα και δώσε τέλος…sleeping-in-make-up-adinatisma-greece

  1. Επιλέγεις μεγαλύτερο ταμπόν προκειμένου να το κρατάς περισσότερη ώρα.

Τα μεγάλα ταμπόν που μένουν για πολλή ώρα στον κόλπο μπορεί να προκαλέσουν κάποια κολπική μόλυνση, επισημαίνουν οι γυναικολόγοι.

Συμβουλή: Επίλεξε καλύτερα μια έξτρα απορροφητική σερβιέτα όταν η ροή του αίματος είναι μικρή ενώ τις υπόλοιπες μέρες της περιόδου φρόντιζε να αλλάζεις το ταμπόν σου μετά το πέρας 3-4 ωρών κατά την διάρκεια της ημέρας και μετά το πέρας 8 ωρών κατά την διάρκεια της νύχτας προκειμένου να αποφύγεις τις μολύνσεις!

  1. Τρως όρθια.

Η γρήγορη κατάποση του φαγητού ενώ μάλιστα στέκεσαι όρθια μπορεί να επιφέρει σπασμούς στον οισοφάγο προκαλώντας δυσάρεστο αίσθημα καούρας.

Συμβουλή: Αφιέρωσε λίγο απ’ τον χρόνο σου στο να καθίσεις στην καρέκλα σου και να φας, αποφεύγοντας να είσαι μπροστά στην τηλεόραση. Μ’ αυτό τον τρόπο θα καταναλώσεις εγγυημένα λιγότερες θερμίδες!

( !!! ) : Στέγνωνε κάθε φορά τα χέρια σου μετά το πλύσιμό τους, το οποίο ακολουθεί την επίσκεψή σου στην τουαλέτα. Τα υγρά χέρια είναι 1.000 φορές πιο επιρρεπή από τα στεγνά στα βακτήρια!!!

  1. Αντικαθιστάς το πλύσιμο των δοντιών με την χρήση στοματικού διαλύματος.

Η δράση του στοματικού διαλύματος δυστυχώς περιορίζεται στην αναπνοή μας και στο φρεσκάρισμα της. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μικρόβια της περιοχής του στόματος και να αποτρέψουμε την εμφάνιση ουλίτιδας και τερηδόνας είναι απαραίτητο το βούρτσισμα των δοντιών.

Συμβουλή: Βούρτσισε τα δόντια σου 3 φορές την ημέρα ΠΡΙΝ τα γεύματά σου αφιερώνοντας τουλάχιστον 2 λεπτά στην συγκεκριμένη διαδικασία. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το πλύσιμο πριν το φαγητό θα επικαλύψει τα δόντια σου με φθόριο και θα αποτρέψει την διάβρωσή τους!

  1. Τρως τα νύχια σου.

Οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι στην περιοχή των νυχιών συγκεντρώνεται το συντριπτικό ποσοστό των βακτηρίων που βρίσκονται στα χέρια σου. Με την κακή αυτή συνήθεια λοιπόν έρχεσαι αντιμέτωπη με πιθανούς κινδύνους μολύνσεων.

Συμβουλή: Φρόντισε να κόβεις συχνά τα νύχια σου ενώ αν αυτό δεν σε εμποδίζει απ’ το να τα τρως, άπλωσε επάνω τους βαζελίνη. Η γεύση της σίγουρα θα σε σταματήσει!

  1. Κοιμάσαι χωρίς να αφαιρέσεις τους φακούς επαφής.

Φορώντας τους φακούς επαφής κατά την διάρκεια του ύπνου εμποδίζεις τα μάτια σου απ’ το να αυτοκαθαριστούν με αποτέλεσμα να τα θέτεις επιρρεπή σε μολύνσεις. Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι οι φακοί εμποδίζουν το διοξείδιο του άνθρακα να αποβληθεί από τα μάτια ενώ ακολουθεί η παραγωγή ανθρακικού οξέος το οποίο εκθέτει τον κερατοειδή ευκολότερα σε μικρόβια.

Συμβουλή: Φρόντισε να αφαιρείς ΚΑΘΕ φορά πριν τον ύπνο τους φακούς επαφής- ακόμα και αν έχεις επιλέξει τους αντίστοιχους ‘νέας γενιάς’ και μην προβαίνεις ποτέ στον καθαρισμό τους με απλό νερό βρύσης!

( !!! ) : Μην πίνεις νερό από πλαστικά μπουκάλια που έχεις ξαναχρησιμοποιήσει αν πρώτα δεν τα πλύνεις!!!

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.