Θες να πετύχει ; Κάν’το να πετύχει !

Πολλές φορές το πρόβλημα δεν είναι τα περιττά κιλά που χαλάνε την εικόνα μας και μας κάνουν να νιώθουμε αμήχανα και με χαμηλή αυτοπεποίθηση, ούτε και το πώς θα καταφέρουμε να τα χάσουμε, αλλά εμείς οι ίδιοι !fitness

Μπαίνοντας στη διαδικασία της απώλειας βάρους, αρχικά, πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι για την απόφασή μας αυτή, αλλά κυρίως για την προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλλουμε, για τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε και που κατά πάσα πιθανότητα θα μας αποθαρρύνουν και θα μας φέρουν κοντά στο να παραιτηθούμε από το στόχο μας, αλλά και για την πειθαρχία που θα χρειαστεί να έχουμε επιβάλλοντας στον εαυτό μας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (διατροφικό ή σωματικής δραστηριότητας).

Εφαρμόζοντας λοιπόν δυο – τρία βασικά βήματα, θέτουμε τις κατάλληλες βάσεις για να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

  • Ξεκινώντας τη διαδικασία, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας έναν μακροπρόθεσμο στόχο,που θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας. Αντίθετα, αν οι στόχοι είναι βραχυπρόθεσμοι, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, που αυτό άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο. Η απώλεια βάρους με την εφαρμογή μιας σκληρής δίαιτας δεν έχει καμία αξία, όταν μετά το πέρας της δίαιτας συνεχίσουμε την κακή διατροφή και ξαναπάρουμε τα κιλά που χάσαμε ή και ακόμα περισσότερα.
  • Στόχος δε θα πρέπει να είναι η απώλεια πολλών κιλών και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η απώλεια πολλών κιλών μέσα σε πολύ λίγες ημέρες συνήθως γίνεται με δίαιτες που καταπονούν τον οργανισμό, εξαντλούν την ενέργειά μας καιδημιουργούν σημαντικές βλάβες σε ολόκληρο το σύστημά μας. στόχος αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να είναι η υιοθεσία ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής που θα γίνει συνήθεια, και μόνο τότε το περιττό βάρος θα απομακρυνθεί με ασφάλεια και για πάντα.
  • Σημαντική είναι η σωματική άσκηση όχι μόνο για την απώλεια βάρους αλλά και για την απόκτηση ενός υγιούς σώματος, σφριγηλού και δυνατού. Άλλωστε, με την άσκηση, ανεβαίνει και ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού και αυξάνουν και οι καύσεις λίπους. Η σωματική άσκηση βοηθάει επίσης πολύ και στην ψυχολογία του ατόμου και δημιουργεί θετική διάθεση, που είναι απαραίτητη κατά την εκπόνηση κάποιας διατροφής για απώλεια βάρους.
  • Πολύ σημαντικό είναι να μην ζορίζουμε τονεαυτό μας περισσότερο από όσο μπορεί πραγματικά να αντέξει. Οι πολύ αυστηρές δίαιτες, τα πολύ εξαντλητικά και πολύωρα προγράμματα στο γυμναστήριο, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας κουράσουν και μάλιστα πάρα πολύ σύντομα και να μας οδηγήσουν στην παραίτηση. Αυτό που χρειάζεται είναι μικρά και σταθερά βήματα που το κάθε ένα θα μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο στόχο μας.
  • Δεν πρέπει να παραλείπουμε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας. μία ημέρα της εβδομάδας επιβάλλεται να είναι πάντα ελεύθερη για την προσωπική μας ικανοποίηση. Αφιερώνουμε την ημέρα αυτή σε αγαπημένες ενασχολήσεις που θα μας φτιάξουν τη διάθεση, τρώμε ότι φαγητό επιθυμούμε (σε φυσιολογική μερίδα) και χαλαρώνουμε. Αυτό θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να μην εγκαταλείψουμε.
Αδυνάτισμα

Comments are closed.