Θεραπεία της παχυσαρκίας & αδυνάτισμα με … ύπνο ;;;

Το πρόβλημα όλο έγκειται στην αύξηση του σωματικού βάρους σε επίπεδα τέτοια, που μπορούν να προξενήσουν σημαντικά προβλήματα στην υγεία και δυσλειτουργία του οργανισμού.

ύπνωση για απώλεια βάρους, ύπνωση για αδυνάτισμα, ύπνωση αδυνάτισμα

Το σημείο όμως που πρέπει να δώσουμε μια μεγαλύτερη βάση είναι η αιτία που οδηγεί σε αυτή την αύξηση των κιλών του σώματός μας και που αποτελεί την πηγή πολλών κακών και πολλών δυσάρεστων καταστάσεων.

Η αύξηση του σωματικού μας βάρους, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει να κάνει με την εγκεφαλική ανάγκη του οργανισμού για κατανάλωση τροφής και όχι με την σωματική ανάγκη αυτής !

Με λίγα λόγια, τις περισσότερες φορές καταναλώνουμε τροφή όχι γιατί πεινάμε ή γιατί ο οργανισμός έχει ανάγκη από κάποια συστατικά ή από ενέργεια, αλλά γιατί ο εγκέφαλός μας ζητάει την κατανάλωση τροφής κυρίως για ψυχολογικούς ή συναισθηματικούς λόγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το φαγητό παίζει το ρόλο του υποκατάστατου, που φροντίζει για την συναισθηματική κάλυψη του ατόμου !

Αν λοιπόν κατορθώναμε να ελέγξουμε το μυαλό μας, μήπως τότε κατορθώναμε να ελέγξουμε και το σώμα μας ;

 Ύπνωση : η νέα λύση για απώλεια βάρους !

Σύμφωνα με την APA (American Psychological Association), η ύπνωση αποτελεί τη νέα ελπιδοφόρα πρόταση για το αδυνάτισμα και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αφού φαίνεται να μπορεί να παίξει ιδιαίτερα αποφασιστικό ρόλο στην επίτευξη του τελικού σκοπού, της μείωσης του σωματικού βάρους !

Αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση του ατόμου σε πρώτο στάδιο να ελέγχει το μυαλό του και τις παρορμήσεις του που το οδηγούν σε ανούσια κατανάλωση τροφής και ύστερα με την εκμάθησή του να χρησιμοποιεί το μυαλό του με σκοπό την διαχείρηση της συναισθηματικής του φόρτισης, είτε αυτό οφείλεται σε άγχος είτε σε συναισθηματικά προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό κατορθώνει να επιβληθεί τελικά στον εαυτό του και να ελέγξει τα βουλιμικά επεισόδια που παρουσίαζε, καθώς επίσης επιτυγχάνει την αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών και μάλιστα όχι επιφανειακά ή για περιορισμένο χρνικό διάστημα όπως σε μια δίαιτα, αλλά μακροπρόθεσμα και πιο συνειδητά.

Η ύπνωση αποτελεί μια αρχαία πρακτική που τελικά φαίνεται να αποδίδει και να είναι πολύ χρήσιμη και στη διαχείριση του βάρους, και ειδικά για άτομα που παρουσιάζουν σημαντική δυσκολία στο να ελέγξουν τον εαυτό τους, το μυαλό τους και την όρεξή τους.

Για όσους λοιπόν έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους αδυνατίσματος και έχουν απογοητευθεί από τα αποτελέσματα που είχαν επάνω τους, η ύπνωση έρχεται να προσφέρει μια ακόμα πρόταση !

Φυσικά, μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να εφαρμοστεί από ειδικούς του αντικειμένου για να μπορέσει να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ! Μάλιστα η ταυτόχρονη εφαρμογή της ύπνωσης με λήψη ειδικών λιποδιαλυτών, θα καταφέρει να καταπολεμήσει το πάχος και στην πράξη αλλά και στην αιτία της δημιουργίας του, αποδίδοντας τα διπλάσια οφέλη !

 

Αδυνάτισμα , ,

Comments are closed.