Η επιβλαβής δράση των αναψυκτικών και η επιτυχής νέα θεραπεία με Coca-Cola

Ο κίνδυνος από τα αναψυκτικά

Coca Cola - Επίδραση στην ΥγείαΌπως δείχνουν σχετικές έρευνες, η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων στο 43%, γεγονός που πρέπει να θορυβήσει τον καθένα και να φροντίσουν όλοι πλέον να ενημερωθούν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους με την καθημερινή κατανάλωση τόσο των ζαχαρούχων όσο και των μη ζαχαρούχων αναψυκτικών και φρουτοχυμών του εμπορίου.

Ένας ακόμα κίνδυνος που διατρέχει κάποιος με την τακτική κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης, είναι ο κίνδυνος από τις γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν τα αναψυκτικά αυτά ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Οι γλυκαντικές αυτές ουσίες είναι ικανές να προκαλέσουν πολύ σοβαρές βλάβες στο συκώτι, ανάλογες ακόμα και με εκείνες που προκαλεί η κατάχρηση αλκοόλ.

Εκτός των άλλων οι γλυκαντικές αυτές ουσίες έχουν κατηγορηθεί ακόμα και για πρόκληση διαφόρων μορφών καρκίνου, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει αποδειχθεί.

Μεγάλη ζημιά επιφέρει και στον μεταβολισμό του οργανισμού η κατανάλωση των αναψυκτικών, ζημιά που μπορεί να είναι και μόνιμη, με εξαιρετικά κακές συνέπειες για την υγεία του ατόμου. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 με κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Κατανάλωση αναψυκτικών

Παρά τις επιβλαβείς για τον οργανισμό συνέπειες που είναι πλέον γνωστές σε όλους, η κατανάλωση των αναψυκτικών χτυπάει κόκκινο. Οι πωλήσεις των αναψυκτικών είναι σε μόνιμη άνοδο και πολλά παιδιά αλλά και έφηβοι δίνουν δείγματα εξάρτησης από αυτά.

Μια νέα μέθοδος που ήρθε να κουνήσει τα νερά

Σύμφωνα με μια νέα ιατρική μέθοδο η χρήση της Coca-Cola μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από απόφραξη του στομάχου, όπως αναφέρθηκε στην Daily Telegraph.

Η θεραπεία αυτή δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι της αντίστοιχης χειρουργικής μεθόδου, καθώς παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, της τάξης του 90%. Τα αποτελέσματα αυτά στηρίζονται σε έρευνες που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναγράφονται λεπτομερώς στο περιοδικό Alimentary Pharmacology And Therapeutics.

Πώς η Coca-Cola λειτουργεί ευεργετικά σε αυτή την ιατρική μέθοδο

Η Coca-Cola παρουσιάζει με τα χημικά συστατικά που περιέχει ιδιότητες αντίστοιχες με εκείνες του γαστρικού οξέος.

Η ασθένεια της απόφραξης του στομάχου που σε μεγάλες πιθανότητες συνήθως οδηγεί και σε απόφραξη του εντέρου, δεν θεραπεύεται πλήρως με την χρήση της Coca-Cola. Μπορεί όμως να περιοριστεί σημαντικά και ύστερα μέσω ιατρικών διαδικασιών να καταπολεμηθεί πλήρως, είτε με χειρουργική επέμβαση, είτε με laser.

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.