Η δίαιτα … των «κρεατοφάγων»

Για τους λάτρεις της πρωτεΐνης και μονο !!!

Όπως γίνεται ξεκάθαρο πρόκειται για μια αυστηρώς πρωτεϊνική δίαιτα που στόχο έχει την απώλεια βάρους. Η πρωτεΐνη αποτελεί μια από τις πιο βασικές κατηγορίες τροφίμων και φυσικά απαραίτητο στοιχείο κάθε διατροφής. Ωστόσο, πώς μια πρωτεϊνική δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικό έλεγχο του σωματικού βάρους του ατόμου και σε κάψιμο λίπους ;κρέας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πρωτεϊνικής δίαιτας είναι η πασίγνωστη δίαιτα Dukan. Σύμφωνα με τη δίαιτα αυτή και φυσικά σύμφωνα με τον δημιουργό της, τον ίδιο τον Dukan, η συστηματική κατανάλωση κρέατος μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός μεταβολίζει τις τροφές και να οδηγήσει σε άμεση μείωση του βάρους !

(!!!) : Μάλιστα υποστηρίζεται πως μια τέτοια πρωτεϊνική δίαιτα χρησιμοποιήθηκε και από την Kate Middleton για να προετοιμάσει το σώμα της κι να χάσει βάρος πριν από τον μεγάλο και πολυαναμενόμενο γάμο της !

Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε για τις δίαιτες πρωτεΐνης ;;;

Η αλήθεια είναι πως έχουν ακουστεί πάρα πολλά για τις πρωτεϊνικές δίαιτες, για τις δίαιτες δηλαδή που στηρίζονται στην κατανάλωση πρωτεΐνης και κυρίως κρέατος ! Μάλιστα, είναι πάρα πολλοί οι διατροφολόγοι που υποστηρίζουν πως οι δίαιτες αυτές μπορούν να είναι καταστροφικές για τον οργανισμό και να πλήξουν την υγεία του ατόμου, πράγμα που δεν είναι εντελώς ψέμα !

Παρ’ολα αυτά όμως, εκατομμύρια κόσμου σε ολόκληρο τον πλανήτη δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση στις πρωτεϊνικές δίαιτες, από τις οποίες δηλώνει και ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τα αποτελέσματά τους.

Αν το κάνεις … κάνε το σωστά !!!

Στην περίπτωση που και εσύ αποτελείς έναν από αυτούς τους ανθρώπους που θα επιλέξουν μια καθαράπρωτεϊνική διατροφή για να περιορίσουν το σωματικό τους βάρος, τότε φρόντισε να μάθεις τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέχεις και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσεις αυτή τη μονοφαγική διατροφή.

Βήμα Νο 1 :

Προτιμήστε φυσικά το κρέας που θα βάλετε στη διατροφή σας να μην είναι λιπαρό. Τα άπαχα κρέατα όπως είναι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα ψάρια, τα θαλασσινά, το χοιρινό (φιλέτο), αλλά ακόμα και το άπαχο βοδινό κρέας είναι πιο κατάλληλα ώστε να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας αλλά και να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.

Επίσης, τα θαλασσινά και τα ψάρια, εκτός από άπαχα είναι και εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό λόγω των ωφέλιμων Ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν.

Τέλος, το βοδινό κρέας, χρειάζεται και αυτό για τον οργανισμό (αν και θέλει προσοχή στην επιλογή του ώστε να είναι πραγματικά άπαχο), γιατί είναι μια καταπληκτική πηγή σιδήρου, αλλά και βιταμίνης Β12.

Βήμα Νο 2 :

Βάλτε το κρέας στη διατροφή σας ενεργά ! Αυτό ουσιαστικά συνεπάγεται 3 μερίδες κρέατος την ημέρα, πράγμα που μεταφράζεται σε μια μερίδα κρέας σε κάθε κύριο γεύμα της ημέρας.

Βήμα Νο 3 :

Απομακρύνετε τις τοξίνες από τη διατροφή σας. Επιλέγοντας λοιπόν βιολογικό κρέας αποφεύγετε τις ορμόνες που έχουν τα περισσότερα κρέατα και προστατεύετε τον οργανισμό σας από την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου.

Βήμα Νο 4 :

Προτιμήστε το μαγείρεμα του κρέατός σας να είναι στεγνό και να μην περιέχει σάλτσες και σως που θα σας γεμίσουν θερμίδες. Στη σχάρα ή στον ατμό, το κρέας σας μπορεί να είναι και νόστιμο και αποδοτικό για τον έλεγχο του βάρους σας.

Δίαιτες ,

Comments are closed.