Η δίαιτα … του λυκάνθρωπου !

Τι είναι η δίαιτα του λυκάνθρωπου ;

Είναι μια δίαιτα για απώλεια βάρους ; Είναι μια δίαιτα για αποτοξίνωση ; … Είναι η νέα δίαιτα που ακολουθούν η Madonna και η Demi Moore και είναι ΚΑΙ για αδυνάτισμα ΚΑΙ για αποβολή των τοξινών ! Εσείς τη γνωρίζετε ;;;werewolf

Ακούγεται λίγο φοβιστική αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ! Αυτό που επιβάλλει η δίαιτα του λυκάνθρωπου είναι ένας καλός και σωστός σχεδιασμός των γευμάτων του ατόμου. Ο σχεδιασμός αυτός και το διατροφικό πλάνο που δημιουργείται δεν είναι καθόλου τυχαία, αντιθέτως στηρίζονται σους κύκλους της σελήνης !

Μια δίαιτα … που περιμένει την πανσέληνο !

Ουσιαστικά, η δίαιτα του λυκάνθρωπου, προσαρμόζει τη διατροφή του ατόμου στη φάση της σελήνης. Έτσι, το άτομο, καλείται κατά την περίοδο μεταξύ κάθε νέας σελήνης και της πανσελήνου, να υποστεί μια 24ωρη αποχή από οποιοδήποτε φαγητό. Με λίγα λόγια, το άτομο δεν επιτρέπεται να φάει τίποτα για τις 24 αυτές ώρες !

Φυσικά, τα υγρά επιτρέπονται και είναι και αναγκαία σε αυτή τη φάση ! Το νερό αλλά και οι χυμοί επιτρέπονται και μάλιστα χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς. Τα smoothies όμως, που δεν είναι ακριβώς υγρή τροφή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, όπως άλλωστε και οποιαδήποτε άλλη στέρεα τροφή !

Τι επιτυγχάνει η δίαιτα του λυκανθρώπου ;

Ουσιαστικά, με τη δίαιτα αυτή, με την αποχή δηλαδή από όλες τις στέρες τροφές για διάστημα 24 ωρών, το άτομο μπορεί να χάσει έως και 3 ολόκληρα κιλά σε μόλις 1 ΗΜΕΡΑ !

Η εκδοχή για τους πιο … απαιτητικούς

Μια άλλη εκδοχή της δίαιτας του λυκανθρώπου, μια εκδοχή για πιο προχωρημένους, επιβάλλει περισσότερους κανόνες από μια απλή αποχή από το φαγητό για ένα 24ωρο. Κατά την εκδοχή αυτή, το άτομο πρέπει επίσης εκτός από την 24ωρη αποχή από το φαγητό μεταξύ νέας σελήνης και πανσελήνου :

  • να αυξάνει την καθημερινή πρόσληψη υγρών όσο το φεγγάρι φθίνει
  • σταδιακά να μειώνει την πρόσληψη τροφής με τελευταίο γεύμα στις 6 μ.μ. όσο το φεγγάρι μεγαλώνει

Γιατί η δίαιτα του λυκανθρώπου επιβάλλει αυτούς τους περίεργους κανόνες ;

Η προσαρμογή των διατροφικών συνηθειών με βάση το φεγγάρι δεν είναι μια τυχαία και ασυνάρτητη επιλογή. Αντιθέτως έχει σημαντικό και βάσιμο λόγο και αιτιολογείται με βάση την επιστήμη.

Οι μεταβολές του φεγγαριού, όπως ήδη όλοι γνωρίζουν, έχουν άμεση επίδραση επάνω στη φύση και πιο συγκεκριμένα στους ωκεανούς, δηλαδή στο υγρό στοιχείο. Με παρόμοιο λοιπόν τρόπο, το φεγγάρι επιδρά όχι μόνο επάνω στους ωκεανούς, αλλά και στο σώμα μας το οποίο αποτελείται κατά ένα συντριπτικό ποσοστό από νερό !

Είναι πραγματικά αποτελεσματική ;

Η δίαιτα αυτή είναι όντως αποτελεσματική. Το κακό όμως με δίαιτες αυτού του τύπου είναι ότι η απώλεια που πραγματοποιείται δεν οφείλεται σε καύση λίπους αλλά σε απώλεια υγρών, με αποτέλεσμα σχεδόν πάντα η ανάκτηση των χαμένων κιλών να γίνεται σχεδόν αμέσως μετά το πέρας της εφαρμογής της δίαιτας.

Δίαιτες , , ,

Comments are closed.