Η «δίαιτα της μπανάνας»

Για τους λάτρεις της μπανάνας ΜΟΝΟ !

Η δίαιτα αυτή δημιουργήθηκε από τον Hitoshi Watanabe και αποτελεί ένα διατροφικό πλάνο που στηρίζεται στην κατανάλωση της μπανάνας ως κύρια τροφή σε όλα τα γεύματα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η δίαιτα αυτή, για να έχει επιτυχημένα αποτελέσματα, απευθύνεται μόνο σε άτομα που αγαπούν το φρούτο αυτό.eating-banana-adinatisma-greece

(!!!) : Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε το κοσμοϊστορικό γεγονός, πως όταν η «δίαιτα της μπανάνας» δημοσιεύθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τον Μάρτιο του 2008, προκλήθηκε πανεθνική έλλειψη μπανάνας. Η δίαιτα αυτή έγινε τόσο δημοφιλής που όλο το εμπόρευμα ξεπουλήθηκε !

Η μπανάνα για πρωινό γεύμα κάνει «θαύματα» !

Σύμφωνα με τον Hitoshi Watanabe αλλά και με την σύζυγό του Sumiko που εργάζεται ως φαρμακοποιός, η κατανάλωση μπανάνας για πρωινό γεύμα μαζί με νερό (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ σε θερμοκρασία δωματίου) μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους !

(!!!) : Με λίγα λόγια, ο Hitoshi Watanabe με την Sumiko, δημιούργησαν τη «δίαιτα της μπανάνας» στηριζόμενοι στην παρατήρησή τους, πως η κατανάλωση ΜΟΝΟ μπανάνας και νερού για πρωινό γεύμα μπορούσε να επιτύχει αξιοσημείωτη απώλεια βάρους και μάλιστα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το τι θα είναι τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας !

Τα αποτελέσματα της δίαιτας αυτής τα πιστοποιούν και πάρα πολλοί Ιάπωνες που την ακολούθησαν και όντως παρατήρησαν διαφορά στο σωματικό τους βάρος.

Πώς λειτουργεί η μπανάνα στη δίαιτα αυτή ;;;

Η μπανάνα είναι ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο και ωφέλιμο φρούτο, με πολλές βιταμίνες και με πολλά ωφέλιμα συστατικά. Έτσι, με την περιεκτικότητά τους σε ανθεκτικό άμυλο χαρίζουν στο άτομο ένα αίσθημα κορεσμού για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την απορρόφηση ορισμένων επιζήμιων για την γραμμή σας υδατανθράκων.

Επίσης, οι μπανάνες έχουν την ιδιότητα να τονώνουν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού και να διευκολύνουν την πολύ σημαντική διαδικασία της πέψης. Σε συνδυασμό μάλιστα με την κατανάλωση νερού μειώνεται αισθητά η πείνα και το άτομο μπορεί πολύ πιο εύκολα και χωρίς να καταπιέζεται να ελέγξει τη διατροφή του και το σωματικό του βάρος.

Πρέπει να τρώω ΜΟΝΟ μπανάνες γενικά ;;;

(!!!) : ΟΧΙ ! Σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα να απαρτίζεται ΜΟΝΟ από μπανάνα και από νερό και μάλιστα σε θερμοκρασία δωματίου (αν και οι δημιουργοί της δίαιτας δεν διευκρινίζουν γιατί ακριβώς θα πρέπει το νερό να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου).

(!!!) : Επίσης στη δίαιτα αυτή απαγορεύονται τα αλκοολούχα ποτά καθώς επίσης και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Κατά τ’αλλα το μεσημεριανό αλλά και το βραδινό γεύμα είναι ελέυθερα και δεν ακολουθούν άλλους περιορισμούς. Τέλος, το τελευταίο γεύμα της ημέρας δεν θα πρέπει να είναι μετά τις 8 το βράδυ και επίσης το άτομο δεν θα πρέπει να παραλείπει να κοιμάται 8 ωφέλιμες ώρες το βράδυ !

(!!!) : Σύμφωνα με τον Hitoshi Watanabe, τη σύζυγό του αλλά και πάρα πολλούς επιστήμονες, η παχυσαρκία συνδέεται άμεσα με την έλλειψη ύπνου ή με τον κακό και μη ποιοτικό ύπνο !

Δίαιτες , ,

Comments are closed.