Η δίαιτα για 6-pack κοιλιακούς

Δημιουργός της δίαιτας : David Zinczenko

Τι είναι ο David Zinczenko : Συντάκτης του πασίγνωστου αντρικού περιοδικού για την υγεία και την ευεξία “Men’s Health”

Η δίαιτα για 6-pack κοιλιακούς, δίαιτα david Zincenko, δίαιτα mexsΣε ποιους απευθύνεται η δίαιτα : Η συγκεκριμένη αυτή δίαιτα δημιουργήθηκε από τον David Zinczenko ειδικά για τους άνδρες και σε αυτούς αποκλειστικά απευθυνόταν για πολύ καιρό. Οι βασικές όμως αρχές της δίαιτας αυτής είναι κοινές και για τις γυναίκες και μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί και από όσες γυναίκες επιθυμούν να μικρύνουν την περίμετρο της μέσης τους και να φτιάξουν επίπεδη κοιλίτσα με γραμμωμένους κοιλιακούς.

Μυστικό της δίαιτας : Για να χάσουμε βάρος δεν χρειάζεται να μειώσουμε δραματικά την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σε σημείο εξάντλησης του οργανισμού! Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος όλων. Αντίθετα με την εφαρμογή μικρών και πολλών γευμάτων, με ποιοτικές και υγιεινές τροφές, και βάρος μπορούμε να χάσουμε και να βοηθήσουμε το σώμα να οικοδομήσει τους μύες του.

Η έκπληξη της δίαιτας : Όπως είναι γνωστό, ειδικά η περιοχή της κοιλιάς, είναι από τις πιο δύσκολες ζώνες του σώματος. Η απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς απαιτεί πολύ αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα και πάρα πολλή στοχευμένη άσκηση. για να μπορέσουν οι κοιλιακοί μύες να γίνουν ορατοί (το λεγόμενο 6-pack) θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί κάθε ίχνος λίπους από την περιοχή. Για τον λόγο αυτό όλες οι δίαιτες που αφορούν στην σμίλευση των κοιλιακών μυών επιβάλλουν εξαντλητικό πρόγραμμα διατροφής. Η δίαιτα όμως του David Zinczenko, αντίθετα από όλες τις άλλες, δεν ακολουθεί αυτό το αυστηρό μοτίβο και δεν αποκλείει εντελώς τα λίπη από τη διατροφή. Μοναδική διαφορά του είναι ότι επικεντρώνεται στη χρήση καλών λιπαρών και απαγορεύει την κατανάλωση των κακών και ανθυγιεινών λιπαρών από τη διατροφή.

Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται : Λιπαρά κρέατα, επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, τρόφιμα και αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Τι τροφές προτείνει : Η δίαιτα του David Zinczenko προτείνει την κατανάλωση 12 ιδιαίτερα υγιεινών, θρεπτικών τροφών που παρέχουν στον οργανισμό μεγάλα ποσά ενέργειας.

Οι 12 τροφές που προτείνει ο David Zinczenko :

 • Πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, σπανάκι κ.ά)
 • Όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβύθια κ.ά.)
 • Προϊόντα ολικής άλεσης (ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά κ.ά.)
 • Αυγά
 • Άπαχο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, άπαχο φιλέτο μοσχάρι)
 • Γαλακτοκομικά μα χαμηλά λιπαρά (γάλα, τυρί, γιαούρτι)
 • Πλιγούρι βρώμης (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
 • Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
 • Φρούτα και ειδικά όλα τα μούρα (βατόμουρα, μούρα, σμέουρα κ.ά.)
 • Φυστικοβούτυρο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
 • Ορός γάλακτος (σκόνη πρωτεΐνης)

Η άσκηση και η σημασία της : Η σωματική άσκηση είναι επιβεβλημένη! Για να μπορέσει να ενισχυθεί το μυικό σύστημα χρειάζεται τακτική άσκηση. Με την αύξηση των μυών αυξάνονται και οι καύσεις λίπους του οργανισμού και μειώνεται το σωματικό βάρος. Παράλληλα, γίνεται πολύ πιο εύκολη και η σμίλευση των κοιλιακών μυών, αφού απομακρύνεται το τοπικό πάχος.

Τα ημερήσια γεύματα : Δεν παραλείπουμε κανένα απολύτως γεύμα. Μάλιστα, αν μπορούμε, καταναλώνουμε 5 με 6 γεύματα την ημέρα. Φυσικά, τα γεύματα αυτά είναι μικρής ποσότητας, αλλά πολύ συχνά, με αποτέλεσμα το άτομο να μη νιώθει πείνα. Σε αυτό συμβάλλει και η ποιότητα των τροφών, που επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, παρέχει αυτό το αίσθημα του κορεσμού για πολύ περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα την αποτροπή του άσκοπου τσιμπολογήματος.

Δίαιτες , ,

Comments are closed.