Ευρυαγγείες: Δες πώς θα τις εξαφανίσεις … !!!

Ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δυσανασχετούν με αυτά τα ενοχλητικά σημάδια που τείνουν να κάνουν την εμφάνιση τους στα πόδια τους; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η εξαφάνισή τους μέσω των νέων μεθόδων έχει γίνει εφικτή υπόθεση!eyryaggeies-adinatisma-greece

  • Τι προκαλεί την δημιουργία ευρυαγγειών;;;

Οι κυριότερες αιτίες εμφάνισης ευρυαγγειών συνήθως είναι η κληρονομικότητα αλλά και οι μεταβολές των ορμονών που συντελούνται κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης ή της εγκυμοσύνης. Φυσικά επιβαρυντικούς παράγοντες αποτελούν η παχυσαρκία, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, η πολύωρη ορθοστασία και τέλος το συχνό ‘’σήκωμα’’ μεγάλων βαρών. Οι ευρυαγγείες είναι πιο συχνό φαινόμενο στις γυναίκες παρά στους άνδρες εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι τα αγγεία στο δέρμα τους είναι πιο λεπτά και μοιραία λιγότερο ανθεκτικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται εμφάνισή τους όχι μόνο στα πόδια αλλά και σε άλλα σημεία όπως το πρόσωπο (συγκεκριμένα στην μύτη και στα μάγουλα), γεγονός για το οποίο συνήθως οφείλονται κάποιες κατασκευαστικές ανωμαλίες.

  • Ποιες λύσεις υπάρχουν για να απαλλαγώ απ’ τις ευρυαγγείες;;;

  1. Σκληροθεραπεία

Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται με την βοήθεια μιας εξαιρετικά λεπτής βελόνας με την οποία ο γιατρός εγχέει στα σημεία των ευρυαγγειών σκληρυντικές ουσίες. Οι συνεδρίες της θεραπείας διαρκούν –ανάλογα με την έκταση του προβλήματος- από λίγες ημέρες μέχρι και 3-4 μήνες ενώ η μέθοδος αυτή έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματική καθώς καταπολεμά και ορισμένες μορφές φλεβικής ανεπάρκειας. Μετά από κάθε ραντεβού η ασθενής θα πρέπει να φορά για 24 ώρες ένα ελαστικό καλσόν προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, ενώ το κόστος κάθε ραντεβού υπολογίζεται περίπου στα 100€.

  1. Λέιζερ

Πρόκειται για την νεότερη και πιο σύγχρονη μέθοδο στην αντιμετώπιση και εξάλειψη ευρυαγγειών. Ο γιατρός, με την βοήθεια της ειδικής συσκευής λέιζερ απελευθερώνει δέσμες φωτός στα σημεία του προβλήματος, οι οποίες και απορροφώνται επιλεκτικά και σταδιακά από τα αγγεία. Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι μεγαλύτερη στα πολύ μικρά αγγεία (περίπου 1 χιλιοστού) γι’ αυτό και ενδείκνυται περισσότερο για το πρόσωπο. Η ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτεί περίπου 3-6 συνεδρίες οι οποίες θα πρέπει απαραιτήτως να πραγματοποιηθούν από πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο. Το κόστος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι αρκετά πιο υψηλό και φτάνει τα 2.000€.

( !!! ) : Για την πρόληψη εμφάνισης ευρυαγγειών οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγουμε την πολύωρη ηλιοθεραπεία, τις σάουνες και τις αποτριχώσεις με ζεστή χαλάουα. Επίσης καλό θα είναι να μην καθόμαστε σταυροπόδι διότι αυτό οδηγεί σε λανθασμένη κυκλοφορία του αίματος ενώ συνιστάται να αποφεύγουμε την μεγάλης χρονικής διάρκειας ορθοστασία αλλά και την συχνή χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών!!!

Γενικά Άρθρα , , , , , ,

Comments are closed.