Επιχείρηση «ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ» : Η καταλληλότερη άσκηση !!!

Θέλω να χάσω βάρος … ΤΩΡΑ !

Μπαίνοντας στην Άνοιξη και μια ανάσα μόνο πριν από το Καλοκαίρι, όλοι πλέον αρχίζουν να μπαίνουν σε διαδικασία να απαλλαγούν από τα περιττά κιλάκια του Χειμώνα. Για άλλους αυτά είναι λιγότερα και για άλλους περισσότερα, αλλά ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και την ίδια απορία : «Ποια είναι η καταλληλοτερη μορφή άσκησης ώστε να απαλλαγώ από τα περιττά κιλά που με ταλαιπωρούν ;».cardio-workout-adinatisma-greece

Οι διάφοροι τύποι ασκήσεων …

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να ασκούμαστε παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα που επιδιώκουμε να επιτύχουμε και φυσικά στους στόχους που έχουμε θεσπίσει. Έτσι, επιλέγοντας μια άσκηση αερόβια (cardio) θα έχουμε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από το αν επιλέξουμε μια άσκηση που στηρίζεται στις επαναλήψεις με βάρη.

Επειδή όμως ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ακριβώς την επίδραση της κάθε άσκησης που πραγματοποιεί προς τον οργανισμό του, μπορεί να οδηγηθεί είτε σε τραυματισμούς είτε άλλες φορές σε αποτυχία να κατακτήσει το στόχο του.

«Cardio ή Άσκηση με βάρη ;» : Οι ειδικοί απαντούν …

(!!!) : Σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδανικότερη άσκηση για κάψιμο λίπους και μείωση του σωματικού βάρους (από μείωση λίπους και ΟΧΙ από μυϊκού ιστού) είναι η χρήση βαρών έναντι της άσκησης cardio !

Η λάθος άποψη που επικρατεί …

Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πως πιστεύουν εσφαλμένα (!) ότι οι ασκήσεις με βάρη δεν θέτουν σε λειτουργία το καρδιαγγειακό σύστημα. Αντίθετα θεωρούν πως ΜΟΝΟ οι ασκήσεις cardio έχουν αυτή την ιδιότητα.

ΦΥΣΙΚΑ κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και οι ασκήσεις με βάρητονώνουν και μάλιστα πολύ την καρδιακή λειτουργία και αυξάνουν κατά πολύ την καρδιακή συχνότητα.

Τι είναι οι ασκήσεις cardio πραγματικά ;

Όλοι ακούγοντας ασκήσεις cardio έχουν στο μυαλό τους έντονα προγράμματα άσκησης, όπως το aerobic και ο χορός, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Φυσικά και αυτά τα προγράμματα συγκαταλέγονται στις ασκήσεις cardio, αλλά όχι μόνο αυτά.

(!!!) : Ως άσκηση cardio λαμβάνεται ΚΑΘΕ άσκηση που επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό !!!

Γιατί να προτιμήσω τα βάρη αν θέλω να αδυνατίσω ;;;

(!!!) : Ως γνωστόν, η άσκηση με βάρη τονώνει τους μύες και αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Επίσης όσο μεγαλύτερη είναι η μυϊκή μάζα του ατόμου, τόσο ταχύτερος είναι και ο μεταβολικός του ρυθμός και τόσο μεγαλύτερες είναι και οι καύσεις λίπους που πραγματοποιεί το σώμα του, ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ακόμα και όταν αυτός βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ακινησίας.

Αδυνάτισμα , , , , ,

Comments are closed.