Είναι επικίνδυνες οι σερβιέτες & τα ταμπόν ;;;

Η ζωή μιας γυναίκας …

Μια γυναίκα σε ολόκληρη τη ζωή της χρησιμοποιεί περίπου 16.500 με 17.000 σερβιέτες. Κάθε μήνα της ζωής της που διανύει χρησιμοποιεί τα προστατευτικά αυτά καλύμματα, χωρίς να έχει αναλογιστεί ΠΟΤΕ αν αυτή η τακτική χρήση των σερβιετών έχει αντίκτυπο στην υγεία της ! … Έχει ;;;tampon-adinatisma-greece

Επικίνδυνες συνήθειες των γυναικών !!!

Στην πραγματικότητα, η καθημερινότητα των γυναικών, κρύβει συνήθειες που τελικά δεν είναι και τόσο αθώες, ούτε και τόσο ακίνδυνες για τον οργανισμό και την υγεία. Μπορεί η παράληψη του ντεμακιγιάζ το βράδυ να μην έχει τόσο σοβαρές συνέπειες για την υγεία (παρά μόνο μια αφυδάτωση της επιδερμίδας και μακροπρόθεσμα την εμφάνιση κάποιων ρυτίδων), αλλά υπάρχουν άλλες συνήθεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα …

Μια τέτοια συνήθεια των γυναικών έχει να κάνει και με την έμμηνο ρύση τους. Η χρήση σερβιετών ή ταμπόν, ειδικά όταν δε γίνεται με το σωστό τρόπο, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μόλυνση.

(!!!) : Η χρήση ταμπόν αλλά και σερβιετών θα πρέπει να γίνεται τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Επίσης δεν πρέπει να υπερβαίνει κανείς τις 3 με 4 ώρες χρήσης το πολύ μιας σερβιέτας ή ενός ταμπόν, γιατί αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής κολπικής μόλυνσης !

Είναι όμως αυτός ο μοναδικός κίνδυνος ;;;

Η απάντηση είναι δυστυχώς … ΟΧΙ ! Η επικινδυνότητα της χρήσης ταμπόν αλλά και σερβιετών από μια γυναίκα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΚΛΗΡΗ σχεδόν τη ζωής της, δεν έγκειται αποκλειστικά και μόνο στην κακή χρήση τους, στην ελλιπή υγιεινή και στον κίνδυνο μολύνσεων που αυτές ενέχουν.

(!!!) : Αντιθέτως, τον πιο υψηλό κίνδυνο όπως φαίνεται από μαρτυρίες, διατρέχουν οι γυναίκες λόγω της περιεκτικότητας των σκευασμάτων αυτών σε επικίνδυνες τοξικές ουσίες !

Αλήθεια ή ψέμα η διοξίνη στις σερβιέτες περιόδου ;

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί θάνατοι έχουν προκληθεί από την χρήση συγκεκριμένης μάρκας σερβιετών περιόδου, ενώ πιστεύεται πως η παρατεταμένη χρήση των σερβιετών γενικότερα μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις και διάφορες γυναικολογικής φύσης επιπλοκές, ενώ αν και πιο σπάνιο δεν είναι απίθανο να προκαλέσει ακόμα και αλλεργικό σοκ.

(!!!) : Εκτός όμως από αυτά (που τα επιβεβαιώνουν πλέον και ΟΛΟΙ οι γυναικολόγοι !) πιστεύεται πως οι σερβιέτες περιέχουν και διάφορες τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση συγκεκριμένων μορφών καρκίνου στη γυναίκα, ενώ μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον ίδιο της το θάνατο !

Οι τοξίνες στις σερβιέτες …

(!!!) : Σερβιετάκια, σερβιέτες περιόδου, βρεφικές πάνες, πάνες ακράτειας, ταμπόν, αλλά ακόμα και χαρτιά υγείας, φαίνεται σύμφωνα με νέες έρευνες πως περιέχουν την ουσία διοξίνη, μια ουσία καρκινογόνo για τον ανθρώπινο οργανισμό, με εξαιρετικά υψηλό βαθμό επικινδυνότητας !

Ακόμα και το βαμβάκι, καθώς και όλα τα προϊόντα επεξεργασμένου χαρτιού, φαίνεται πως περιέχουν την επικίνδυνη αυτή η ουσία, ενώ η χρήση τους γίνεται σε καθημερινή βάση και εφ’όρου ζωής.

(!!!) : Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, η διοξίνη, φαίνεται να έχει αθροιστική δράση, με επιπτώσεις που εμφανίζονται μετά από 20ετή χρήση !!!

Μερικές σοβαρές επιπτώσεις της διοξίνης …

Μερικές από τις σοβαρότερες επιπτώσεις της τοξίνης αυτής για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι ακόλουθες :

  • εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου
  • προβλήματα λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος
  • προβλήματα γονιμότητας
  • εμφάνιση διαβήτη
  • προβληματική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα
  • προβληματική λειτουργία του ορμονικού συστήματος
  • φλεγμονή της πυέλου
Γενικά Άρθρα , , , , ,

Comments are closed.