Δε μου αρέσει η γυμναστική … Δεν υπάρχει ελπίδα για εμένα ;;;

Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι …

Το μόνο σίγουρο και το μόνο το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως δεδομένο, είναι πως οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους και πως δεν αντιμετωπίζουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Το γυμναστήριο είναι σίγουρα ένα από αυτά τα πράγματα που για άλλους ανθρώπους είναι ευχαρίστηση και ευκαιρία για εκτόνωση και για άλλους ανθρώπους είναι κάτι σαν «καταναγκαστικά έργα».Bored-Gym

Όπως δεν μπορούμε λοιπόν να υποχρεώσουμε κάποιον να του αρέσει κάποιο συγκεκριμένο φαγητό, έτσι και δεν μπορούμε να τον κάνουμε με το ζόρι να αγαπήσει το γυμναστήριο και την γυμναστική.

Αλλά τότε με τους ανθρώπους που δεν αντέχουν το γυμναστήριο τι γίνεται ;;;

Επειδή (ευτυχώς ! ) τα πράγματα στη ζωή δεν είναι μόνο άσπρο ή μόνο μαύρο, γι’άυτό και υπάρχουν πάντα έξυπνοι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν …

Ένας άνθρωπος (άνδρας ή γυναίκα) που δεν είναι λάτρης του γυμναστηρίου δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσει τον εαυτό του να κατρακυλήσει προς το δρόμο της παχυσαρκίας αλλά ούτε και πως δεν θα πρέπει να ασχοληθεί καθόλου με το σώμα του αλλά κυρίως με την υγεία του.

Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι αισθάνονται είτε αμηχανία είτε βαρεμάρα μέσα στο γυμναστήριο και αδυνατούν να παρακολουθήσουν κάποιο ομαδικό πρόγραμμα ή να τρέχουν επάνω σε έναν διάδρομο και να ιδρώνουν πάνω σε ένα ποδήλατο.

Επίσης υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που απλά δεν έχει την πολυτέλεια την οικονομική είτε την πολυτέλεια του χρόνου να πηγαίνει στο γυμναστήριο. Μαμάδες που είναι στο σπίτι τους και πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά τους αλλά και τις δουλειές του σπιτιού, δεν βρίσκουν τον τρόπο να ασχοληθούν με τον εαυτό τους … ή για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν βρίσκουν ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ να ασχοληθούν με τον εαυτό τους και να φροντίσουν το σώμα και την υγεία τους.

Η λύση στο πρόβλημα !

Ακόμα και για αυτές τις κατηγορίες των ανθρώπων υπάρχει η λύση. Μικρές και εύκολες ασκησούλες που μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι του διαβάζοντας την εφημερίδα του, ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό ή πίνοντας τον καφέ του.

Υπάρχουν πολλές απλές ασκήσεις που στοχεύουν σε διαφορετικές μυικές ομάδες και που μπορούν εύκολα και χωρίς να νιώθετε πως καταπιέζεστε (όπως στο γυμναστήριο), να σας βοηθήσουν να τονώσετε τους μύες σας, να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση, να ελέγξετε το σωματικό σας βάρος και φυσικά να προστατεύσετε την υγεία σας !

Το παν είναι (τουλάχιστον στην πρώτη και πιο δύσκολη φάση, την φάση που πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας να ασχοληθεί μα την άσκηση) να βρείτε απλές ασκησούλες που δεν θα σας κουράσουν πολύ και που θα σας διασκεδάζουν. Μπορείτε να βρείτε ακόμα ασκήσεις που θα μπορείτε να συνδυάστε με τις δουλειές του σπιτιού σας !

Είναι μια καλή αρχή ώστε να αρχίσετε ξανά να ασχολείστε με το σώμα και με την υγεία σας !

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.