Δίαιτα Coconut – Δίαιτα Καρύδας

Η Δίαιτα Coconut ή Δίαιτα της Καρύδας, είναι μια δίαιτα η οποία υπόσχεται απώλεια των παραπανίσιων κιλών που σας ταλαιπωρούν και αυτό λόγω του ελαίου ινδικής καρύδας που έχει ως βασικό συστατικό. Το έλαιο της ιδικής καρύδας έχει την ικανότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα την αύξηση των καύσεων του οργανισμού.

Πώς λειτουργεί η Δίαιτα Coconut

Η Δίαιτα Coconut παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Δίαιτα Atkins, αφού και οι δύο είναι δίαιτες φτωχές σε υδατάνθρακες. Σύμφωνα λοιπόν με την Δίαιτα Coconut αν ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα 4 φάσεων που προτείνει θα έχετε την απώλεια κιλών που επιθυμείτε. Τα στάδια που προτείνει ο δημιουργός της Δίαιτας Coconut ειναι τα εξής:

 • 1η Φάση:

Κατά τη φάση αυτή η Δίαιτα Coconut απαγορεύει την κατανάλωση υδατανθράκων παντός είδους και συνιστά την κατανάλωση άπαχων τροφών στη διάρκεια της ημέρας και άφθονου νερού. Τα ποτήρια του νερού πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 . Τα ροφήματα (τσάι, καφές κτλ) δεν προσμετρώνται στα 8 ποτήρια. Οι τροφές όπως αυγά, πουλερικά, ψάρια, ξηροί καρποί και γαλακτοκομικά άπαχα είναι τροφές που επιτρέπονται κατά την πρώτη φάση της δίαιτας. Φυσικά κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης θα πρέπει να προσλαμβάνετε και 2-3 κουταλιές της σούπας έλαιο ινδικής καρύδας κάθε μέρα. Η φάση αυτή διαρκει 3 εβδομάδες.

 • 2η Φάση:

Το δεύτερο στάδιο της Δίαιτας Coconut είναι προαιρετικό και αποτελεί μια φάση αποτοξίνωσης του οργανισμού , διάρκειας 4 εβδομάδων, κατά το οποίο βασικός στόχος είναι η αποτοξίνωση του παχέος εντέρου, του ήπατος, των νεφρών και της χοληδόχου κύστεως με την κατανάλωση ενός μίγματος νερού με φυσικό χυμό λεμονιού και αγνό ελαιόλαδο.

 • 3η Φάση:

Η Τρίτη φάση της Δίαιτας Coconut σχετίζεται με την ομαλή επανένταξη των υδατανθράκων στο καθημερινό διατροφολόγιο. Η ένταξή τους δε θα πρέπει να γίνει απότομα, αλλά με μια αρχική προσθήκη των φρούτων, των ολικής άλεσης δημητριακών για αρχή και ύστερα σιγά σιγά προσθέτοντας και πατάτες. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Δίαιτας Coconut κατά τη φάση αυτή θα πρέπει ο χρήστης της δίαιτας να έχει χάσει τουλάχιστον 5 kg και να διατηρεί την απώλεια βάρους κατά 0,5-1 kg την κάθε εβδομάδα.

 • 4η Φάση:

Τέλος, κατά το τελευταίο αυτό στάδιο της δίαιτας, γίνεται η ολική επανένταξη των υδατανθράκων στη διατροφή σας με την παράλληλη βέβαια κατανάλωση του ελαίου της ινδικής καρύδας.

Τα θετικά της Δίαιτας Coconut

 • Λόγω της χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων έχουμε ορατή απώλεια βάρους.
 • Δεν απαιτεί ταυτόχρονη σωματική άσκηση.
 • Το έλαιο ινδικής καρύδας βοηθάει στην ρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα.

Τα αρνητικά της Δίαιτας Coconut

 • Η Δίαιτα Coconut όπως και άλλες δίαιτες της ίδιας λογικής καταπονούν τον οργανισμό.
 • Το έλαιο της ινδικής καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη και δε διασπώνται εύκολα από τον οργανισμό.
 • Δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το έλαιο της ιδικής καρύδας παίζει κάποιο ρόλο στη δίαιτα αυτή ή απλά η έλλειψη υδατανθράκων από τη διατροφή είναι που οδηγεί την απώλεια βάρους.
 • Ακριβώς λόγω της αμισβητήσιμης αποτελεσματικότητας της Δίαιτας Coconut οι χρήστες απογοητεύονται και στρέφονται περισσότερο στο φαγητό.

 

Δίαιτες , ,

Comments are closed.