Δίαιτα Abs

Η νέα δίαιτα Abs είναι μια δίαιτα που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε ο αρχισυντάκτης του γνωστού περιοδικού Men’s Health, ο David Zinczenko. Αρχικά η δίαιτα Abs δημιουργήθηκε απευθυνόμενη σε άνδρες. Είναι όμως ένα πρόγραμμα συνδυασμού διατροφής και σωματικής άσκησης που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες, και υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών. Έχει εφαρμοστεί μάλιστα από πολλά μοντέλα, bodybuilders, ηθοποιούς και αθλητές που επιθυμούν ένα ομορφο και καλλίγραμμο σώμα.

Η δίαιτα Abs στηρίζεται στην απλή θεωρία, πως όσο μεγαλώνουν οι μύες στο σώμα τόσο περισσότερες θερμίδες εξαναγκάζεται ο οργανισμός να κάψει. Ετσι για παράδειγμα, εαν πάρουμε ένα κιλό σε μυες, το σώμα αυτομάτως υποχρεούται να κάψει καθημερινά 100 παραπάνω θερμίδες, χωρίς δίαιτα και χωρίς άσκηση. Δηλαδή 5 κιλά μυών παραπάνω μας οδηγούν σε απώλεια σχεδόν 2-3 κιλά το μήνα.

Πολλοί αφισβητούν τη δίαιτα Abs γιατί θεωρούν εσφαλμένα πως ο μοναδικός τρόπος απώλειας βάρους είναι η κατανάλωση μικρότερης ποσότητας θερμίδων. Η δίαιτα Abs όμως με το διατροφικό πρόγραμμα που οροτείνει σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ασκήσεων αποδεικνύει περίτρανα το αντίθετο. Η απώλεια κιλών τις δύο πρώτες εβδομάδες μπορεί να φτάσει τα 5,5kg, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες από 2 – 3,5kg.

Το πρόγραμμα που συστήνει ο David Zinczenko με τη δίαιτα Abs περιγράφεται αναλυτικά στο βιβλίο «The New! Abs Diet». Η δίαιτα Abs έχει διάρκεια 6 εβδομάδων και περιλαμβάνει 12 «δυνατές», όπως τις ονομάζει ο δημιουργός της, τροφες και λεπτομερείς συνταγές αυτών. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίαιτας συνισταται η αποφυγή κατανάλωσης σύνθετων υδατανθράκων, τροφών με μυψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρών κρεάτων.

Οι «δυνατές» τροφές της Δίαιτας Abs:

Οι 12 τροφές της Abs Diet
Ξηροί Καρποί (ανάλατοι και με τη φλούδα)
Βρώμη χωρίς πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες
Όλα τα άπαχα κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρια)
Όσπρια (φασόλια,φακές)
Φυστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
Ελαιόλαδο
Ψωμί και δημητριακά (όλα ολικής άλεσης)
Γαλακτοκομικά άπαχα προιόντα (γιαούρτι, γάλα, τυρί)
Αυγά
Όλα τα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι, λάχανο κλπ)
Όλα τα μούρα (βατόμουρα, σμέουρα κλπ)
Πρωτεΐνη σε σκόνη (προτείνει προϊόντα της εταιρείας Whey)

 

Εκτός όμως από τη διατροφή που συστήνει η δίαιτα Abs τονίζει ως απαραίτητη και την σωματική άσκηση, γι’αυτό προτείνει και μια σειρά ασκήσεων. Το πρόγραμμα ασκήσεων που προτείνει η δίαιτα Abs διαρκεί 20 περίπου λεπτά και πρέπει να εφαρμόζεται 3 φορές την εβδομάδα. Λεπτομερώς εμπεριέχεται στο βιβλίο.

Η δίαιτα Abs δεν είναι απλά μια δίαιτα, αλλά ένας τρόπος για ενδυνάμωση και τόνωση του οργανισμού και παράλληλα ένας οδηγός για σωστή άσκηση και διατροφή. Η δίαιτα Abs είναι μία καλή λύση για απώλεια βάρους και βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Δίαιτες , ,

Comments are closed.