Δίαιτα της Λεμονάδας

Η δίαιτα της λεμονάδας(lemonade diet) είναι μια δίαιτα αποτοξινωτική που στόχο της έχει να επαναφέρει τον οργανισμό μας σε μια κατάσταση ισορροπίας και της καλύτερης δυνατής λειτουργίας του. Η δίαιτα της λεμονάδας βασίζεται στην κατανάλωση ενός ροφήματος που παρασκευάζουμε απλά στο σπίτι μας από φρέσκο χυμό λεμονιού, συρόπι σφενδάμου(maple syrup) και κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne). Δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίαιτας αυτής η κατανάλωση καμίας στερεάς τροφής,παρα μόνο του ροφήματος αυτού και νερού.

Η δίαιτα της λεμονάδας διαρκεί περίπου δέκα ημέρες και καθαρίζει τον οργανισμό μας και όλα μας τα όργανα και το αίμα από τις επιβλαβείς τοξίνες και συγκρατεί μονο τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ορθή του λειτουργία. Ονομάζεται δε και Master Cleanser Diet ακριβώς λόγω της έντονης αποτοξινωτικής της ιδιότητας. Δημιουργήθηκε το 1940 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων λόγω των άμεσων αποτελεσμάτων της. Πολλοί celebrities του Hollywood έχουν εφαρμόσει τη δίαιτα της λεμονάδας για τις ανάγκες κάποιου ρόλου ή κάποιας δημόσιας εμφάνισης.

Αποτοξίνωση με Λεμόνι

Η έντονη αποτοξινωτική δράση του φρέσκου λεμονιού σε συνδυασμό με την τονωτική για την καρδιά και την καλή κυκλοφορία του αίματος δράση του πιπεριού cayenne έχει θεαματικά αποτελέσματα. Το πιπέρι cayenne έχει καταγραφεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες για τις άφθονες θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς επίσης και για την ικανότητά του να προλαμβάνει πολλές ασθένειες. Υποστηρίζεται ότι είναι πολύ αποτελεσματική η δράση του και σε καρδιαγγειακά νοσήματα, στην θεραπεία γαστρεντερικών παθήσεων και έλκους και στην καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων.

Μειονέκτημα της δίαιτας της λεμονάδας είναι ότι για το διάστημα διεξαγωγής της των δέκα ημερών δεν επιτρέπεται η κατανάλωση καμίας στερεάς τροφής και αυτό την καθιστά δύσκολη στην τήρησή της.

Για τις δέκα ημέρες θα πρέπει να καταναλώνουμε μόνο το ρόφημα λεμονιού, νερό και ένα πράσινο τσάι το βράδυ.

Ρόφημα Λεμονιού

-1 ποτήρι νερό

-Στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού πιπέρι cayenne

-2 κουταλιές σούπας από συρόπι σφενδάμου

-2 κουταλιές σούπας φρέσκου χυμού λεμονιού

Οι αναλογίες αυτές είναι για μία δόση, ενώ οι ημερήσια ποσότητα που τηα πρέπει να καταναλώνουμε είναι περίπου 5 με 10 δόσεις.

Μειονεκτήματα Δίατας της Λεμονάδας

Εάν παρατηρήσουμε προβλήματα στον οργανισμό ή ζαλάδες θα πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τη δίαιτα. Μετά το πέρας των δέκα ημερών η διατροφή μας θα πρέπει να επανέλθει σταδιακά, περνώντας ένα διάστημα περίπου πέντε ημερών καταναλώνοντας χυμό φρούτων, ωμά λαχανικά και σούπες λαχανικών.

Οφέλη της Δίαιτας της Λεμονάδας

Η δίαιτα της λεμονάδας προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό, όπως σωματική ευεξία, ενέργεια, πνευματική διαύγεια καθώς και ανακούφιση από διάφορους πόνους.

 

Δίαιτες , , , ,

Comments are closed.