Δίαιτα Ομάδας Αίματος

Η Δίαιτα Ομάδας Αίματος είναι μια δίαιτα, που σύμφωνα με τον Dr. Peter D’Adamo και το βιβλίο του “Eat right 4 Your Type”, διαχωρίζει το διαιτολόγιο του καθενός βάσει της ομάδας αίματός του. Η δίαιτα αυτή γνώρισε μεγάλη απήχηση στο κοινό και κατά τα λεγόμενα του Dr. Peter D’Adamo εκτός από απώλεια βάρους, η Δίαιτα Ομάδας Αίματος επιτυγχάνει και καταπολέμηση αλλεργιών αλλά και μολύνσεων, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό και τονώνει τον οργανισμό.

Λειτουργία της Δίαιτας Ομάδας Αίματος

Η Δίαιτα Ομάδας Αίματος στηρίζεται στον διαχωρισμό του διαιτολογίου σύμφωνα με την ομάδα αίματος. Οι βασικές της αρχές είναι οι εξής:

  • Ομάδα αίματος 0

Για την ομάδα αίματος 0 ο Dr. Peter D’Adamo προτείνει μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες που θα στηρίζεται στην κατανάλωση άφθονων πρωτεϊνών και μικρής ποσότητας γαλακτοκομικών. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές όπως τα πορτοκάλια και το αβοκάντο.

  • Ομάδα αίματος Α

Για την ομάδα αίματος Α ο Dr. Peter D’Adamo συνιστά την αποφυγή κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και προτείνει την κατανάλωση ψαριών και λαχανικών σε μεγάλες ποσότητες, αλλά και μικρή ποσότητα γαλακτοκομικών. Επίσης προτείνει να συνοδεύεται η δίαιτα από ελαφριά σωματική άσκηση.

  • Ομάδα αίματος Β

Για την ομάδα αίματος Β ο Dr. Peter D’Adamo συνιστά κατανάλωση άφθονου κρέατος και γαλακτοκομικών, φρούτων και λαχανικών, μικρής ποσότητας ψαριών, και αποφυγή κατανάλωσης πουλερικών και μπέικον.

  • Ομάδα αίματος ΑΒ

Για την ομάδα αίματος ΑΒ ο Dr. Peter D’Adamo προτείνει μια δίαιτα που θα είναι συνδυασμός της δίαιτας για την ομάδα αίματος Α και για την ομάδα αίματος Β.

Για όλες τις ομάδες αίματος, η Δίαιτα Ομάδας Αίματος σε γενικές γραμμές συνιστά την κατανάλωση άφθονης πρωτεΐνης (κρέας, ψάρια κλπ) και αποτρέπει την κατανάλωση υδατανθράκων (πατάτα, δημητριακά, ψωμί και ζυμαρικά) καθώς και συγκεκριμένων φρούτων. Επίσης η Δίαιτα Ομάδας Αίματος προτείνει και συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων για κάθε ομάδα αίματος, που θα πρέπει να συνοδεύει το αντίστοιχο πρόγραμμα διατροφής για την συγκεκριμένη ομάδα αίματος.

Ο Dr. Peter D’Adamo προτείενι και μια σειρά προϊόντων διατροφής που διευκολύνουν τη δίαιτα. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει μπάρες, δημητριακά, χάπια, ροφήματα, και σοκολάτες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε ομάδας αίματος.

Αρνητικά της Δίαιτας Ομάδας Αίματος

Ο Dr. Peter D’Adamo προτείνει αυτή την εναλλακτική δίαιτα ως μέσο για απώλεια κιλών, αλλά και καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας, θωράκισης του οργανισμού και ενδυνάμωσής του. Η αλήθεια είναι πως δε στηρίζεται σε καμία επιστημονική αλήθεια η δίαιτα αυτή, καθώς άνθρώποι της ίδιας ομάδας αίματος μπορεί να έχουν διαφορετικό μεταβολισμό και άρα διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό και η ταχύτητα μεταβολισμού των τροφών του οργανισμού του καθενός είναι που καθορίζουν τη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσει για να χάσει βάρος.

Δίαιτες ,

Comments are closed.