Δίαιτα με το ρολόι

Η άνοιξη ήρθε και ήδη αρχίζουμε να ανησυχούμε πώς θα φορέσουμε το καλοκαίρι το δίαιτα με το ρολόιμικροσκοπικό μαγιώ μας. Τα περιττά κιλά από τις ατασθαλείες του χειμώνα διαφαίνονται στο σώμα και η εικόνα μας με τα ανάλαφρα ανοιξιάτικα ρούχα μας στεναχωρεί.

Ήρθε ο καιρός να αποτινάξουμε από πάνω μας τα περιττά κιλά που μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς και να βρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση.

Βήμα 1ο :

Θέτουμε έναν εφικτό στόχο και μένουμε πιστοί σε αυτόν.

Βήμα 2ο :

Ακολουθούμε μια προσεγμένη και υγιεινή διατροφή.

Βήμα 3ο :

Ασκούμαστε τακτικά και φροντίζουμε να γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές ομάδες.

Βήμα 4ο :

Ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το βάρος μας και τις αναλογίες μας, για να μην ξεφεύγουμε από τον στόχο μας.

Επιχείρηση «ΔΙΑΙΤΑ»

Το να αλλάξουμε ξαφνικά τη διατροφή μας σίγουρα δεν είναι μια καθόλου εύκολη υπόθεση. Αντιθέτως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πειθαρχία και φυσικά γνώση της λειτουργίας του οργανισμού και των αναγκών του, ώστε να μην οδηγηθούμε σε διατροφικές υπερβολές που θα τον καταπονήσουν και που θα τον βλάψουν.

Το λάθος που πολλές φορές κάνουμε κατά την εφαρμογή κάποιας δίαιτας ή διατροφής, είναι πως δίνουμε προσοχή μόνο στην ποιότητα και την ποσότητα των γευμάτων μας και όχι στην συχνότητα.

Αν η ποσότητα και η ποιότητα των γευμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση μιας δίαιτας, τότε το σωστό χρονοδιάγραμμα των γευμάτων παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, με αποτέλεσμα την αποτυχία της δίαιτας εάν αυτό απουσιάζει.

Τι παρουσιάζουν οι έρευνες

Σύμφωνα με μελέτες ειδικών επάνω στο θέμα της διατροφής και του αδυνατίσματος, το κύριο γεύμα της ημέρας (που είναι και το μεγαλύτερο σε ποσότητα), δεν θα πρέπει να είναι αργά μέσα στην ημέρα.

Σημαντικό είναι να επισημάνουμε, πως σύμφωνα με αυτή την έρευνα όσα άτομα κατανάλωναν το κύριο γεύμα τους πριν τις 3 το μεσημέρι, παρουσίαζαν ευκολότερη και σημαντικά ταχύτερη απώλεια βάρους έναντι των υπολοίπων που έτρωγαν το κύριο γεύμα τους αργά μέσα στην ημέρα.

Τι συμβάινει στον οργανισμό

Τα άτομα που καταναλώνουν νωρίς το κύριο γεύμα τους, λαμβάνουν την ποσότητα ενέργειας που χρειάζονται για τη διάρκεια της ημέρας, τονώνουν τον οργανισμό τους και του παρέχουν το περιθώριο χρόνου για να μπορέσει να κάψει αυτές τις θερμίδες.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι θερμίδες αυτές που λαμβάνονται από το γεύμα που έχει καταναλωθεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ, δεν βρίσκουν χρησιμότητα στον οργανισμό, οπότε δεν μετατρέπονται σε ενέργεια, αλλά σε λίπος που αποθηκεύεται στα διάφορα μέρη του σώματος με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Τέλοςπαρατηρήθηκε πως τα άτομα που καταναλώνουν αργά το κύριο γεύμα τους παρουσιάζουν σημαντική αντίσταση στην ορμόνη ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ανησυχητικά η επικινδυνότητα για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Παρατήρηση :

Τα μικρότερα γεύματα μπορεί να είναι πυκνά σε συχνότητα στη διάρκεια της ημέρας χωρίς αυτό να επηρεάζει την έκβαση της δίαιτας και τα αποτελέσματά της. Μάλιστα τα πολύ μικρά και συχνά γεύματα, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την πορεία της δίαιτας, αλλά αντιθέτως τη διευκολύνουν, αφού αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού και ανεβάζουν τις καύσεις του.

Σημαντικό ρόλο παίζει μόνο το κυρίως γεύμα που πρέπει να είναι νωρίς μέσα στην ημέρα, γι’αυτό ας βάλουμε το ρολόι στη δίαιτά μας και το στενό μας τζιν πάλι στην γκαρνταρόμπα μας.

Δίαιτες

Comments are closed.