Δίαιτα και Αδυνάτισμα

Στην εποχή μας, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι πολλές και αυξημένες απαιτήσεις της δουλειάς μας, καθώς και οι ατελείωτες οικογενειακές υποχρεώσεις, δεν αφήνουν στον σύγχρονο άνθρωπο την πολυτέλεια του χρόνου για να τρέφεται σωστά. Στις μέρες μας προωθείται ένα πρότυπο καθιστικής ζωής, χωρίς σωματική άσκηση και με ιδιαίτερα άσχημη διατροφή. Το γρήγορο φαγητό (fastfood) και γενικότερα οι τροφές που δεν παρέχουν τίποτα στον οργανισμό παρά μόνο λίπος, έχουν οδηγήσει τον σημερινό άνθρωπο στην παχυσαρκία. Ακόμα και παιδιά μικρά σε ηλικία είναι υπέρβαρα ή ακόμα και παχύσαρκα.

Για τον λόγο αυτό οι λέξεις «Δίαιτα» και «Αδυνάτισμα» είναι από τις πιο συχνά χρησιμοποιημένες λέξεις στο λεξιλόγιό μας και η μόδα του αιώνα μας. Κυκλοφορούν πάρα πολλές δίαιτες ποικίλλης διάρκειας και λογικής. Άλλες είναι αποτελεσματικές και άλλες όχι. Άλλες είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό, και άλλες επιζήμιες.

Η επιλογή της δίαιτας που θα ακολουθήσουμε θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και φυσικά σε συνάρτηση με το ποιοι είμαστε, ποιες είναι οι διατροφικές αδυναμίες μας, αν αθλούμαστε, αν έχουμε προβλήματα υγείας, πόσα κιλά παραπάνω έχουμε, πόσα κιλά θέλουμε να χάσουμε και μέσα σε τι χρονικό διάστημα. Βέβαια η απώλεια βάρους δε θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορη, αλλά ούτε και να καταφεύγουμε σε διατροφικές ακρότητες για να την επιτύχουμε. Θα πρέπει να γίνεται με έναν αργό και σταθερό ρυθμό, ώστε να μην σοκάρει τον οργανισμό ο ξαφνικός αυτός περιορισμός της τροφής και να μην του δημιουργήσει προβλήματα στην ορθή λειτουργία του.

Η ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε σε ημερήσια βάση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τι θερμίδες εκείνες που απαιτεί ο οργανισμός μας για να τελέσει όλες τις λειτουργίες του. Οι παραπάνω θερμίδες καταχωρούνται στον οργανισμό με τη μορφή λίπους. Και οι θερμίδες όμως που καταναλώνουμε καλό θα είναι να προσέχουμε από πού προέχονται. Γιατί σε μια δίαιτα εξίσου σημαντικό με την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε είναι και η προέλευσή τους.

Οι τροφές που επιλέγουμε θα πρέπει να είναι τροφές που παρέχουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη για να λειτουργεί σωστα, αλλά και α τις καταναλώνουμε με την κατάλληλη σειρά και με τον κατάλληλο συνδυασμό. Υπάρχουν πάρα πολλές δίαιτες που προτείνουν διάφορους διατροφικούς συνδυασμούς για απώλεια βάρους, τοπική ή γενικότερη. Προτείνεται πάντοτε για καλύτερα αποτελέσματα και η παράλληλη σωματική άσκηση.

Σκοπός μιας σωστής δίαιτας δεν είναι η άμεση απώλεια των παραπάνω κιλών με οποιοδήποτε κόστος, αλλά η ένταξη του οργανισμού σε έναν άλλο τρόπο ζωής, πιο υγιεινό, που θα του εξασφαλίσει και μια υγιέστερη ζωή, αλλά και ένα ομορφότερο και πιο καλλίγραμμο σώμα. Σημαντικός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι να έχουμε θέσει στόχους (οι οποίοι βέβαια πρέπει να είναι ρεαλιστικοί), και να έχουμε υπομονή και επιμονή.

Για τις δύσκολες περιπτώσεις εκείνων, που τα παραπάνω κιλά είναι πολλά, υπάρχουν και βοηθητικά χάπια αδυνατίσματος, που δεσμεύουν και διασπούν το λίπος, και μειώνουν την όρεξη, αλλά επίσης υπάρχουν και χειρουργικές επεμβάσεις για τις οποίες μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τον γιατρό του.

Διαβάστε για τα φυτικά χάπια αδυνατίσματος που κυκλοφορούν εδώ.

Εμείς σας προτείνουμε το Phen375 που είναι από τους αποτελεσματικότερους και ασφαλέστερους λιποδιαλύτες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Αδυνάτισμα

Comments are closed.