Γυναικείος οργασμός … Μάθε όλα τα μυστικά που αφορούν το πιο δύσκολο κομμάτι της γυναικείας σεξουαλικότητας !!!

Ο οργασμός στις γυναίκες αποτελεί μεγάλο και για πολλούς ανεξάντλητο κεφάλαιο όσον αφορά την σεξουαλικότητά τους. Έρευνες δείχνουν πως σημαντικό ποσοστό των γυναικών, σχεδόν το 10%, δεν έχει φτάσει ποτέ σε οργασμό ενώ το 50% αν και έχει φτάσει, δηλώνει ανικανοποίητο είτε από την ποιότητα είτε από την συχνότητα των οργασμών του!woman-orgasm-adinatisma-net

  • Τι λένε οι γυναικολόγοι επ’ αυτού ;

Οι ειδικοί γιατροί επί του θέματος ισχυρίζονται ότι ο οργασμός στις γυναίκες αποτελεί κυρίως ψυχολογική υπόθεση- χωρίς βέβαια να αποκλείονται, σπανιότερα σαφώς, παθολογικές περιπτώσεις. Παρ’ όλα αυτά υφίστανται και αυτές, τα αίτια των οποίων μπορεί να αποδοθούν σε νευρολογικές ασθένειες, σε υπέρταση, στον σακχαρώδη διαβήτη, στην λήψη φαρμάκων, σε γυναικολογικές λοιμώξεις αλλά και σε ορμονικούς λόγους. Την λύση σε όλα αυτά μπορεί να δώσει πρώτα απ’ όλα ο εντοπισμός του προβλήματος και εν συνεχεία η λήψη ορμονικών σκευασμάτων, αντικαταθλιπτικών, σπασμολυτικών ή λιπαντικών gel- πάντα μετά από συμβουλή γιατρού!

  • Ποια είναι η άποψη των ψυχολόγων ;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το φαινόμενο του οργασμού είναι πολυπαραγοντικό και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Όταν υφίσταται κάποια διαταραχή παρουσιάζεται αναστολή του οργασμού η οποία μπορεί να φτάσει και το χρονικό διάστημα των 6 μηνών ενώ διαχωρίζεται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η πρώτη αφορά γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν την απουσία του οργασμού από το ξεκίνημα κιόλας της ερωτικής τους ζωής ενώ η δεύτερη όσες αντιμετώπισαν δυσκολίες ξαφνικά σε μια δεδομένη στιγμή της ζωής τους και μετά από μια φυσιολογική περίοδο οργασμικής λειτουργίας.

( !!! ) : Ο εγκέφαλος παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην επίτευξη της γυναικείας κορύφωσης με αποτέλεσμα κάθε γυναίκα να την αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά! Τα ερεθίσματα που δέχεται ο εγκέφαλος (όπως ένα άγγιγμα ή έστω ένα βλέμμα) ενεργοποιούν την έκκριση συγκεκριμένων ορμονών του εγκεφάλου οι οποίες με την σειρά τους οδηγούν στην ερωτική διέγερση !!!

  • Ποια είναι τα αίτια της οργασμικής δυσλειτουργίας;

Τα αίτια είναι πιθανό να είναι οργανικά, ψυχογενή ή και συνδυασμός των δύο με συνηθέστερα τα ψυχογενή, όπως λένε οι ειδικοί. Το άγχος και η πίεση στην σύγχρονη ζωή έχει συντελέσει σημαντικά στην αύξηση τέτοιων φαινομένων αφού επιφέρουν μια υποσυνείδητη διαμάχη ανάμεσα στις επιθυμίες του ατόμου και των κοινωνικών υποχρεώσεων και επιταγών ενώ συνδέεται συχνά και με την δυσκολία διαχείρισης των ενοχών. Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίζουν επίσης η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η φυσική συστολή του ατόμου όπως και η υποτίμηση στην οποία μπορεί να έχει γίνει δέκτης. Τέλος, η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και η γενικότερη άγνοια επί των σεξουαλικών θεμάτων είναι πιθανό να εμφανίσει πολλά προβλήματα όσον αφορά τον οργασμό.

  • Είναι απαραίτητο μια γυναίκα να έχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή ;

Η απάντηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι όχι. Όπως αναφέραμε και αρχικά, ο γυναικείος οργασμός είναι πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Ακόμα και στις γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν κάποια οργανική ή ψυχογενή δυσλειτουργία είναι πιθανό να παρατηρείται απουσία οργασμού σε κάποιες σεξουαλικές επαφές δεδομένου ότι υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να αποσπάσουν τη γυναίκα ή να επηρεάσουν την διάθεσή της με αποτέλεσμα να αποτρέψουν τη επίτευξη της κορύφωσης. Κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να ανησυχήσει το άτομο παρά μόνο αν το φαινόμενο παρουσιαστεί σε μεγάλη χρονική διάρκεια.

Γενικά Άρθρα , , , ,

Comments are closed.