Γυμναστική στις διακοπές για αδυνάτισμα

 

Τώρα το καλοκαίρι υπάρχουν εύκολοι και ευχάριστοι τρόποι να συνδυάσουμε γυμναστική και διασκέδαση και μάλιστα σε ευχάριστο περιβάλλον, εκτός του γυμναστηρίου. Με τον τρόπο αυτό γυμνάζουμε το σώμα μας, διατηρούμε τη φόρμα μας ώστε μετά τις διακοπές να επιστρέψουμε στον καθιερωμένο μας τρόπο άθλησης, διασκεδάζουμε και γεμίζουμε ενέργεια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κρατηθούμε σε φόρμα στις διακοπές μας.

  • Κολύμπι

Το κολύμπι είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος διασκέδασης, αλλά και άσκησης, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους. Είτε σε πισίνα, είτε στην παραλία, όλοι αποζητούν λιγες ώρες να έρθουν σε επαφή με το νερό, να δροσιστούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να γυμναστούν. Ύπτιο, πρόσθιο, ελεύθερο και πεταλούδα: όποιο τρόπο και αν επιλέξουμε, ασκούμε ολόκληρο το σώμα και εκτονώνουμε την αρνητική ενέργεια και το στρες, καίγοντας παράλληλα λίπος και κρατώντας το σώμα σφριγηλό και δυνατό.

  • Ασκήσεις με βαράκια

Όσοι δεν έχουν βαράκια μπορούν εύκολα και οικονομικά να τα αντικαταστήσουν με μπουκαλάκια με νερό. Εκτελούμε ασκήσεις για δικέφαλους, τρικέφαλους, στήθος, ώμους και πλάτη μέσα όμως στο νερό. Για κάθε άσκηση εκτελούμε 4 σετ των 15 επαναλήψεων και αυτά είναι αρκετά να μας χαρίσουν το όμορφο κορμί που επιθυμούμε εύκολα και χωρίς κόπο.

  • Αεροβική άσκηση στο νερό

Η αεροβική άσκηση στο νερό είναι ένας ευχάριστος τρόπος για τόνωση του μεταβολισμού και καύση πολλών θερμίδων και λίπους. Χαρίζει ενέργεια, ζωντάνια και ευεξία. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα με μια σειρά ασκήσεων και αναζωογονεί το πνεύμα.

  • Ασκήσεις Yoga στο νερό

Είναι μια σειρά ασκήσεων Yoga προσαρμοσμένες για το υγρό στοιχείο (θάλασσα ή πισίνα) που απευθύνονται σε όλες τις ομάδες ανθρώπων, γυμνασμένων ή μη, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, ακόμα και ανθρώπων κατά τη φάση της αποθεραπείας μετά από τραυματισμούς. Τη συνιστούν ακόμα και σε εκείνους που πάσχουν από χρόνιους πόνους, αφού το νερό ανακουφίζει και αποτρέπει από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης.

  • Παιχνίδια στην παραλία

Με ομαδικά παιχνίδια, όπως ρακέτες και βόλεϋ γυμνάζουμε όλο το σώμα και περνάμε όμορφα με την παρέα μας. Τονώνουμε τους μύες των ποδιών, των χεριών, αλλά και τους κοιλιακούς μύες και ενισχύουμε την πλάτη μας.

  • Τρέξιμο στην αμμουδιά

Το τρέξιμο πάνω στην άμμο είναι από τις καλύτερες ασκήσεις. Ενδείκνυται μια όμορφη βόλτα για τρέξιμο στην παραλία τις ώρες που ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός, για να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας τονώσει το κορμί.

  • Extreme sports

Τέλος, για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλλία από αθλήματα που γυμνάζουν όλο το κορμί, ανεβάζουν την αδρεναλίνη και προσφέρουν σωματική ενδυνάμωση και ψυχική τόνωση. Τέτοια αθλήματα είναι το wind surfing, το κανώ, το ποδήλατο θαλάσσης, το σκι θαλάσσης, και τόσα άλλα αθλήματα ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

 

Αδυνάτισμα

Comments are closed.