Γερά οστά με την σωστή… γυμναστική !!!

Είστε βέβαιοι ότι ο τρόπος άσκησής σας δεν επιβαρύνει τα κόκαλά σας;; Για να σιγουρευτείτε, αυτό που αρκεί να κάνετε είναι να προσθέσετε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες θα σας εξασφαλίσουν την διατήρηση των οστών σας σε απολύτως γερή κατάσταση…!

Τι πρέπει να κάνετε αν τρέχετε:

Τις ημέρες που επιλέγετε να μην ασκείστε εφαρμόστε μια διαφορετική προπόνηση εντάσσοντας σε αυτήν μικρά άλματα επί τόπου και με τα δύο πόδια. Ο αριθμός τους θα πρέπει να είναι από 30 έως 100 ανάλογα με την αντοχή και την φυσική σας κατάσταση. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη δραστηριότητα και μετά το τρέξιμό σας όταν ακόμα οι μύες σας είναι ζεστοί!

Τι πρέπει να κάνετε αν κολυμπάτε:

Σ’ αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να προσθέσετε και κάποιο γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή και step 2 περίπου φορές την εβδομάδα. Ιδανικά προσπαθήστε να εναλλάσσετε τις ασκήσεις γρήγορα προκειμένου το σώμα σας να μην προλαβαίνει να ξεκουραστεί, πετυχαίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την απόλυτη ενδυνάμωση των μυών σας και κατ’ επέκταση την ισχυροποίηση των οστών!

( !!! ) : Η διασφάλιση της υγείας των οστών είναι ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση καθώς ο κίνδυνος της οστεοπόρωσης ελλοχεύει από μία ηλικία και μετά ιδιαιτέρως για τις γυναίκες!!!gera-osta0adinatisma-greece

Τι πρέπει να κάνετε αν γυμνάζεστε με γιόγκα:

Η προσθήκη ενός προγράμματος αεροβικής γυμναστικής ή εναλλακτικά ένα περπάτημα 30 λεπτών για 3 περίπου φορές την εβδομάδα είναι αυτό που χρειάζεστε. Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μπορούν επίσης να βοηθήσουν χωρίς να σας στερήσουν καθόλου την ευλυγισία που σας έχει χαρίσει η γιόγκα. Αντιθέτως, αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν και στον αγαπημένο σας τρόπο γυμναστικής.

( !!! ) : Σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τους ειδικούς οι ασκήσεις που εξασφαλίζουν την υγιή κατάσταση των οστών είναι: τα αθλήματα αντοχής όπως τζόκινγκ – step και τένις, τα σπορ που περιλαμβάνουν άλματα όπως σχοινάκι – μπάσκετ και βόλεϊ αλλά και οι ασκήσεις με βάρη!!!

( !!! ) : Οι επιβαρυντικοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε οστεοπόρωση είναι: ο λεπτός και μικρός σκελετός, το ιστορικό καταγμάτων (κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής μας), η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ (πάνω από 3 την ημέρα) όπως και το κάπνισμα!!!

Η γυμναστική ενισχύει σημαντικά τον μυϊκό ιστό, βοηθά στην απόκτηση καλύτερης ισορροπίας, καλύτερου συντονισμού κινήσεων καθώς και την ευλυγισία μας με αποτέλεσμα να ελαττώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες πτώσεων αλλά εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα και καλύτερη πυκνότητα οστών.

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.