Βιταμίνη C

Ποια τα οφέλη της Βιταμίνης C για τον οργανισμό μας

Πρόκειται για ένα θρεπτικό συστατικό που έχει την ιδιότητα να διαλύεται στο νερό και είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής του οργανισμού μας. Τη βιταμίνη c τη συναντάμε σε πολλές τροφές που είναι καλό να τις συμπεριλάβουμε στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα. Μερικές από αυτές είναι: τα πορτοκάλια, οι πιπεριές, ο χυμός λεμόνι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, ο μαϊντανός, οι φράουλες, η μουστάρδα, το λάχανο και τα χόρτα.vitaminiC-adinatisma-greece

Η βιταμίνη C βοηθά στο κρυολόγημα

Το κρυολόγημα, που είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο του χειμώνα, είναι εύκολο να αποφευχθεί χορηγώντας στον οργανισμό μας βιταμίνη C. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να καταπολεμά ιούς, μολύνσεις και βακτήρια και ταυτόχρονα λειτουργεί και ως αντιισταμινικό για να περιορίσει τα συμπτώματα του κρυώματος που είναι πόνος, βουλωμένη μύτη, φλεγμονή.

Η βιταμίνη C  βοηθά στον καταρράκτη

Το  ανθρώπινο μάτι για να συμπεριφέρεται σωστά χρειάζεται μια συγκεκριμένη κυκλοφορία αίματος, μια συγκεκριμένη δηλαδή ποσότητα. Η ροή αυτή που απαιτείται ενισχύεται κατά πολύ από τη βιταμίνη C.  Η έλλειψη της ποσότητας που χρειάζεται μπορεί να οδηγήσει σε μια ασθένεια, τον καταρράκτη.  Ένας τρόπος τυχόν καταπολέμησής του είναι η αυξημένη πρόσληψη της βιταμίνης αυτής με ως συνέπεια τη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Η βιταμίνη C βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία

Η βιταμίνη C πέραν του ότι ρίχνει την αρτηριακή πίεση βοηθάει στο να διαστέλλονται σωστά τα αιμοφόρα αγγεία. Το γεγονός αυτό προλαβαίνει ασθένειες όπως είναι η καρδιακή ανεπάρκεια, η χοληστερόλη και άλλες.

Η βιταμίνη C βοηθά στην τοξικότητα από τον μόλυβδο

Στο αίμα μας υπάρχουν ποσότητες μολύβδου ιδιαίτερα σε ανθρώπους που κατοικούν στις πόλεις. Στα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακά προβλήματα είτε έλλειψη IQ. Στους μεγάλους ακόμα και νεφρική βλάβη. Οι ποσότητες αυτές μπορούν να μειωθούν θεαματικά με την πρόσληψη βιταμίνης C στον οργανισμό μας. Η τοξικότητα του μολύβδου έχει σημαντικές συνέπειες για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με τη διατροφή μας γιατί παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Η βιταμίνη C βοηθά στην υπέρταση

Με τη βιταμίνη C  αποφεύγονται τα καρδιακά επεισόδια αφού βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η βιταμίνη C βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Η χρησιμότητα της βιταμίνης C είναι πολύ σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθώς επίσης και αναγκαία για την δημιουργία κολλαγόνου. Μια σωστή ποσότητα της βιταμίνης C βοηθά στη γρήγορη επούλωση των πληγών στο σώμα, φροντίζει για την υγεία δοντιών και οστών και επίσης αποτρέπει από μολύνσεις.

Αδυνάτισμα ,

Comments are closed.