“Βαριέμαι …” : Οκνηρία & υγεία

Οκνηρία … μήπως τελικά κάνει καλό στην υγεία μου ;

Κάποτε όλοι σας φώναζαν για την τεμπελιά που σας διακατείχε ; Σας έβαζαν τις φωνές για να σας κινητοποιήσουν ; Σας φοβέριζαν με διάφορες ασθένειες που θα σας χτυπούσαν την πόρτα αν συνεχίζατε να τεμπελιάζετε ; … Τώρα πια έχετε τι να τους απαντήσετε … Η τεμπελιά ωφελεί τον οργανισμό !!!okniria-adinatisma-greece

ΟΧΙ ! Φυσικά και δεν εννοούμε να παρατήσετε τα πάντα και να κάτσετε σε έναν καναπέν ή σε ένα κρεβάτι από το πρωί έως το βράδυ ! Και ΟΧΙ δεν εννοούμε να χάσετε κάθε ενδιαφέρον σας για οποιεσδήποτε δραστηριότητες, όπως η γυμναστική, ο χορός, τα αθλήματα … ή γενικά οτιδήποτε άλλο ενέχει σωματικό κόπο !

(!!!) : Οι επιστήμονες θεωρούν πως προσφέροντας στον οργανισμό μας την επιτρεπτή ποσότητα τεμπελιάς καθημερινά ωφελούμε την υγεία μας !

Πόσα γραμμάρια “τεμπελιάς” να πάρω ;;;

Ακούγεται αστείο … αλλά πραγματικά και η τεμπελιά χρειάζεται σε συγκεκριμένη ποσότητα. Αυτό που ονομάζουμε τεμπελιά, ουσιαστικά, περιλαμβάνει μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία για την διατήρηση της υγείας του ατόμου.

1ο στοιχείο : ο καλός ύπνος

2ο στοιχείο : η αποβολή του στρες και των κακών σκέψεων

3ο στοιχείο : η ηρεμία του νευρικού συστήματος

4ο στοιχείο : η βελτίωση της ψυχολογίας του ατόμου

(!!!) : Διάφοροι ερευνητές της ιατρικής σχολής του UCLA οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως η τεμπελιά είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό … ακριβώς επειδή του προσφέρουν όσα έχει ανάγκη. Φυσικά αυτό προϋποθέτει τη σωστή δοσολογία … ώστε να μην οδηγηθούμε σε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το άγχος, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι ψυχολογικές διαταραχές … ΟΛΑ … είναι έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες η μία με την άλλη ! Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας καλός ύπνος, λίγες στιγμές χαλάρωσης, λίγος χρόνος για τον εαυτό μας χωρίς υποχρεώσεις και στρεσογόνες σκέψεις μπορούν να καταπολεμήσουν το άγχος και να αποτρέψουν όλες αυτές τις δυσάρεστες και επικίνδυνες παθήσεις !

(!!!) : Οι γιατροί προειδοποιούν πως τα αυξημένα επίπεδα άγχους, εκτός από την ψυχολογία μας επηρεάζουν και το σώμα μας ! Εκτός λοιπόν από την παχυσαρκία, την κατάθλιψη και τον διαβήτη, το άγχος, μπορεί να προκαλέσει και άλλες διαταραχές στο άτομο. Μια από αυτές είναι και το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ !

Χασμουριέσαι ; … Τονώνεις την εγκεφαλική λειτουργία !

Ένα ακόμα δείγμα τεμπελιάς και βαρεμάρας είναι το χασμουρητό. Όταν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι έβλεπαν μαθητές να χασμουριούνται μέσα στην τάξη ανέβαζαν παλμούς και κοκκίνιζαν από τα νεύρα τους !

(!!!) : Νέες επιστημονικές έρευνες έρχονται να απενοχοποιήσουν το χασμουρητό. Σύμφωνα με αυτές, το χασμουρητό, βοηθάει στην σωστή εκγύμναση των εγκεφαλικών νεύρων !

Τα οφέλη του χασμουρητού …

  • καθαρότερη σκέψη
  • βελτιωμένη μνήμη
  • καλύτερη συγκέντρωση
  • μεγαλύτερη παραγωγικότητα

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Νιώθεις μπλοκαρισμένος και δεν μπορείς να αποδώσεις στην εργασία σου ; Έχει κολλήσει το μυαλό σου και δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά ; Προσπάθησε να χασμουρηθείς !!! Θα ξεμπλοκάρει τη σκέψη σου και θα τονώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου σου ! Χασμουρήσου ακόμα και αν δεν σου έρχεται φυσικά …

Γενικά Άρθρα , , , , ,

Comments are closed.