Βάλτε τέλος στην κυτταρίτιδα τώρα!

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει σχεδόν όλες τις γυναίκες, αλλά και μερικούς άντρες. Η δημιουργία της μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, από τους οποίους βέβαια ο πιο συνηθισμένος είναι η κακή, γεμάτη λιπαρά, διατροφή. Η εμφάνισή τους γίνεται κυρίως στην περιοχή των γλουτών και των μηρών, όπου τα λιποκύτταρα διογκώνονται συσσωρεύοντας νερό, λίπος και τοξίνες, και υπολειτουργούν. Με αυτή την υπερλιποδυστροφία προκαλέιται η γνωστή σε όλους όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Η κυτταρίτιδα είναι κάτι που μπορεί να καταπολεμηθεί, αλλά και να αποφευχθεί η δημιουργία της εξ’αρχής, και αυτό κυρίως με μια προσεγμένη και σωστή διατροφή. Η διατροφή είναι το Α και το Ω στην καταπολέμηση του αντιαισθητικού αυτού φαινομένου και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα.

Ο τρόπος για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα είναι να μάθετε τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα καθώς και όλες τις αλήθειες αλλά και τους μύθους γύρω από αυτήν και την αντιμετώπισή της.

 • Κατ’αρχήν η κυτταρίτιδα δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά ούτε και μόνο τις παχουλές ή τις υπέρβαρες γυναίκες. Αφορά σχεδόν όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως βάρους και κατασκευής σώματος, αλλά και ένα μικρό ποσοστό των αντρών. Συγκεκριμένα το 90% περίπου των γυναικών ταλαιπωρείται από το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
 • Η σωστή διατροφή θέτει τις βάσεις για την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, η οποία σε συνδυασμό με σωματική άσκηση, μπορεί να έχει καταπληκτικά αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας. Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι από τις ιδανικότερες ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας, γιατί στοχεύουν στην σύσφιξη των μηρών και των γλουτών.
 • Ο καφές είναι ένα ρόφημα που δημιουργεί κατακράτηση υγρών και επιδεινώνει το φαινόμενο της κυτταρίτιδας. Αντιθέτως η καφεΐνη αποτελεί μια πολύ δραστική ουσία κατά της κυτταρίτιδας. Σχεδόν όλες οι αντικυτταριτιδικές κρέμες δημιουργούνται με βασικό συστατικό την καφεΐνη.
 • Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού είναι επιβεβλημένη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά και γενικότερα για την υγεία σας. Τουλάχιστον 2 με 3 λίτρα νερό την κάθε ημέρα βοηθάει γενικότερα στην σωστή λειτουργία του οργανισμού, στην αποφυγή δημιουργίας κυτταρίτιδας, καθώς και στην απώλεια βάρους.
 • Η κατανάλωση γλυκών και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες επιδεινώνει το φαινόμενο της κυτταρίτιδας. Η κατανάλωση όμως ενός μικρού κομματιού σοκολάτας bitter ακόμα και σε καθημερινή βάση δεν επιδεινώνει, ούτε δημιουργεί κυτταρίτιδα.
 • Είναι γεγονός ότι το περιβάλλον που ζούμε δεν είναι το ιδανικό. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας και το καυσαέριο επιδεινώνουν τον οργανισμό και συμβάλλουν στην κακή λειτουργία του. Η επαφή με τη φύση, η άσκηση (ακόμα και ελαφριάς μορφής, όπως το περπάτημα) στη φύση και η αναπνοή στον καθαρό αέρα, τονώνει τον οργανισμό, βοηθάει στην σωστή οξυγόνωσή του και στην αποφυγή δημιουργίας κυτταρίτιδας. Αποτοξινώνεται ο οργανισμός και ηρεμεί και το πνεύμα σας αποβάλλοντας όλα όσα σας ταλαιπωρούν.
 • Η κατανάλωση φυτικών ινών διευκολύνει πολύ τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.
 • Η κατανάλωση αλκοολούχων, ζάχαρης αλλά και αλατιού, πρέπει να είναι περιορισμένη, αφού οδηγεί στην κατακράτηση υγρών.
 • Τέλος, δεν θα πρέπει να αυξομειώνετε βάρος. Ακόμα και η απώλεια κιλών από κάποια δίαιτα θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και να μην υπερβαίνει τα 4 κιλά τον κάθε μήνα. Η απότομη μεταβολή βάρους επιδεινώνει το φαινόμενο της κυτταρίτιδας και καταπονεί τον οργανισμό.

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας ακολουθεί παρακάτω. Φυσικά θα πρέπει να συνοδεύεται από την κατανάλωση άφθονου νερού και κάποια μορφής άσκηση.

 • Πρωινό

Μισό φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ή οποιοδήποτε άλλο μη επεξεργασμένο δημητριακό

½ κούπα γάλα άπαχο ή 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

1 κ.γ. καρυδόψιχα

 • Πρωινό Snack

1 φρούτο επιλογής σας

5-6 αμύγδαλα

 • Μεσημεριανό

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά και καρότο

1 μερίδα λιπαρό ψάρι(σολωμός, σκουμπρί, τόνος)

 • Απογευματινό Snack

1 φρούτο επιλογής σα ή 1 χυμός λαχανικών

 • Βραδινό
 1. σαλάτα βρασμένων λαχανικών

1 αραβική πίτα

Λίγο ανθότυρο

Επιτρέπεται η κατανάλωση πράσινου τσαγιού εδιάμεσα των γευμάτων, κακάο και καφέ, χωρίς όμως την προσθήκη ζάχαρης. Επιτρέπεται η προσθήκη μιας κουταλιάς μελιού.

Να προτιμώνται τα άπαχα κρέατα και κυρίως τα πουλερικά και τα ψάρια.

Να προτιμάται την κατανάλωση των φρούτων στη φυσική τους μορφή και όχι στη μορφή χυμού. Οι φυτικές ίνες είναι πολύτιμες για τον οργανισμό.

Αδυνάτισμα ,

Comments are closed.