Αύξησε τη δύναμη της θέλησής σου!

δυναμη της θέλησηςΝιώθεις πολλές φορές ότι είσαι άβουλος ; Νιώθεις ότι οι καταστάσεις σε παρασέρνουν και εσύ δεν έχεις τη δύναμη να προβάλεις αντίσταση ; Βλέπεις τριγύρω σου τους πειρασμούς και νιώθεις ανήμπορος να αντισταθείς ; Νιώθεις περικυκλωμένος και χωρίς επιλογές ;

Ήρθε η ώρα να ισχυροποιήσεις τη δύναμη της θέλησης που κρύβεις μέσα σου και να τη θέσεις σε ισχύ! Μην αφήνεις άλλο τις καταστάσεις να αποφασίζουν για εσένα! Μάθε να ελέγχεις τον εαυτό σου για να μπορέσεις να ελέγξεις τελικά και τη ζωή σου!

Με 5 πολύ εύκολα βήματα μπορείς να υπενθυμίσεις ξανά στον εαυτό σου τα «θέλω» του και τον τρόπο να τα διεκδικεί. Με τα 5 απλά αυτά βήματα μαθαίνεις να ακούς ξανά τις ανάγκες σου και να τις εφαρμόζεις.

 Τα 5 απλά βήματα της επιτυχίας

  • 1ο βήμα : Το σάντουιτς γαλοπούλας

Σημαντικό παράγοντα στον οργανισμό, στο σώμα αλλά και στη ψυχολογία, παίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Όπως είναι γνωστό, η γλυκόζη τροφοδοτεί το σώμα με ενέργεια που μεταφέρεται στους μύες αλλά και στον εγκέφαλο.

Όποτε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα πέφτουν επικίνδυνα χαμηλά, αποδυναμώνεται και η δύναμη της θέλησης, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε συχνά σε υπερκατανάλωση γλυκισμάτων ή υδατανθράκων σε μεγάλες ποσότητες.

Σκοπός είναι λοιπόν να μην επιτρέψουμε στον οργανισμό να φτάσει σε αυτό το σημείο που χάνεται κάθε έλεγχος και κάθε μέτρο. Καταναλώνοντας μικράκαι συχνά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, γεύματα που συνδυάζουν πρωτεΐνες και καλούς υδατάνθρακες, επιτυγχάνουμε να κρατάμε σε καλά επίπεδα τη γλυκόζη στο αίμα και κατ’επέκταση να διατηρούμε και τη δύναμη της θέλησης δυνατή.

  • 2ο βήμα : «Των φρονίμων τα παιδιά…»

Όπως λέει σοφά και η παροιμία, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποδοτικοί, πρέπει να στοχεύουμε στην πρόληψη και όχι στην μετέπειτα αντιμετώπιση των πραγμάτων. Προβλέποντας τα εμπόδια γλιτώνουμε τον εαυτό μας από πολύ κόπο και από πολλούς πειρασμούς και ψυχοφθόρες δοκιμασίες.

Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας προσπαθήστε να αποφύγετε εξόδους με φίλους σε εστιατόρια και ταβέρνες ή γενικά σε μέρη που γνωρίζετε εκ των πρωτέρων ότι θα σας βάλουν σε πειρασμό και στο τέλος θα υποκείψετε σε αυτόν. Αποφύγετε να αγοράσετε από το σουπερμάρκετ τρόφιμα λιπαρά. Έχοντας στο σπίτι και στο ψυγείο σας μόνο όσα επιτρέπεται να τρώτε δε θα υποπέσετε εύκολα σε πειρασμούς.

  • 3ο βήμα : Άλλαξε τις συνήθειές σου!

Η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ μεγάλη και δύσκολα ξεφεύγει κανείς από αυτή. Η ρουτίνα, η καθημερινότητα και οι αύξοντες ρυθμοί των υποχρεώσεων, είναι οι κυριότεροι από τους παράγοντες που κάμπτουν καθημερινά όλο και περισσότερο τη δύναμη της θέλησής μας, ώστε στο τέλος καταλήγουμε να έχουμε ξεχάσει ακόμα και εμείς οι ίδιοι τι τελικά επιθυμούσαμε.

Προσπαθήστε να ανακτήσετε τον έλεγχο του εαυτού σας παλεύοντας με τη δύναμη της συνήθειας. Κάντε το αντίθετο από ότι συνηθίζατε! Βουρτσίστε τα μαλλιά σας με το άλλο χέρι από αυτό που χρησιμοποιείτε συνήθως! Κατεβείτε τα σκαλιά ξεκινώντας με το αντίθετο πόδι από αυτό που ασυναίσθητα σας βγαίνει να χρησιμοποιήσετε πρώτο! Μάθετε να έχετε τον έλεγχο της ύπαρξής σας!

  • 4ο βήμα : Επιβράβευση

Τίποτα δε γίνεται χωρίς κίνητρο! Ακόμα και στην εκπαίδευση των μικρών κατοικίδιων φίλων μας κάθε φορά που επιτυγχάνουν αυτό που τους έχει ζητηθεί, ο εκπαιδευτής τους προσφέρει ένα «κέρασμα» για επιβράβευση!

Βάλτε λοιπόν ένα στόχο, για να γίνει ακόμα πιο εύκολη και πιο θελκτική υπόθεση η επίτευξη των στόχων. Για παράδειγμα, υποσχεθείτε ένα κομμάτι σοκολάτας στον εαυτό σας, εάν πάει για μια ώρα τρέξιμο ή μισή ώρα χαλαρωτικού αφρόλουτρου εάν πρώτα τελειώσει με την καθαριότητα του σπιτιού.

Όλα γίνονται με αυτό τον τρόπο πολυ πιο απλά και πιο εφικτά!

  • 5ο βήμα : Μην πιέζετε τον εαυτό σας!

Ποτέ δεν λειτούργησε θετικά σε κανέναν και για κανένα σκοπό η υπερβολική πίεση. Αναρωτηθείτε : Υπήρξε ποτέ κάποιος που να τον πίεσαν υπερβολικά σε μια δίαιτα και τελικά να μην «έσπασε» ;

Φυσικά και όχι! Αντίθετα, καλοπιάνοντας τον εαυτό σας, και μαθαίνοντας να ακούτε τις ανάγκες του θα επιτύχετε πολύ πιο εύκολα τον στόχο σας.

 

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.