Απώλεια έως και 10 κιλών σε 2 εβδομάδες με την δίαιτα της NASA … !

Η λεγόμενη δίαιτα της NASA, γνώριμη μας από την δεκαετία του 1980 ακόμα, είναι βασισμένη στην διατροφή των αστροναυτών και έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματική εξ’ ου και η διαχρονικότητά της.nasa-diet2

Τι είναι η δίαιτα της NASA ;;;

Η συγκεκριμένη δίαιτα ανήκει στην κατηγορία τωνχημικών’. Οι χημικές δίαιτες έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την εξαιρετικά σύντομη απώλεια βάρους, αρκετά πιο σύντομη απ ‘την συνήθη που προσφέρουν οι υπόλοιπες (και υπολογίζεται περίπου στα 4 κιλά τον μήνα). Αυτό επιτυγχάνεται υποβάλλοντας τον οργανισμό σε κάποια χημικά σοκ όπως αν για παράδειγμα σταματήσει μαχαίρι η κατανάλωση τηγανητών και η αντίστοιχη τροφίμων πλούσια σε λιπαρά σε έναν οργανισμό που προηγουμένως τα υιοθετούσε στις διατροφικές του συνήθειες.

Αν επιτύχω την απώλεια κιλών μπορώ και να τα διατηρήσω ;;;

Είναι προφανές ότι αν μετά την υποβολή του οργανισμού μας σε οποιαδήποτε δίαιτα δεν εφαρμόσουμε μία στοιχειώδη συντήρηση τα κιλά –ή μέρος αυτών- θα επιστρέψουν. Ειδικά με την ειδική αυτή κατηγορία διαίτων ο κίνδυνος είναι κάπως πιο αυξημένος αφού η μεγαλύτερη στέρηση στην οποία έχουμε υποβληθεί είναι δυνατό να μας οδηγήσει σε μία ασύδοτη διατροφική συμπεριφορά η οποία είναι αναπόφευκτη να οδηγήσει στην επανάκτηση των απολεσθέντων κιλών. Με την κατάλληλη όμως προσοχή και την εφαρμογή μέτρου αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η δίαιτα της NASA ;;;

Η δίαιτα αυτή θα λέγαμε σε γενικές γραμμές ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνες – που περιέχονται στο κρέας και τα αυγά- αλλά δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης δεν βάζει περιορισμούς στις ποσότητες όσον αφορά τα λαχανικά και το κρέας ! Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής είναι ιδανικός γι’ αυτούς που δεν μπορούν να σταματήσουν το γεύμα τους πριν φτάσουν στο αίσθημα κορεσμού.

Το πρόγραμμα της δίαιτας της NASA είναι το εξής :

Πρωινό : είναι κάθε μέρα το ίδιο και αποτελείται από 2 αυγά (φτιαγμένα κατά την δική σας προτίμηση) μαζί με 2 φρυγανιές ή 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως συνοδευμένα με 1 πορτοκάλι ή έναν αντίστοιχο φρέσκο χυμό.

Δευτέρα

Μεσημεριανό : 1 σαλάτα χωρίς λάδι με λαχανικά μαζί με 3 αυγά

Βραδινό : 1 μερίδα εστιατορίου κρέας και 1 σαλάτα χωρίς λάδι με λαχανικά

Τρίτη

Μεσημεριανό : 1 μερίδα στήθους κοτόπουλου μαγειρεμένο στην σχάρα και 1 πράσινη σαλάτα

Βραδινό : 6 φέτες ζαμπόν και 1 σαλάτα

Τετάρτη

Μεσημεριανό : 1 σαλάτα λαχανικών και 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως και 1 φέτα γαλοπούλα

Βραδινό : 1 ομελέτα με 4 φέτες ζαμπόν, 2 αυγά και 1 σαλάτα

Πέμπτη

Μεσημεριανό : 1 αυγό βραστό, τριμμένο καρότο σε μορφή σαλάτας και 6 φέτες γαλοπούλας

Βραδινό : σαλάτα λαχανικών και κρέας – κατά προτίμηση μοσχαρίσιο

Παρασκευή

Μεσημεριανό : 1 σαλάτα με λάχανο, αγγούρι, ντομάτα, καρότο και 1 στήθος κοτόπουλου

Βραδινό : 1 μερίδα εστιατορίου ψημένου κρέατος στην σχάρα

Σάββατο

Αποτοξίνωση : φρούτα της επιλογής σας σε όποια ποσότητα θέλετε

Κυριακή

Μεσημεριανό : 1 μερίδα εστιατορίου κρέας μοσχαρίσιο μαζί με 1 σαλάτα

Βραδινό : 1 ομελέτα , 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως και γαλοπούλα και 1 πορτοκάλι

( !!! ) : Το παραπάνω διαιτολόγιο προτείνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες και συνιστάται να εφαρμόζεται για ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !

Δίαιτες , , , , ,

Comments are closed.