Απόκτησε κι εσύ το χαμόγελο των … σταρ !!!

Έχετε ζηλέψει κι εσείς κατά καιρούς το αστραφτερό χαμόγελο των σταρ του Χόλυγουντ αλλά δεν ξέρετε κατά πόσο μπορείτε να το αποκτήσετε;;; Η επιστήμη έχει την απάντηση και σαφώς είναι θετική …!leyka-dontia-adinatisma-greece

  • Τι αλλοιώνει την λευκή όψη των δοντιών μας ;;;

Η συνηθέστερη αιτία, όπως πολλοί ίσως να γνωρίζετε, είναι οι χρωστικές ουσίες που περιλαμβάνονται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουμε (με κύριο ‘ένοχο’ τον καφέ) όπως επίσης και το χρόνιο κάπνισμα. Ακόμα όμως και από μόνη της η πάροδος των ετών, επιφέρει αλλοιώσεις στην δομή του δοντιού μας, εξωτερικά και εσωτερικά απ’ αυτό.

  • Να επιλέξω λεύκανση στο οδοντιατρείο;;;

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να απαιτήσει έως 3 επισκέψεις (αναλόγως το πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα) διάρκειας 30’-60’. Περιλαμβάνει αρχικά την τοποθέτηση ειδικού προστατευτικού τζελ στα ούλα και εν συνεχεία ακολουθεί η τοποθέτηση του λευκαντικού υλικού. Τα αποτελέσματα, κατά κοινή ομολογία, είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά!

( !!! ) : Πριν την οποιαδήποτε διαδικασία λεύκανσης θα πρέπει να έχει προηγηθεί καθαρισμός των δοντιών όπως επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από μεριάς του οδοντιάτρου στα ευαίσθητα ή χαλασμένα δόντια (με τυχόν τερηδονικές αλλοιώσεις) !!!

  • Μπορώ να κάνω λεύκανση και στο σπίτι μου ;;;

Αυτή η διαδικασία επιτυγχάνεται με την συνδρομή ειδικών ναρθήκων και στους οποίους τοποθετείται εσωτερικά η λευκαντική ουσία, τοποθετούμενοι κατά προτίμηση στην διάρκεια της νύχτας και αφαιρούμενοι το επόμενο πρωί. Η εφαρμογή τους διαρκεί περισσότερο απ’ την μέθοδο που λαμβάνει χώρα στο ιατρείο και υπολογίζεται περίπου από 2 έως 6 εβδομάδες. Τέλος, το λευκαντικό υλικό που προτιμάται περισσότερο, ως πιο αποτελεσματικό, είναι το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου.

  • Πόσο θα μου κοστίσει η λεύκανση ;;;

Το κόστος στο ιατρείο φτάνει περίπου τα 300€ ενώ η πιο εξελιγμένη διαδικασία που γίνεται με λέιζερ μπορεί να φτάσει τα 500€.

( !!! ) : Η οποιουδήποτε είδους λεύκανση αντενδείκνυται σε ασθενείς που έχουν περιοδοντίτιδα- αφού η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να προκαλέσει ακόμα πιο έντονη ευαισθησία σε κρύο και ζεστό- αλλά και σε εγκύους και ανηλίκους !!!

  • Υπάρχουν και πιο ριζικές λύσεις ;;;

Αν οι ατέλειες στο χαμόγελό σας δεν περιορίζονται μόνο στο χρώμα των δοντιών αλλά υπάρχουν και μορφολογικές ατέλειες, υπάρχουν μέθοδοι οι οποίες μπορούν να διορθώσουν ολοκληρωμένα το πρόβλημα. Αυτές είναι οι όψεις πορσελάνης ή ρητίνης, οι οποίες αναμφισβήτητα προσφέρουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και που ομολογουμένως αποτελούν μία αρκετά πιο ακριβή λύση- φτάνοντας ακόμα και τα 500€ για κάθε δόντι.

( !!! ) : Η υπερλεύκανση αποτελεί διαδικασία η οποία είναι δυνατό να προκαλέσει φθορές στα δόντια και να αποδειχθεί ιδιαιτέρως ζημιογόνα επομένως κρίνεται αναγκαίο, αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε μία τέτοια διαδικασία, να επιλέξετε έναν οδοντίατρο ο οποίος θα σας ενημερώσει προηγουμένως για τυχόν δυσάρεστες συνέπειες με βάση την δική σας προσωπική περίπτωση!!!

Γενικά Άρθρα , , , , ,

Comments are closed.