Απάλλαξε τον εαυτό σου επιτέλους απ’ την ανθυγιεινή συνήθεια του καπνίσματος με 5 απλούς τρόπους … !!!

Επιθυμείς κι συ μια ζωή χωρίς τσιγάρο, έχεις κάνει άπειρες προσπάθειες για να απαλλαγείς αλλά πάντα καταλήγεις με κάποιο τρόπο να υποκύπτεις ξανά στον πειρασμό … Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές πρώην καπνιστών που τα κατάφεραν και κατάκτησε κι εσύ τον στόχο σου !stop-smoking-adinatisma-greece

  1. Σιγουρέψου για την απόφασή σου!

Αν η προσπάθεια να κόψεις το τσιγάρο πηγάζει από την πίεση των γύρω σου ή αν δεν πιστεύεις βαθειά στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις, καλύτερα να το αναβάλλεις. Η συνειδητή απόφαση και το σημαντικό κίνητρο είναι το παν στην προσπάθεια να απαλλαγείς από μια τόσο εθιστική συνήθεια αφού η διαδικασία που θα ακολουθήσει είναι πιθανό να σε δυσκολέψει σε αρκετές στιγμές, στις οποίες θα πρέπει να επιδείξεις την κατάλληλη θέληση!

  1. Προετοίμασε ένα σχέδιο

Η επιθυμία για να καπνίσεις θα σου χτυπήσει σύντομα την πόρτα. Επομένως θα πρέπει να σε βρει έτοιμο ώστε να την αντιμετωπίσεις, πράγμα το οποίο θα πετύχεις αν έχεις προηγουμένως προετοιμαστεί κατάλληλα. Σημείωσε σε ένα χαρτί πώς θα αντιδράσεις την στιγμή της επίμαχης παρόρμησης, με τι μπορείς να αποσπάσεις το μυαλό σου, ποιόν άνθρωπο θα καλέσεις για να σε στηρίξει και να σε κάνει να ξεχαστείς!

( !!! ) : Το δυσκολότερο χρονικό διάστημα στην προσπάθεια απαλλαγής απ’ το κάπνισμα είναι οι δύο πρώτες μέρες! Πρόκειται για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο απεξαρτάσαι απ’ την νικοτίνη και αν το ξεπεράσεις η συνέχεια είναι πιο εύκολη, ειδικά αν καταφέρεις να δαμάσεις το μυαλό σου!!!

  1. Μην υποκύψεις ούτε σε μία τζούρα!

Είναι αλήθεια ότι ένα τσιγάρο δεν βλάπτει ιδιαιτέρως, γεγονός όμως που δεν ισχύει στην περίπτωση των ατόμων που είναι εθισμένα στο κάπνισμα. Η περίοδος της απεξάρτησης είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη και ακόμα και μία τζούρα μπορεί να σε βάλει χωρίς να το καταλάβεις εύκολα ξανά στο ‘παιχνίδι’ του καπνίσματος και να καταργήσει κάθε προσπάθεια σου μέχρι εκείνη την στιγμή. Βάλε λοιπόν μπροστά την λογική σου και μην ενδώσεις στον εύκολο πειρασμό διότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο ίσως σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή!

  1. Πώς θα καταφέρεις να αντισταθείς; Καθυστέρησέ το!

Όταν η επιθυμία σου να καπνίσεις γίνει ακατανίκητη, ακολούθησε τα εξής βήματα: Αρχικά πάρε 10 μεγάλες αναπνοές, αμέσως μετά πιες λίγο νερό και στην συνέχεια φάε κάτι – κατά προτίμηση ελαφρύ, όπως ένα καρότο, ένα φρούτο κ. α. ειδικά αν θες να αποφύγεις τον κίνδυνο να πάρεις βάρος. Αν η παρόρμηση επιμείνει απόσπασε το μυαλό σου ψάχνοντας κάτι που σε ενδιαφέρει στο ιντερνέτ, παίζοντας ένα παιχνίδι ή ακόμα καλύτερα επιδιδόμενος σε κάποια μορφή άσκησης! Ο χρόνος που θα καταναλώσεις θα αποδειχθεί πολύτιμος στο να απαλλαγείς απ’ την ιδέα του τσιγάρου ενώ αφού θα έχεις καταφέρει να την ξεπεράσεις θα νιώσεις πολύ δυνατός για να συνεχίσεις την προσπάθεια κατάκτησης του στόχου σου!

  1. Σκέψου τρόπους ανταμοιβής του εαυτού σου!

Ιδιαιτέρως τις πρώτες μέρες της προσπάθειάς σου, η ανταμοιβή σε κάθε στιγμή που θα καταφέρεις να αποφεύγεις τον πειρασμό είναι πολύ σημαντική! Ανάλογα φυσικά με τις αντοχές της τσέπης σου επιβράβευσε τον εαυτό σου με ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα μασάζ, ή στις γυναίκες ένα απλό καλλυντικό που όμως θα τονώσει αισθητά την αυτοπεποίθησή σου και θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήτρου σου!

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.