Αντίο φούσκωμα σε 3 εβδομάδες !

Πρόβλημα φουσκωμένης κοιλίτσας ;;;

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι (γυναίκες αλλά και άνδρες) που παρουσιάζουν προβλήματα κατά την διαδικασία της πέψης. Τα άτομα αυτά παρουσιάζουν το πολύ σύνηθες πρόβλμα του φουσκώματος στην περιοχή της κοιλιάς, το οποίο συνήθως συνοδεύεται και από αίσθημα δυσφορίας.firm stomach

Αυτό εκτός από την γραμμή του ατόμου έχει άμεση επίπτωση φυσικά και στην ψυχολογία του η οποία κατακρημνίζεται !

(!!!) : Το φούσκωμα λοιπόν στην κοιλιά συνήθως ακολουθείται από δυσφορία, κακή διάθεση, έλλειψη αυτοπεποίθησης και γκρίνια !

Υγιές έντερο σημαίνει καλύτερη διάθεση !

(!!!) : Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί ΜΟΛΙΣ 3 εβδομάδες και στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος με σκοπό και την γενικότερη καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού αλλά και την καλύτερη ψυχολογία του ατόμου.

Ευαίσθητο έντερο ; … Μα πώς ;;;

Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την καλή λειτουργία του εντέρου και τελικά να δημιουργήσουν αυτό το ανεπιθύμητο και πολύ ενοχλητικό φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς, είναι πολλοί και μαλιστα διαφορετικοί μεταξύ τους.

Το φούσκωμα μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί το άτομο και που του δημιουργεί κατακράτηση υγρών, είτε σε άγχος, είτε ακόμα και σε κακή διατροφή.

Μάλιστα, η κακή διατροφή, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους πρηξίματος ! Τα καλά νέα όμως είναι πως με την κατάλληλη διατροφή είναι ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΟ !!!

Οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν …

Υπάρχουν μερικές τροφές που αν προστεθούν στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες του ατόμου θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του φαινομένου αυτού και θα χαρίσουν επίπεδη κοιλιά χωρίς πόνο και χωρίς ενοχλήσεις.

Μερικές από αυτές είναι οι ακόλουθες :

  • το νερό

Το νερό, αν και στιγμιαία μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο έντονο το πρήξιμο στην περοχή της κοιλιάς, ωστόσο μακροπρόθεσμα βοηθά στην σωστότερη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα και του γαστρεντερικού συστήματος, αποτρέποντας την κατακράτηση υγρών που δημιουργεί το ανεπιθύμητο φούσκωμα.

  • τα μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά όπως το ginger, η κανέλα και οι καυτερές πιπεριές (τσίλι) παρέχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και καταπολεμούν το πρήξιμο.

  • το σκόρδο

Το σκόρδο όπως όλοι γωρίζουν είναι, παρά την δυσάρεστη οσμή του, ένα από τα πιο ωφέλιμα τρόφιμα. Εκτός όλων των άλλων ιδιοτήτων του, το σκόρδο, καταπολεμά και τις φλεγμονές.

  • τα δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι ωφέλιμα λόγω των άφθονων φυτικών διαιτητικών ινών που περιέχουν και που διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

  • τα Ω-3 καλά λιπαρά οξέα

Τα Ω-3 καλά λιπαρά οξέα που μπορεί κάποιος να λάβει από τα λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, σολομός, τόνος, ρέγγα), αλλά και από τους ξηρούς καρπούς (καρύδια, λιναρόσπορος, αμύγδαλα), βοηθούν στον έλεγχο της αποθήκευσης λίπους αλλά και στην αποτελεσματική μείωσή του στην περιοχή της κοιλιάς.

  • όλα τα φρούτα & τα λαχανικά

Όπως και τα δημητριακά ολικής άλεσης, έτσι και τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι πλούσια σε ωφέλιμες φυτικές ίνες αλλά και σε βιταμίνες που βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και τονώνουν την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

  • το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο καταπολεμά τις φλεγμονές και το φούσκωμα.

Δίαιτες , ,

Comments are closed.