Αλκοόλ : Συνήθεια καλή ή κακή ;;;

Το αλκοόλ καταστρέφει την υγεία σου !

Το αλκοόλ είναι (όπως άλλωστε και τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο) τόσο καλά όσο και κακά. Φυσικά η πλευρά που θα μας φανερώσουν εξαρτάται από τη χρήση που τους κάνουμε …Alcohol

Έτσι και το αλκοόλ έχει και καλή αλλά και κακή πλευρά. Η κακή πλευρά του αλκοόλ είναι γνωστή σε όλους. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στο ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου, το οποίο βάλλεται δημιουργώντας έτσι και άλλα προβλήματα στον οργανισμό.

Προβλήματα τόσο στην γραμμή μας όσο και στην υγεία μας προκαλούνται πολύ συχνά από την υπερ-κατανάλωση αλκοόλ. Η καλή πλευρά του αλκοόλ όμως υπάρχει πραγματικά ή είναι ένας μύθος ;

Το αλκοόλ δεν έχει μόνο κακή πλευρά …

Ναι ! Το αλκοόλ έχει και καλή πλευρά αρκεί να στρέψουμε το νόμισμα από εκείνη την πλευρά. Πώς όμως θα το πετύχουμε αυτό ;

Γνωρίζουμε όλοι πως ένα ποτήρι κρασί την ημέρα αποτελεί «φιλί ζωής» για την καρδιά μας εξασφαλίζοντας την καλή της λειτουργία. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη θετική πτυχή της κατανάλωσης αλκοόλ (όταν φυσικά αυτή γίνεται με μέτρο!).

(!!!) : Το αλκοόλ αποτελεί και μια ευχάριστη συνήθεια που μπορεί να παίξει τον ρόλο του αγχολυτικού μετά από μια πολύ δύσκολη, φορτισμένη και γεμάτη υποχρεώσεις και προβλήματα ημέρα. Αντιθέτως, η απαγόρευση γενικών του αλκοόλ από την διατροφή μας, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά ως ένας ακόμα στρεσογόνος παράγοντας στην καθημερινότητά μας !

Το αλκοόλ πλήγμα στο ανοσοποιητικό σύστημα !!!

Έχουμε ακούσει άπειρες φορές πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει άμεσες επιπτώσεις και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πώς όμως συνδέονται αυτά τα δύο ; Η σύνδεση γίνεται μέσω του πεπτικού συστήματος του οργανισμού !

Το ανοσοποιητικό σύστημα φαίνεται να επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από το πεπτικό σύστημα. Μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, το πεπτικό σύστημα φαίνεται να είναι υπεύθυνο για το 70 % της κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος, καθορίζοντας άμεσα την αποτελεσματικότητά του !

Το αλκοόλ αιτία γήρανσης του δέρματος …

Μεταξύ άλλων, το αλκοόλ, προκαλεί και ανεπανόρθωτα πλήγματα στην επιδερμίδα, προκαλώντας της αφυδάτωση σε τέτοιο βαθμό ώστε να «σπάει» και να στιγματίζεται από ρυτίδες. Παύει πια να είναι λαμπερή και γεμάτη ελαστικότητα και γίνεται θαμπή και κουρασμένη. Τα κύτταρα δεν αναπλάθονται τόσο γρήγορα και τα σημάδια της γήρανσης κάνουν εμφανή την παρουσία τους !

Σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού !

Επειδή το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και του δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα, η σωστή ενυδάτωσή του μετά από κάποιο ξενύχτι με πολλά ποτά είναι επιβεβλημένη ! Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια «πρέζα» από καλό αλάτι όπως το αλάτι των Ιμαλαΐων στο νερό σας ώστε να πάρετε και τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες.

Επίσης, ένα υπέροχο ξεκίνημα της ημέρας γίνεται με με ένα ποτήρι νερό (χλιαρό) με φρέσκο χυμό ενός λεμονιού ! Το νερό με το στιμμένο λεμόνι αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό και ξεκινάει όμορφα και υγιεινά την ημέρα για τον οργανισμό μας !

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.